Tips
Koolhydraatarme sla wraps met kerrie-gehakt
Deze kleine hapjes van sla zijn geschikt als tussendoortje of, in iets grotere portie (drie schuitjes), ook voor de lunch. In plaats van in een tarwe wrap of tortilla, wrappen we de inhoud in een fris blaadje sla.
Naast dat deze wrap een stuk gezonder en bovendien koolhydraatarm is, combineert de frisse smaak van de sla goed met het gehakt en de kerrie kruiden die we gebruiken als vulling.
Mexicaanse en Aziatische keuken
Wraps komen uit de Mexicaanse keuken en zijn ontzettend populair. In dit gerecht hebben we voor de koolhydraatarme variant gekozen, namelijk een blaadje sla in plaats van een wrap.
Kerrie kruiden worden veel gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken, bijvoorbeeld in India, Pakistan en Nepal. Waar je in eerste instantie misschien zwaardere gerechten, zoals curry, verwacht, laat dit kruid zich ook heel goed combineren met lichtere ingrediënten zoals kip en sla.
Wij hebben ervoor gekozen een vulling van gehakt en courgette te gebruiken, maar je zou ook kunnen kiezen voor de iets bekendere combinatie van kip met kerrie kruiden. Of vul je sla wraps met zelfgemaakte eiersalade!
Je hoeft tijdens het afvallen geen honger te leiden! Wat je wel en niet kunt eten per dag kun je lezen in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma. Hierin vind je weekmenu’s voor 50 dagen, inclusief handige boodschappenlijstjes.
Rate dit recept
Heerlijk, kinderen waren er ook gek op!
smaken zijn goed, maar niet met geruld gehakt, gewoon wat stukjes kip( in mijn persoonlijke smaak