Pittige Eiersalade Maken, zonder Mayo

Dit is niet zomaar een eiersalade. Deze gezonde versie is licht pittig door de kerrie en gezond gevuld met spitskool. Een Paastopper!
  • Lunch
  • 4 porties
  • 4g koolhydraten

Gezonde eiersalade met yoghurt in plaats van mayo

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren op kamertemperatuur
  • 200 gr spitskool fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geraspt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 30 gr ongezouten boter
  • 100 gr yoghurt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de spitskool toe. Voeg zout naar smaak toe en doe het deksel op de pan.
  • Kook de kool op middelhoog vuur in 4-5 minuten beetgaar. Roer halverwege om. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak ongeveer een minuut mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Kook intussen de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken met koud water. Laat ze geheel afkoelen en pel ze daarna. Hak ze in stukjes van 1 cm.
  • In een kom, voeg de eieren, spitskool, yoghurt en peterselie samen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed om.
  • Laat de pittige eiersalade afkoelen en zet koud in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pittige Eiersalade maken Zonder Mayo
Hoeveelheid per portie
Calories 137 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 125mg5%
Potassium 235mg7%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 666IU30%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 16mg21%
Calcium 100mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Hoe maak je eiersalade zonder mayonaise?

Eiersalade, wie kent het niet? Een echte klassieker, vooral tijdens Pasen. Normaal wordt eiersalade met een flinke hoeveelheid mayonaise gemaakt. Dat zorgt natuurlijk voor op en top smeuïge salade, maar komt de lijn niet ten goede.

Vandaar dat we in dit recept de mayonaise door yoghurt hebben vervangen. Eigenlijk is het helemaal niet te merken, dat er geen mayonaise inzit. Want door de toevoeging van kool en kerriepoeder is deze eiersalade gezond, vullend én extra lekker.

Hoe eet je deze pittige eiersalade?

Deze goed gevulde eiersalade is ideaal als gezonde lunch en doordat het goed mee te nemen is, werkt het ook als deel van wat picknickhapjes. Je kunt de eiersalade op de volgende manieren serveren:

  • Op koolhydraatarme crackers. Er zijn vele verschillende soorten koolhydraatarme crackers te koop, maar onze favoriet zijn boekweit-chiazaad crackers (te koop bij het Ekoplaza). Maar 4 gram koolhydraten per cracker!
  • Een broodje met eiersalade is natuurlijk het lekkerst. Dat kan uiteraard koolhydraatarm. Probeer eens ons heerlijke pompoenbrood, want dat past hier heel goed bij.
  • Geen zin in brood óf crackers? De eiersalade kun je ook prima in een sla wrap eten, met een lekkere knapperige sla zoals Baby Romaine.
  • Ben je op zoek naar een meer uitgebreide lunch? Deze eiersalade gaat heel lekker samen met gerookte zalm. Dit is ook perfect voor de brunch. Vooral met als pasen naast de koolhydraatarme paasstol  is dit helemaal perfect.

Hoe lang blijft deze gezonde eiersalade goed?

Deze eiersalade blijft tot wel 5 dagen goed in de koelkast. Ga je dit weekend op stap en ben je van plan wat hapjes mee te nemen? Deze salade kun je al een paar dagen vooraf klaarmaken en zolang in de koelkast goed houden.

We weten zeker dat je voor het het gezonde eiersalade recept wordt gevraagd, zó lekker is ‘ie.

 

Gezonde eiersalade zonder mayo met kerrie poeder en spitskool
3.93 van 199 stemmen
Print

Pittige Eiersalade maken Zonder Mayo

Dit is niet zomaar een eiersalade. Deze gezonde versie is licht pittig door de kerrie en gezond gevuld met spitskool. Een Paastopper!

Gang Lunch
Keuken Hollands
Keyword ei, gezond broodbeleg, gezonde lunch, gezonde salade, koolhydraatarme lunch
dieet koolhydraatarm, suikervrij
tijd <20 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 porties
Caloriën 137 kcal

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren op kamertemperatuur
  • 200 gr spitskool fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geraspt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 30 gr ongezouten boter
  • 100 gr yoghurt
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de spitskool toe. Voeg zout naar smaak toe en doe het deksel op de pan.

  2. Kook de kool op middelhoog vuur in 4-5 minuten beetgaar. Roer halverwege om. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak ongeveer een minuut mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

  3. Kook intussen de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken met koud water. Laat ze geheel afkoelen en pel ze daarna. Hak ze in stukjes van 1 cm.

  4. In een kom, voeg de eieren, spitskool, yoghurt en peterselie samen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed om.

  5. Laat de pittige eiersalade afkoelen en zet koud in de koelkast.

Voedingswaarden
Pittige Eiersalade maken Zonder Mayo
Hoeveelheid per portie
Calories 137 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 125mg5%
Potassium 235mg7%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 666IU30%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 16mg21%
Calcium 100mg10%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Rob

    Net gemaakt en lekker.Wel een eigen twist aangegeven door tijdens het bakken van de spitskool wat paprika poeder en uienpoeder bijgedaan.Bij het opmaken van de salade 1 tl mosterd toegevoegd en 2 augurken klein bij gesneden.Vervolgens afkoelen en gewikkeld in gerookt zalm.Smaakt heerlijk.

  • Anne Meijers

    Zijn jullie recepten gebaseerd op 1 persoon! En dus de vermeldde voedingswaarde van toepassing in totaliteit voor dat recept?
    Of is het recept gebaseerd op 2 personen en moet je de voedingswaarde X 2 doen?

    • Niels Bosman

      Hoi Anne, bij de recepten staat altijd voor hoeveel porties het recept is. De voedingswaarden worden aangegeven per portie.

  • Dominique

    Heerlijke salade, en snel gemaakt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info