Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Biefstuk Salade | KETO
- Keto
-
1
- 14g koolhydraten
Snelle warme salade met biefstuk die smelt als boter op je tong.
Ingrediënten
- 150 g biefstuk (reepjes)
- 1 el boter
- 50 g rucola
- 0.5 avocado
- 25 g pecannoten
Instructies
- Verwarm de boter in een pan en bak de biefstuk reepjes kort aan (2-3min).
- Mix de rucola met olijfolie en een snufje zout en serveer op een bord.
- Maak de rucola af met de avocado en pecannoten (andere noten of pitjes mag natuurlijk ook).
- Verdeel de biefstukreepjes over de salade, serveren met zout en peper naar smaak.
Gratis Download: Keto Weekmenu
Vet verbranden met ketogene recepten? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met gratis keto recepten naar je toe kan sturen.
Kijk bij het bakken van je biefstuk niet naar de tijd, maar gebruik je vinger. Dit is de beste manier om te bepalen hoe gaar het vlees is.
Rare=het vlees geeft geen tegendruk, medium=lichte tegendruk van het vlees, done=het vlees springt terug.
Is salade met biefstuk gezond?
Het eten van een stukje biefstuk op zijn tijd past prima in een gezond eetpatroon. Zeker wanneer je dit serveert met een rijke salade, in plaats van aardappels. Biefstuk is mager rundvlees, rijk aan eiwitten en van nature koolhydraatarm. Verder haal je uit dit stukje vlees een goede portie ijzer en verschillende B-vitamines (B1,B2,B6,B12).
Let op: eet maximaal 70 gram mager onbewerkt vlees per dag.
Het eten van te veel rood vlees en bewerkt vlees wordt in verband gebracht met een grotere kans op diabetes type 2, kanker en hart- en vaatziekten. Ben je een echte vleeseter? Dan raad ik je aan jouw vleesinname eens goed onder de loep te nemen (bron).
Kies gerust eens wat vaker voor een vleesloze maaltijd. Ik beloof je, zo’n vegetarische maaltijd smaakt naar meer!
Biefstuk bakken: 10 gouden tips
Voor deze biefstuk salade bak je je vlees het liefst zo dat hij lekker sappig en mals is van binnen, met een krokant bruin laagje van buiten. Hoe bak je een perfecte biefstuk voor je salade?
Volg deze 10 gouden tips:
- Koop een goed stuk biefstuk. Het mag dan wat kosten, maar de kwaliteit liegt er niet om.
- Leg voor bereiding uit de koelkast. Laat de biefstuk in minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi met zout. Dit doe je voor het bakken, zodat het zout in het vlees trekt.
- Gebruik roomboter. Daarmee bak je meest lekkere biefstuk.
- Gebruik een hete pan. Het liefst een pan met antiaanbaklaag.
- Schroeien maar. Voeg de biefstuk toe wanneer de roomboter niet meer schuimt. Schroei de biefstuk per kant in 1 minuut dicht.
- Arroseren. Een erg smakelijke garingstechniek (bedruipen). Houd de pan tijdens het bakken ietsjes schuin en spatel de roomboter met een lepel over het vlees.
- Gebruik je vinger. Druk met je vinger op het vlees. Zo kan je bepalen hoe gaar het vlees is.
- Rusten. Laat het vlees, ruim verpakt in aluminiumfolie, minimaal 10 minuten rusten. Iets wat veel mensen vergeten of waar ze geen geduld voor hebben, maar een super belangrijke stap.
- Breng op smaak met peper. Dit doe je pas wanneer je de biefstuk in de aluminiumfolie verpakt. Doe je dit al tijdens het bakken? Grote kans dat de peper verbrandt.
Natuurlijk kan een lekker sausje of dressing niet ontbreken. Kies uit een van deze makkelijke homemade recepten:
- Hollandaise saus. Een romige klassieker.
- Verrassende pesto. Gemaakt van paardenbloem en pompoenpitten.
- Teriyaki saus. Voor een Oosterse twist.
Ga je het liefst voor een klassieker, een verrassende twist of misschien zelfs wel voor naturel? Laat van je horen in de comments.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Voor herhaling vatbaar