Dit is niet zomaar een eiersalade. Deze gezonde versie is licht pittig door de kerrie en gezond gevuld met spitskool. Een Paastopper!
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de spitskool toe. Voeg zout naar smaak toe en doe het deksel op de pan.
Kook de kool op middelhoog vuur in 4-5 minuten beetgaar. Roer halverwege om. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak ongeveer een minuut mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Kook intussen de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken met koud water. Laat ze geheel afkoelen en pel ze daarna. Hak ze in stukjes van 1 cm.
In een kom, voeg de eieren, spitskool, yoghurt en peterselie samen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed om.
Laat de pittige eiersalade afkoelen en zet koud in de koelkast.
Pittige Eiersalade maken Zonder Mayo , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl