1

Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart

Als we toch ergens allemaal een zwak voor hebben, dan is het wel chocoladetaart. Heerlijk maar zó ongezond. Toch hebben wij een gezonde versie voor je, perfect voor na het diner!
  • Dessert
  • 8 stuks
  • 10g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade 85% cacao
  • 60 gram boter ongezouten
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanille aroma
  • 60 gram frambozen
  • 2 el Steviala kristal
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
  • Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
  • Pak een springvorm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in acht stukjes en genieten maar!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart
Amount Per Serving
Calorieën 207 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 75mg3%
Potassium 165mg5%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 345IU16%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 28mg3%
IJzer 2.5mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Ik ken niet veel mensen die niet van taart houden, en al helemaal niet van chocoladetaart. Deze taart is perfect voor elke gelegenheid of als je jezelf even lekker wilt verwennen. Ik oordeel niet, want ik houd net zo veel van deze taart als jij.

Snelle chocoladetaart maken

Taart maken moeilijk? Nee! Chocoladetaart maken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn en dit recept al helemaal niet. Voeg een aantal ingrediënten bij elkaar, schuif een halfuur de oven in en klaar is kees. Deze Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien is ook al zo makkelijk te maken, echt de moeite waard om eens uit te proberen!

Pure chocolade in plaats van melkchocolade

Wat dit recept minder ongezond maakt is de pure chocolade. We hebben bewust voor chocolade gekozen waar ruim 85% cacao in zit. Rauwe cacao bijvoorbeeld wordt als superfood gezien dus hoe meer cacao, hoe beter! Daarbij wordt er bij melkchocolade ontzettend veel suiker toegevoegd en bij deze variant niet. Meer zin in zoet en chocolade? Maak ook eens deze Pindakaas met pure chocolade cheesecake!

 

chocoladetaart
5 van 1 stem
Print

Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart

Als we toch ergens allemaal een zwak voor hebben, dan is het wel chocoladetaart. Heerlijk maar zó ongezond. Toch hebben wij een gezonde versie voor je, perfect voor na het diner!

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword chocoladetaart, gezond toetje, koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 stuks
Caloriën 207 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade 85% cacao
  • 60 gram boter ongezouten
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanille aroma
  • 60 gram frambozen
  • 2 el Steviala kristal
  • 2 eieren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.

  2. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.

  3. Pak een springvorm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in acht stukjes en genieten maar!

Nutrition Facts
Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart
Amount Per Serving
Calorieën 207 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 75mg3%
Potassium 165mg5%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 345IU16%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 28mg3%
IJzer 2.5mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Trea

    Hoe groot is de springvorm?

  • Cindy

    Hoeveel eieren aub? Staat niet bij de ingrediënten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1