Tips
Ossenhaas bakken hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je het maar niet te lang bakt. Ontdek hieronder de drie belangrijkste tips.
Ossenhaas bakken tips
Perfect gebakken ossenhaaspuntjes. Dat wil je toch niet alleen tijdens de feestdagen, maar gewoon altijd! Volg deze drie tips voor ossenhaas bakken:
- Kwaliteit van het vlees: Kies voor mals vlees met een goede marmering. Marmering verwijst naar de kleine vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor sappigheid en smaak. Verse ossenhaas zal resulteren heerlijke puntjes.
- Op kamertemperatuur brengen: Laat het vlees voordat je het bakt op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt het gelijkmatiger gaar tijdens het bakken. Voordat je aan de slag gaat met ossenhaas bakken, doe je er dus goed aan om het vlees tenminste 30 minuten uit de koelkast te halen.
- Bereiding op hoog vuur: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag of gietijzeren pan en voeg boter toe. Nu is het tijd voor ossenhaas bakken! Schroei de puntjes aan elke kant kort dicht en verlaag dan het vuur om het vlees naar de gewenste gaarheid te brengen. Dit zorgt voor een sappige binnenkant met een heerlijk krokante buitenkant.
Maar hoe zit het met de pasta? Kan dat wel tijdens een koolhydraatarm dieet? Ontdek het hieronder.
Ossenhaas recept met pasta
Wie pasta hoort tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet, denkt waarschijn direct: “Dat kan niet!”. Goed nieuws, toch wel 🙂 We hebben bij dit recept een kleine portie pasta gemengd met courgetti. Hierdoor bevat één portie van deze goddelijke pasta maar 26 gram koolhydraten. Als dat geen feest op zichzelf is!
Ossenhaas bakken kost gelukkig ook niet veel tijd. Want tijdens de feestdagen wil je niet lang in de keuken staan, maar vooral genieten van het gezelschap en lekker tafelen. Door zelf je kerst maaltijd te maken, heb jij de controle over wat je eet. Letten op de lijn, hoeft zeker niet te betekenen dat je inlevert op smaak. Al helemaal niet tijdens kerst!
Wat doe jij tijdens kerst? Let je op je eten, ga je helemaal los of doe je een beetje van beide? Laat het hieronder in de comments weten!
Wat je ook doet, geniet ervan! Pak de draad na de feestdagen gewoon weer op, dan is er niets aan de hand. Onderzoek hier alvast je nieuwe weekmenu’s. Fijne dagen allemaal!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.