Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart
- Dessert
-
8 stuks
- 10g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 gram pure chocolade 85% cacao
- 60 gram boter ongezouten
- 50 ml slagroom
- 1 tl vanille aroma
- 60 gram frambozen
- 2 el Steviala kristal
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
- Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
- Pak een springvorm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in acht stukjes en genieten maar!
Ik ken niet veel mensen die niet van taart houden, en al helemaal niet van chocoladetaart. Deze taart is perfect voor elke gelegenheid of als je jezelf even lekker wilt verwennen. Ik oordeel niet, want ik houd net zo veel van deze taart als jij.
Snelle chocoladetaart maken
Taart maken moeilijk? Nee! Chocoladetaart maken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn en dit recept al helemaal niet. Voeg een aantal ingrediënten bij elkaar, schuif een halfuur de oven in en klaar is kees. Deze Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien is ook al zo makkelijk te maken, echt de moeite waard om eens uit te proberen!
Pure chocolade in plaats van melkchocolade
Wat dit recept minder ongezond maakt is de pure chocolade. We hebben bewust voor chocolade gekozen waar ruim 85% cacao in zit. Rauwe cacao bijvoorbeeld wordt als superfood gezien dus hoe meer cacao, hoe beter! Daarbij wordt er bij melkchocolade ontzettend veel suiker toegevoegd en bij deze variant niet. Meer zin in zoet en chocolade? Maak ook eens deze Pindakaas met pure chocolade cheesecake!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Hallo,
Op de foto lijkt het net of er een soort ‘deegkorst’ op zit. Is dit ook zo of komt dat gewoon door het te bakken.
De taart bevat geen deegkorst. Dit lijkt misschien zo door het bakken