Pangafilet met korst van parmezaan en citroen

Pangafilet is een populair, lekker visje en goed te combineren in je gerechten. Met deze citroen-parmezaankorst is-ie nóg lekkerder! :)
  • Diner
  • 1 persoon
  • 19g koolhydraten
Pangafilet met korst van parmezaan en citroen 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 135 gram Pangafilet
  • 1 el meel volkoren
  • 1 ei losgeklopt
  • 20 gram paneermeel volkoren
  • 10 gram parmezaan
  • 10 gram zwarte olijven
  • 5 gram peterselie
  • 1/4 citroen

Instructies

  • Verwarm een oven voor op 200 graden.
  • Hak de olijven en peterselie in fijne stukjes.
  • Maak de vis goed droog met keukenpapier.
  • Meng de olijven, peterselie, Parmezaanse kaas, sap en schil van de citroen en het paneermeel door elkaar.
  • Doe het volkorenmeel en het ei in twee aparte schaaltjes.
  • Haal de vis eerst door het volkorenmeel en vervolgens door het ei.
  • Haal de vis daarna door het mengsel van paneermeel.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.
  • Doe de vis in de ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pangafilet met korst van parmezaan en citroen
Hoeveelheid per portie
Calories 341 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 707mg31%
Potassium 137mg4%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 737IU34%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 21mg28%
Calcium 180mg18%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze Pangafilet met korst van parmezaan en citroen heeft een heerlijke, knapperige bite!

Pangafilet met parmezaan en citroen gezond?

Pangafilet is een populair visje dat we steeds meer eten in Nederland. Niet gek ook, het is namelijk een van de goedkoopste vissoorten en een grote bron van eiwitten. Met één portie krijg je al zo’n 33 gram binnen. Daarnaast is het een vrij milde vis. Het heeft niet zo’n sterke visgeur en bevat vrijwel geen graten. Daarom is het goed te combineren in verschillende gerechten en valt het goed in de smaak bij kinderen.

Welke pangafilet voor dit recept?

Helaas is er wel nogal wat te doen geweest rondom Pangafilet. Zo scheen deze vissoort te leven in de vervuilde Mekong-rivier in Vietnam, waardoor het slechte stoffen zou bevatten. Gelukkig zijn er meerdere onderzoeken geweest naar de Panga en blijkt er dat veel van deze beschuldigingen onterecht zijn. Er worden namelijk hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en de productie van de Panga in de supermarkt… en hier wordt ook aan gehouden (vooral die van het merk Queens is aan te raden).

Tip: Koop je Pangafilet in de supermarkt? Neem dan die uit de diepvries! Deze is namelijk na verwerking direct bevroren. De ‘verse’ vis in het koelschap daarentegen is ook bevroren geweest, maar vervolgens ontdooid om vers te lijken (maar is dit dus niet). Hierdoor is deze vaak een stuk duurder én minder lekker.

heb jij wat andere vis in je vriezer liggen, hier heb je nog wat recept ideetjes met andere vissen:

 

Pangafilet met korst van parmezaan en citroen
4.25 van 8 stemmen
Print

Pangafilet met korst van parmezaan en citroen

Pangafilet is een populair, lekker visje en goed te combineren in je gerechten. Met deze citroen-parmezaankorst is-ie nóg lekkerder! 🙂
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 341 kcal

Ingrediënten

  • 135 gram Pangafilet
  • 1 el meel volkoren
  • 1 ei losgeklopt
  • 20 gram paneermeel volkoren
  • 10 gram parmezaan
  • 10 gram zwarte olijven
  • 5 gram peterselie
  • 1/4 citroen

Instructies

  1. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  2. Hak de olijven en peterselie in fijne stukjes.
  3. Maak de vis goed droog met keukenpapier.
  4. Meng de olijven, peterselie, Parmezaanse kaas, sap en schil van de citroen en het paneermeel door elkaar.
  5. Doe het volkorenmeel en het ei in twee aparte schaaltjes.
  6. Haal de vis eerst door het volkorenmeel en vervolgens door het ei.
  7. Haal de vis daarna door het mengsel van paneermeel.
  8. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.
  9. Doe de vis in de ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Pangafilet met korst van parmezaan en citroen
Hoeveelheid per portie
Calories 341 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 707mg31%
Potassium 137mg4%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 737IU34%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 21mg28%
Calcium 180mg18%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek welke methode bij jou past!
28 dagen detox dieet boek

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info