Tips
Aardappels, vlees en groente. Wie is er niet groot mee geworden? Maar wat blijft er over van dit drieluik als we geen aardappels meer willen eten… Vandaag hebben we een leuk recept als alternatief voor aardappelpuree; knolselderijpuree.
Is knolselderij gezond?
Ja, knolselderij is een gezonde groente. Zoals eigenlijk elke groente goed voor je is. Het grote gezondheidsvoordeel van de knolselderij is dat hij per 100 gram bijna 5 gram vezels bevat. Per dag heb je 20 gram vezels nodig, dus met dit bij gerecht ben je goed op weg!
Ook bevat 100 gram van deze knol slechts 5 gram koolhydraten. Dat is een prima alternatief voor aardappel wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt. Gebakken knolselderij is bijvoorbeeld een leuk alternatief voor gebakken krieltjes.
Een maaltijd met knolselderijpuree
Knolselderijpuree smaakt heerlijk bij rood vlees. Voor dit recept kiezen we voor een combinatie met biefstuk en broccoli.
Wanneer je de knolselderij hebt opgezet, bereid je de broccoli. Die kan je beste in een beetje water koken of stomen. Zo blijven de meeste vitamines bewaard.
Hoe bak je fluisterzachte biefstuk
Een goede biefstuk begin bij goed vlees. Koop je vlees bewust en kies voor producten met 3 Beter Leven sterren.
Zorg ervoor dat je steaks op kamer temperatuur zijn als je begint met braden. Je wrijft nu de gewenste hoeveelheid zout op het vlees, zodat dit in kan trekken. De peper doe je na afloop, anders kan deze schroeien. Het bakken van de biefstuk kan je doen terwijl de knolselderij en de broccoli aan het koken zijn.
- Voor het beste resultaat bak je in een ruime hoeveelheid (room)boter op een hoog vuur het vlees 1 minuut aan elke kant lichtbruin. Het vlees kan in de pan als de boter klaar is met schuimen, maar nog niet verkleurt. Timing is alles.
- Dan draai het vuur iets lager. Keer het vlees regelmatig en bak het 5 minuten (medium biefstuk).
- Haal nu het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat het voor minimaal 2 minuten rusten. Heb jij precies de tijd om de knolselderijpuree te bereiden.
Snijd de biefstuk met het allerscherpste mes, haaks op de nerven van het vlees. Zo blijft het lekker sappig. Leg de gesneden biefstuk in plakjes over de knolselderijpuree en maak jet bord compleet met de stronkjes broccoli.
Ma’s Tip: Wil je het echt lekker maken, garneer de broccoli dan met oude kaas. De boter waar je de biefstuk in gebakken hebt, gebruik je als jus.
Knolselderij puree is een perfecte aanvulling op deze romige keto broccoli (met briefstuk). Zo heb je vandaag samen met dit recept in een half uur een complete maaltijd op tafel. Wat eet je morgen? Met 400+ makkelijke recepten is de keuze reuze, klik hier. Schuif maar aan en eet smakelijk!
Rate dit recept
kan je dit ook evt bewaren in de vriezer?
mvg Esther
Ja hoor Esther, dit kun je zeker bewaren in de vriezer!
Ik had graag geweten welke room je gebruikt, welk percentage vetgehalte?
Mvg
Kathleen
Ik gebruik zelf een met maar 5% vet, lekker mager op basis van soja omdat ik niet zo goed tegen lactose kan.