Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Pangafilet met korst van parmezaan en citroen
- Diner
-
1 persoon
- 19g koolhydraten

Ingrediënten
- 135 gram Pangafilet
- 1 el meel volkoren
- 1 ei losgeklopt
- 20 gram paneermeel volkoren
- 10 gram parmezaan
- 10 gram zwarte olijven
- 5 gram peterselie
- 1/4 citroen
Instructies
- Verwarm een oven voor op 200 graden.
- Hak de olijven en peterselie in fijne stukjes.
- Maak de vis goed droog met keukenpapier.
- Meng de olijven, peterselie, Parmezaanse kaas, sap en schil van de citroen en het paneermeel door elkaar.
- Doe het volkorenmeel en het ei in twee aparte schaaltjes.
- Haal de vis eerst door het volkorenmeel en vervolgens door het ei.
- Haal de vis daarna door het mengsel van paneermeel.
- Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.
- Doe de vis in de ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Deze Pangafilet met korst van parmezaan en citroen heeft een heerlijke, knapperige bite!
Pangafilet met parmezaan en citroen gezond?
Pangafilet is een populair visje dat we steeds meer eten in Nederland. Niet gek ook, het is namelijk een van de goedkoopste vissoorten en een grote bron van eiwitten. Met één portie krijg je al zo’n 33 gram binnen. Daarnaast is het een vrij milde vis. Het heeft niet zo’n sterke visgeur en bevat vrijwel geen graten. Daarom is het goed te combineren in verschillende gerechten en valt het goed in de smaak bij kinderen.
Welke pangafilet voor dit recept?
Helaas is er wel nogal wat te doen geweest rondom Pangafilet. Zo scheen deze vissoort te leven in de vervuilde Mekong-rivier in Vietnam, waardoor het slechte stoffen zou bevatten. Gelukkig zijn er meerdere onderzoeken geweest naar de Panga en blijkt er dat veel van deze beschuldigingen onterecht zijn. Er worden namelijk hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en de productie van de Panga in de supermarkt… en hier wordt ook aan gehouden (vooral die van het merk Queens is aan te raden).
Tip: Koop je Pangafilet in de supermarkt? Neem dan die uit de diepvries! Deze is namelijk na verwerking direct bevroren. De ‘verse’ vis in het koelschap daarentegen is ook bevroren geweest, maar vervolgens ontdooid om vers te lijken (maar is dit dus niet). Hierdoor is deze vaak een stuk duurder én minder lekker.
heb jij wat andere vis in je vriezer liggen, hier heb je nog wat recept ideetjes met andere vissen:

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Resultaats Garantie
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.