Tips
Gepofte aubergine met yoghurt, je zou er misschien niet zo 1,2,3 opkomen, maar het is een van mijn favorieten bijgerechten. Die van jou straks ook?
Aubergine: veelzijdig en gezond
Houd jij ook zo van aubergine? Deze paarse groente kun je ontzettend goed combineren in de lekkerste gerechten zoals de overheerlijke Libanese dip baba ganoush. Juist omdat de smaak vrij neutraal is, kun je er snel een eigen touch aan geven door bijvoorbeeld lekkere kruiden te gebruiken.
Vergeet de aubergine dus niet, zet hem af en toe op tafel! Hij is ontzettend vezelrijk, waardoor je lekker lang verzadigd blijft. Daarnaast is de aubergine rijk aan kalium en magnesium én is koolhydraatarm. Genoeg redenen om deze paarse vriend te bereiden (bron)!
Aubergine bereiden
Ontdek de veelzijdigheid van aubergine. We hebben al een aantal opties benoemt, hier komen er nog meer:
- Aubergine roosteren op de barbecue.
- Aubergine verwerken in smaakvolle stoofschotels.
- Aubergine gebruiken voor verrukkelijke gevulde rolletjes.
- Aubergine grillen tot sappige plakken voor vegetarische burgers.
- Aubergine toevoegen aan romige curry’s.
- Aubergine stoven in smaakvolle sauzen.
- Aubergine gratineren met kaas.
- Aubergine gebruiken als gezonde vervanger van lasagenebladen.
Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de rijke smaak en textuur van deze veelzijdige groente!
Gepofte aubergine met yoghurt
In een eerder recept hebben we aubergine gevuld met gehakt. Maar vandaag gaan we hem lekker poffen! In de winter kan dat prima in de oven, maar in de zomer kun je hier ook de barbecue voor gebruiken. Ontzettend leuk én lekker! Laat ons weten wat jij vindt van deze gepofte aubergine met yoghurt.
Laat gepofte aubergine slechts het begin zijn van jouw reis naar gewichtsverlies en een gezonde levensstijl. Verwen jezelf met heerlijke maaltijden, voedzame ingrediënten en een bewezen effectief programma. Neem de controle over je gezondheid en start nu jouw Koolhydraatarm 50 Dagen avontuur.
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.