6

Gado Gado met kip saté

Een vullend groentegerecht met ei, pindasaus en kip saté. Ben je vegetarisch of lust je geen kip, laat dan de saté weg.
  • Diner
  • 1
  • 22g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 gr spitskool doormidden en in reepjes snijden. Harde kern verwijderen
  • 100 gr haricots verts doppen en doormidden snijden
  • 30 gr taugé afspoelen
  • 40 gr komkommer over de lengte doormidden en dan dunne plakjes snijden
  • 1 kipfilet in blokjes snijden
  • 5 gr gember 1 cm raspen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1/2 ui fijne blokjes snijden
  • 1 tl sambal
  • 1/2 el pindakaas
  • 20 ml water
  • 40 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el ketjap
  • 1 ei

Instructies

  • Voeg in een kommetje ¼ el ketjap en 1 el olijfolie toe aan de helft van de knoflook. Voeg de kip toe en laat intrekken.
  • Zet 2 pannetjes water op het vuur en snijd de groenten en specerijen volgens instructie.
  • Maak de pindasaus: fruit de ui, gember en de helft van de knoflook. Blus af met water en zet het vuur laag. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Roer goed door tot het een egale saus is en breng op smaak met sambal en ketjap.
  • Kook het ei in 8 minuten hard.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de spitskool toe en giet af.
  • Gril de kip op een grillpan of bakken in de wok.
  • Neem een groot bord en leg daarop de taugé, spitskool, haricot verts en ei. Verdeel de kip en giet hierover de satésaus.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Gado Gado met kip saté
Amount Per Serving
Calorieën 525 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 399mg17%
Potassium 1667mg48%
Koolhydraten 22g8%
Vezels 6g25%
Suiker 10g11%
Eiwit 61g122%
Vitamine A 1443IU66%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 52mg69%
Calcium 192mg19%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Sierk van MA is gezellig bij ons op bezoek en eet vandaag lekker mee. Voor het avondeten maak ik Gado Gado met kip saté.

Is Gado Gado gezond?

In mijn variant zit spitskool, taugé, komkommer, haricots verts, wortel en zoete aardappel. Genoeg groenten met allemaal mineralen, vitaminen en vezels.

  • Spitskool bevat veel vitamine C, vitamine K en kankerremmende stoffen. Dit geldt voor alle kool soorten by the way.
  • Taugé bevat vooral veel ijzer en calcium, en is een rijke vegetarische bron van proteïnen
  • Komkommer heeft een hoog watergehalte en daardoor is komkommer goed voor je huid
  • Haricots verts bevatten veel vezels en voedingsstoffen
  • Wortels bevatten vooral veel vitamine A en helpen bij veel ziektes omdat het je lever positief stimuleert
  • Zoete aardappel is goed voor mensen met diabetes. De GI (glycemische index) van een zoete aardappel is 35 als hij gekookt is, een normale aardappel heeft een GI van 70. Hierdoor zal het lichaam meer insuline aanmaken om de glucose af te voeren. Bij een zoete aardappel blijft deze relatief stabiel.

Het geheim achter dit recept

Dit zijn de voedingswaarde per portie met kip:

  • Calorieën: 486
  • Koolhydraten: 20 g
  • Eiwitten: 37 g
  • Vetten: 32 g

Zonder kip saté zijn dit de voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 306
  • Koolhydraten: 17 g
  • Eiwitten: 14 g
  • Vet: 25 g

 

 

gado gado
4.5 van 6 stemmen
Print

Gado Gado met kip saté

Een vullend groentegerecht met ei, pindasaus en kip saté. Ben je vegetarisch of lust je geen kip, laat dan de saté weg.

Gang Diner
Keuken Aziatisch
Keyword Aziatische keuken, eiwitrijk, gezond, kipgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1
Caloriën 525 kcal

Ingrediënten

  • 100 gr spitskool doormidden en in reepjes snijden. Harde kern verwijderen
  • 100 gr haricots verts doppen en doormidden snijden
  • 30 gr taugé afspoelen
  • 40 gr komkommer over de lengte doormidden en dan dunne plakjes snijden
  • 1 kipfilet in blokjes snijden
  • 5 gr gember 1 cm raspen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1/2 ui fijne blokjes snijden
  • 1 tl sambal
  • 1/2 el pindakaas
  • 20 ml water
  • 40 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el ketjap
  • 1 ei

Instructies

  1. Voeg in een kommetje ¼ el ketjap en 1 el olijfolie toe aan de helft van de knoflook. Voeg de kip toe en laat intrekken.

  2. Zet 2 pannetjes water op het vuur en snijd de groenten en specerijen volgens instructie.

  3. Maak de pindasaus: fruit de ui, gember en de helft van de knoflook. Blus af met water en zet het vuur laag. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Roer goed door tot het een egale saus is en breng op smaak met sambal en ketjap.

  4. Kook het ei in 8 minuten hard.

  5. Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de spitskool toe en giet af.

  6. Gril de kip op een grillpan of bakken in de wok.

  7. Neem een groot bord en leg daarop de taugé, spitskool, haricot verts en ei. Verdeel de kip en giet hierover de satésaus.

Nutrition Facts
Gado Gado met kip saté
Amount Per Serving
Calorieën 525 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 399mg17%
Potassium 1667mg48%
Koolhydraten 22g8%
Vezels 6g25%
Suiker 10g11%
Eiwit 61g122%
Vitamine A 1443IU66%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 52mg69%
Calcium 192mg19%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Vern Kirtner

    Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.

    • Niels Bosman

      Bedankt voor deze suggestie! 🙂

  • Yvonne

    Kan ik ook iets anders gebruiken voor de kokosmelk

    • Ellis

      Hoi Yvonne,

      Je mag gewoon water gebruiken ipv kokosmelk.

      Groetjes,

      Ellis – MA

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info