Ossenhaas bakken | Simpel recept (voor kerst)

Steel je show met deze perfect gebakken ossenhaas in een romige pasta. Feestelijk genieten zonder schuldgevoelens.
  • Diner
  • 4
  • 26g koolhydraten
Gebakken ossenhaas met krokante paddestoelen, pasta en courgetti. 26g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Ervaar een stilte van genot aan de kersttafel dankzij deze pasta met malse ossenhaaspuntjes overgoten met saus.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige boter
  • 400 g ossenhaaspuntjes
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen grofgehakt
  • 50 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 100 g tagliatelle
  • 400 g courgetti
  • 5 g peterselie fijngehakt
  • 20 g Parmezaanse kaas geraspt
  • chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Verhit een eetlepel (room)boter in een pan op hoog vuur.
  • Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
  • Schroei de ossenhaaspuntjes in ongeveer 1 minuut dicht. Houd daarbij de ossenhaas in beweging met een spatel.
  • Zet vervolgens het vuur middellaag en bak nog 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van het vlees en behoefte).
  • Verpak de ossenhaas ruim in aluminiumfolie.
  • Fruit de sjalotten en knoflook in olijfolie in dezelfde pan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  • Blus de pan af met rode wijn en voeg de runderbouillon toe.
  • Laat de saus sudderen tot deze is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de laatste paar minuten van de kooktijd de courgetti toe en giet af.
  • Serveer de ossenhaaspuntjes bovenop de tagliatelle en courgetti.
  • Schep de paddenstoelensaus erover.
  • Garneer met verse peterselie, Parmezaanse kaas en chilivlokken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pasta Ossenhaas met Gebakken Paddenstoelen
Hoeveelheid per portie
Calories 444 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Koolhydraten 26g10%
Eiwit 37g74%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ossenhaas bakken hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je het maar niet te lang bakt. Ontdek hieronder de drie belangrijkste tips.

Ossenhaas bakken tips

Perfect gebakken ossenhaaspuntjes. Dat wil je toch niet alleen tijdens de feestdagen, maar gewoon altijd! Volg deze drie tips voor ossenhaas bakken:

  1. Kwaliteit van het vlees: Kies voor mals vlees met een goede marmering. Marmering verwijst naar de kleine vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor sappigheid en smaak. Verse ossenhaas zal resulteren heerlijke puntjes.
  2. Op kamertemperatuur brengen: Laat het vlees voordat je het bakt op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt het gelijkmatiger gaar tijdens het bakken. Voordat je aan de slag gaat met ossenhaas bakken, doe je er dus goed aan om het vlees tenminste 30 minuten uit de koelkast te halen.
  3. Bereiding op hoog vuur: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag of gietijzeren pan en voeg boter toe. Nu is het tijd voor ossenhaas bakken! Schroei de puntjes aan elke kant kort dicht en verlaag dan het vuur om het vlees naar de gewenste gaarheid te brengen. Dit zorgt voor een sappige binnenkant met een heerlijk krokante buitenkant.

Maar hoe zit het met de pasta? Kan dat wel tijdens een koolhydraatarm dieet? Ontdek het hieronder.

Ossenhaas recept met pasta

Wie pasta hoort tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet, denkt waarschijn direct: “Dat kan niet!”.  Goed nieuws, toch wel 🙂 We hebben bij dit recept een kleine portie pasta gemengd met courgetti. Hierdoor bevat één portie van deze goddelijke pasta maar 26 gram koolhydraten. Als dat geen feest op zichzelf is!

Ossenhaas bakken kost gelukkig ook niet veel tijd. Want tijdens de feestdagen wil je niet lang in de keuken staan, maar vooral genieten van het gezelschap en lekker tafelen. Door zelf je kerst maaltijd te maken, heb jij de controle over wat je eet. Letten op de lijn, hoeft zeker niet te betekenen dat je inlevert op smaak. Al helemaal niet tijdens kerst!

Wat doe jij tijdens kerst? Let je op je eten, ga je helemaal los of doe je een beetje van beide? Laat het hieronder in de comments weten!

Wat je ook doet, geniet ervan! Pak de draad na de feestdagen gewoon weer op, dan is er niets aan de hand. Onderzoek hier alvast je nieuwe weekmenu’s. Fijne dagen allemaal!

 

Gebakken ossenhaas met krokante paddestoelen, pasta en courgetti.
5 van 2 stemmen
Print

Pasta Ossenhaas met Gebakken Paddenstoelen

Steel je show met deze perfect gebakken ossenhaas in een romige pasta. Feestelijk genieten zonder schuldgevoelens.

Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword biefstuk, champignons, kerst, pasta
dieet koolhydraatarm
tijd <30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4
Caloriën 444 kcal

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige boter
  • 400 g ossenhaaspuntjes
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen grofgehakt
  • 50 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 100 g tagliatelle
  • 400 g courgetti
  • 5 g peterselie fijngehakt
  • 20 g Parmezaanse kaas geraspt
  • chilivlokken naar smaak

Instructies

  1. Verhit een eetlepel (room)boter in een pan op hoog vuur.
  2. Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
  3. Schroei de ossenhaaspuntjes in ongeveer 1 minuut dicht. Houd daarbij de ossenhaas in beweging met een spatel.
  4. Zet vervolgens het vuur middellaag en bak nog 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van het vlees en behoefte).
  5. Verpak de ossenhaas ruim in aluminiumfolie.
  6. Fruit de sjalotten en knoflook in olijfolie in dezelfde pan.
  7. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  8. Blus de pan af met rode wijn en voeg de runderbouillon toe.
  9. Laat de saus sudderen tot deze is ingedikt.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  12. Voeg de laatste paar minuten van de kooktijd de courgetti toe en giet af.
  13. Serveer de ossenhaaspuntjes bovenop de tagliatelle en courgetti.
  14. Schep de paddenstoelensaus erover.
  15. Garneer met verse peterselie, Parmezaanse kaas en chilivlokken.
Voedingswaarden
Pasta Ossenhaas met Gebakken Paddenstoelen
Hoeveelheid per portie
Calories 444 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Koolhydraten 26g10%
Eiwit 37g74%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info