Gepofte aubergine met yoghurt

Een lekker recept voor in de oven of om in de zomer op de barbecue te maken! Maak de aubergine lekker met een sausje (van Griekse yoghurt) en verse kruiden. Smullen!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 10g koolhydraten
gepofte aubergine met yoghurt 10g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
  • Was de aubergine goed en prik de aubergine rondom een aantal keren in met een vork, zodat deze geleidelijk kan garen in de oven.
  • Snijd vervolgens de aubergine in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak een sausje van de Griekse yoghurt en gehakte peterselie.
  • Eet de aubergine met de Griekse yoghurt saus.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gepofte aubergine met yoghurt
Hoeveelheid per portie
Calories 185 Calories from Fat 1017
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 113g161%
Verzadigd vet 3.5g18%
Sodium 10mg0%
Potassium 1048mg30%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 6g25%
Suiker 16g18%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 190IU9%
Vitamine C 11.4mg15%
Calcium 41mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gepofte aubergine met yoghurt, je zou er misschien niet zo 1,2,3 opkomen, maar het is een van mijn favorieten bijgerechten. Die van jou straks ook?

Aubergine: veelzijdig en gezond

Houd jij ook zo van aubergine? Deze paarse groente kun je ontzettend goed combineren in de lekkerste gerechten zoals de overheerlijke Libanese dip baba ganoush. Juist omdat de smaak vrij neutraal is, kun je er snel een eigen touch aan geven door bijvoorbeeld lekkere kruiden te gebruiken.

Vergeet de aubergine dus niet, zet hem af en toe op tafel! Hij is ontzettend vezelrijk, waardoor je lekker lang verzadigd blijft. Daarnaast is de aubergine rijk aan kalium en magnesium én is koolhydraatarm. Genoeg redenen om deze paarse vriend te bereiden (bron)!

Aubergine bereiden

Ontdek de veelzijdigheid van aubergine. We hebben al een aantal opties benoemt, hier komen er nog meer:

  1. Aubergine roosteren op de barbecue.
  2. Aubergine verwerken in smaakvolle stoofschotels.
  3. Aubergine gebruiken voor verrukkelijke gevulde rolletjes.
  4. Aubergine grillen tot sappige plakken voor vegetarische burgers.
  5. Aubergine toevoegen aan romige curry’s.
  6. Aubergine stoven in smaakvolle sauzen.
  7. Aubergine gratineren met kaas.
  8. Aubergine gebruiken als gezonde vervanger van lasagenebladen.

Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de rijke smaak en textuur van deze veelzijdige groente!

Gepofte aubergine met yoghurt

In een eerder recept hebben we aubergine gevuld met gehakt. Maar vandaag gaan we hem lekker poffen! In de winter kan dat prima in de oven, maar in de zomer kun je hier ook de barbecue voor gebruiken. Ontzettend leuk én lekker! Laat ons weten wat jij vindt van deze gepofte aubergine met yoghurt.

Laat gepofte aubergine slechts het begin zijn van jouw reis naar gewichtsverlies en een gezonde levensstijl. Verwen jezelf met heerlijke maaltijden, voedzame ingrediënten en een bewezen effectief programma. Neem de controle over je gezondheid en start nu jouw Koolhydraatarm 50 Dagen avontuur.

 

gepofte aubergine met yoghurt
4 van 137 stemmen
Print

Gepofte aubergine met yoghurt

Een lekker recept voor in de oven of om in de zomer op de barbecue te maken! Maak de aubergine lekker met een sausje (van Griekse yoghurt) en verse kruiden. Smullen!
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Keuken Mediterranean, Turks
Keyword barbecue, gegrilde groenten, gepofte aubergine, koolhydraatarm, ovengerecht
dieet glutenvrij, vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 185 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.

  2. Was de aubergine goed en prik de aubergine rondom een aantal keren in met een vork, zodat deze geleidelijk kan garen in de oven.

  3. Snijd vervolgens de aubergine in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal.

  4. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Maak een sausje van de Griekse yoghurt en gehakte peterselie.
  7. Eet de aubergine met de Griekse yoghurt saus.

Notities

Voedingswaarden
Gepofte aubergine met yoghurt
Hoeveelheid per portie
Calories 185 Calories from Fat 1017
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 113g161%
Verzadigd vet 3.5g18%
Sodium 10mg0%
Potassium 1048mg30%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 6g25%
Suiker 16g18%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 190IU9%
Vitamine C 11.4mg15%
Calcium 41mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info