Koolhydraatarme paasstol

Weet jij al wat er op tafel staat tijdens de paasbrunch? Deze koolhydraatarme paasstol bijvoorbeeld! Voedzaam én koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 8 plakjes
  • 11g koolhydraten
koolhydraatarme paasstol 11g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 220 gram amandelmeel
  • citroenrasp
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el water
  • 1 handje rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 25 gram amandelen

Instructies

  • Maal 50 gram amandelmeel en 50 gram rozijnen fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine.
  • Doe hier de citroenrasp en het water bij. Begin met 1 el water en voeg steeds meer toe. Kijk het een beetje aan. Als de spijs te dik is, voeg je nog een beetje water toe.
  • Rol de spijs op, totdat het ongeveer de lengte heeft van (iets kleiner dan) een cakeblik, en laat minimaal een uur in de koelkast hard worden.
  • Doe de rest van de amandelmeel in een kom en meng dit samen met het bakpoeder.
  • Voeg dan de roomboter en eieren toe en meng goed door elkaar.
  • Hak de amandelen grof en doe ze samen met een handje rozijnen door het beslag.
  • Neem een klein cakeblik en vet in met een beetje roomboter.
  • Doe nu de helft van het beslag in het cakeblik.
  • Pak de rol amandelspijs en leg dit in het midden op het beslag.
  • Schenk de rest van het beslag erover.
  • Bak de paasstol 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme paasstol
Hoeveelheid per portie
Calories 245 Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 19g27%
Koolhydraten 11g4%
Eiwit 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Koolhydraatarme paasstol gezond?

Het is weer voorjaar; de tijd van Hemelvaart, Koningsdag en Bevrijdingsdag komt er weer aan. En natuurlijk Pasen niet te vergeten! Deze paasstol is lekker voor bij het paasontbijt of op tafel tijdens de paasbrunch.

Koolhydraatarm én suikervrij. De basis van het brood is namelijk (koolhydraatarme) amandelmeel en het amandelspijs maak je helemaal zelf. Het resultaat: een voedzame en heerlijke paasstol (die je overigens ook goed tijdens de kerstdagen kunt eten).

 

 

koolhydraatarme paasstol
4.22 van 14 stemmen
Print

Koolhydraatarme paasstol

Weet jij al wat er op tafel staat tijdens de paasbrunch? Deze koolhydraatarme paasstol bijvoorbeeld! Voedzaam én koolhydraatarm.
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 8 plakjes
Caloriën 245 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 220 gram amandelmeel
  • citroenrasp
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el water
  • 1 handje rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 25 gram amandelen

Instructies

  1. Maal 50 gram amandelmeel en 50 gram rozijnen fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine.
  2. Doe hier de citroenrasp en het water bij. Begin met 1 el water en voeg steeds meer toe. Kijk het een beetje aan. Als de spijs te dik is, voeg je nog een beetje water toe.
  3. Rol de spijs op, totdat het ongeveer de lengte heeft van (iets kleiner dan) een cakeblik, en laat minimaal een uur in de koelkast hard worden.
  4. Doe de rest van de amandelmeel in een kom en meng dit samen met het bakpoeder.
  5. Voeg dan de roomboter en eieren toe en meng goed door elkaar.
  6. Hak de amandelen grof en doe ze samen met een handje rozijnen door het beslag.
  7. Neem een klein cakeblik en vet in met een beetje roomboter.
  8. Doe nu de helft van het beslag in het cakeblik.
  9. Pak de rol amandelspijs en leg dit in het midden op het beslag.
  10. Schenk de rest van het beslag erover.
  11. Bak de paasstol 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Voedingswaarden
Koolhydraatarme paasstol
Hoeveelheid per portie
Calories 245 Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 19g27%
Koolhydraten 11g4%
Eiwit 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Willeke

    Hoe lang kun je het bewaren?

  • Arjen

    3g koolhydraten per plakje… Dat kan nooit. 50 Gr rozijnen is al bijna 40g KH. En dan nog es zo’n 20gr KH van het amandelmeel. En dat gedeeld door 8, is al bijna 8.

  • Thea

    Doe je rozijnen in het spijs

  • Mevr.L.Klerks

    Kunt u mij vertellen of deze Paas stol ook
    in de brood machine gebakken kan worden.

    Met vriendelijke groet,
    Mevr.L.Klerks

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info