Speculaas zonder suiker

Wil jij ook lekker genieten tijdens Sinterklaas? Natuurlijk! Dat wisten we eigenlijk wel ;) Daarom dit recept van goddelijke koolhydraatarme speculaasbrokken.
  • Dessert
  • 6
  • 1.6g koolhydraten
Speculaas brokken zonder suiker 1.6g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 20 g amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 20 g zonnebloempitten
  • 1 el stevia zoetstof optioneel
  • 20 g pompoenpitten
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 20 g lijnzaad
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 1 el kokosolie
  • 20 ml water
  • 1 el amandelschaafsel granering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Mix alle droge ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in een blender tot een fijn meelmengsel.
  • Meng het ei met water en de droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Verwarm de kokosolie kort, zodat deze vloeibaar wordt.
  • Meng kokosolie en water goed door het mengsel en kneed tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol uit tot een platte plak van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter.
  • Bak in het midden van de oven in 10 to15 minuten gaar.
  • Wanneer het afkoelt wordt het ook lekker knapperig. Breek er dan grove brokken van.
  • Wij hebben met 6 personen van de speculaasbrokken gegeten en het was heerlijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme speculaasbrokken
Hoeveelheid per portie
Calories 106 Calories from Fat 79
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 8.8g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 19mg1%
Potassium 77mg2%
Koolhydraten 1.6g1%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 4.2g8%
Vitamine A 2IU0%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 27mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Maak je een grotere portie van deze heerlijke speculaas zonder suiker? Bewaar het zo luchtdicht mogelijk in een metalen bewaardoos. Vermijd een koude omgeving. Leg het dus niet in de koelkast, maar ergens veilig in een koekenkastje of op het aanrecht.

Speculaas zonder suiker gezond?

Net zoals bij onze koolhydraatarme pepernoten gebruiken we bij het maken van speculaas zonder suiker geen tarwebloem en, je raadt het al, geen suiker. Voor dit recept gebruiken we lijnzaad, amandelmeel, pompoen- en zonnebloempitten.

Waar een speculaasje (van MA) wel niet goed voor is

  • voor de stoelgang door de vezels
  • gunstig voor hart – en bloedvaten, vanwege de gezonde omega 3-vetzuren
  • voor je weerstand, spieren, botten, een stabiele bloedsuikerspiegel en een stralende huid, dankzij vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium.
  • verminderd de kans op verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker (bron).

Een speculaasje a day, keeps de dokter away 😉

Koolhydraatarme speculaas het hele jaar door

Tja, waarom ook niet. Als je dan toch bezig bent. Maak dan een grote portie en vries het in.

Maar is het dan nog wel lekker? Ja!

Proef geen verschil met verse speculaas zonder suiker

  • Zorg ervoor dat het speculaas bij -18 graden Celsius is ingevroren
  • haal (een aantal) speculaasbrokken uit de diepvries
  • laat 3-4 uur, voordat je ervan gaat genieten, ontdooien bij kamertemperatuur.

Heerlijk voor bij een kopje koffie en thee.

Bonustip: maak een koolhydraatarm Tiramisu Sinterklaastoetje met verse (of ontdooide) speculaasbrokken. Vervang simpelweg de kruidnoten voor deze heerlijke low carb speculaasbrokken. Sinterklaasje kom maar binnen met uw pret!

Het hele jaar door genieten van lekker eten, kan dus gewoon met koolhydraatarm eten 🙂 Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is daarbij perfect als stok achter de deur. Je weet dan precies wat je moet doen. Laat je verrassen van al het lekkers. Ontdek het zelf.

 

 

 

 

Speculaas brokken zonder suiker
4.08 van 26 stemmen
Print

Koolhydraatarme speculaasbrokken

Wil jij ook lekker genieten tijdens Sinterklaas? Natuurlijk! Dat wisten we eigenlijk wel 😉 Daarom dit recept van goddelijke koolhydraatarme speculaasbrokken.

Gang Snack
Keuken Hollands
Keyword speculaas
dieet koolhydraatarm
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6
Caloriën 106 kcal

Ingrediënten

  • 20 g amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 20 g zonnebloempitten
  • 1 el stevia zoetstof optioneel
  • 20 g pompoenpitten
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 20 g lijnzaad
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 1 el kokosolie
  • 20 ml water
  • 1 el amandelschaafsel granering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Mix alle droge ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in een blender tot een fijn meelmengsel.

  3. Meng het ei met water en de droge ingrediënten goed door elkaar.

  4. Verwarm de kokosolie kort, zodat deze vloeibaar wordt.

  5. Meng kokosolie en water goed door het mengsel en kneed tot een soepel deeg.

  6. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol uit tot een platte plak van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter.

  7. Bak in het midden van de oven in 10 to15 minuten gaar.

  8. Wanneer het afkoelt wordt het ook lekker knapperig. Breek er dan grove brokken van.

  9. Wij hebben met 6 personen van de speculaasbrokken gegeten en het was heerlijk!

Voedingswaarden
Koolhydraatarme speculaasbrokken
Hoeveelheid per portie
Calories 106 Calories from Fat 79
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 8.8g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 19mg1%
Potassium 77mg2%
Koolhydraten 1.6g1%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 4.2g8%
Vitamine A 2IU0%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 27mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Stephanie

    Net als bij Vera, kruimelt die van mij ook ontzettend. En hij proeft ontzettend droog. Ligt het aan de water of juist kokosolie?

  • Loes van kempen

    Kan je hiermee ook dunne stukken speculaas bakken, net zo dik als een kiekje en geen brokken. De baktijd zal dan minder zijn. Hoeveel dan?

  • Véra

    Oh, ik heb het precies gedaan zoals je hebt aangegeven maar bij mij kruimelt het teveel als het is gebakken is. Moet er dan meer water bij omdat het met het mixen dus ook niet echt een glad beslag werd?

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info