Rijkgevulde salade met spekjes, geitenkaas en zoete aardappel

Deze salade is in meerdere opzichten goed gevuld: er zitten alleen al drie verschillende soorten sla in!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 19g koolhydraten
salade met spekjes 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 0.5 kleine zoete aardappel
  • 30 gram magere spekreepjes
  • 50 gram slamix naar keuze
  • 50 gram jonge bladspinazie gewassen
  • 50 gram rucola gewassen
  • 0.5 rode paprika
  • 2 el komkommer
  • 5 snoeptomaatjes
  • 1 el geitenkaasbolletjes
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 1 tl oregano
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 tl platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 0.5 tl honing

Instructies

  • Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur en bak hierin de spekjes in ongeveer 15 minuten knapperig (gebruik hiervoor geen olie).
  • Snijd de knoflook en peterselie fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  • Doe de blokjes aardappel samen met 1el olijfolie, de knoflook, peterselie en oregano in een bak en mix goed.
  • Bak in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar. Je hoeft niet meer olie te gebruiken dan je al hebt toegevoegd aan de mix.
  • Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in parten. Verhit olijfolie in een pannetje (je kunt ook een pannetje hergebruiken). Bak op hoog vuur kort aan.
  • Breek de steeltjes van de spinaziebladen af. Halveer de tomaatjes, snijd de ui in ringen, was de komkommer en snijd hem in plakjes. Halveer deze.
  • Meng 0.5 el olijfolie met de balsamico azijn en honing. Dit is je sla sausje.
  • Maak nu je salade laagje voor laagje. Eerst de helft van de sla soorten, daarbovenop de helft van ieder ingrediënt en een laagje saus. Daarbovenop opnieuw salade en een laagje van die ingrediënten.
  • TIP: Je kunt de zoete aardappel en paprika met de andere ingrediënten door de sla laagjes mengen, of apart serveren zoals op de foto.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rijkgevulde salade met spekjes
Hoeveelheid per portie
Calories 241 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Koolhydraten 19g7%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 8560IU389%
Vitamine C 123.8mg165%
Calcium 158mg16%
IJzer 3.5mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Verschillende sla soorten

Deze lekkere salade is in meerdere opzichten goed gevuld. Zo worden alleen al voor de basis drie verschillende soorten sla gebruikt! Dit maakt het niet alleen extra lekker, maar ook nog eens extra gezond.

Een zakje sla mix is op zichzelf al lekker, maar nog lekkerder maak je het door het te mengen met rucola (een extra pittige, peperachtige smaak) en rauwe spinazie (een extra frisse, groene toevoeging). Beide ingrediënten hebben hun eigen supergezonde krachten.

Neem bijvoorbeeld rucola. Deze slasoort staat bekend om zijn sterke antioxiderende werking. Vooral de vitamine K die aanwezig is in rucola verkleind de kans op ziekten als Alzheimer en kanker.

De andere toegevoegde slasoort, rauwe spinazie, is echt een superfood. Het zit boordevol vitaminen en mineralen die je immuunsysteem boosten en botten en spieren versterken.

MA’s Tip: Een voorbeeld van een koolhydraatarm dagmenu vind je hier!

Salade met spekjes en geitenkaas

Deze supersalade zou niet half zo super zijn zonder de lekkere ingrediënten spekjes en geitenkaas. Dit is een heerlijke combinatie die vooral bekend is door zijn gebruik in (koude) pastasalade.

Maar ook in combinatie met groene sla komen ze super tot hun recht. Ze geven de salade net dat beetje extra pit en kunnen goed concurreren met de sterk aanwezige smaak van de pittige rucola en de overheersende zoete aardappel.

Verslavend zeg die kaas in je salade, dat wil je vast meer! Dit zijn onze beste kaas salade recepten:

 

salade met spekjes
4.34 van 3 stemmen
Print

Rijkgevulde salade met spekjes

Deze salade is in meerdere opzichten goed gevuld: er zitten alleen al drie verschillende soorten sla in!

Gang Diner, Lunch
Keuken Westers
Keyword bevat vlees, koolhydraatarm, salade met spekjes, zoete aardappel
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 241 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 0.5 kleine zoete aardappel
  • 30 gram magere spekreepjes
  • 50 gram slamix naar keuze
  • 50 gram jonge bladspinazie gewassen
  • 50 gram rucola gewassen
  • 0.5 rode paprika
  • 2 el komkommer
  • 5 snoeptomaatjes
  • 1 el geitenkaasbolletjes
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 ui
  • 1 tl oregano
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 tl platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 0.5 tl honing

Instructies

  1. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur en bak hierin de spekjes in ongeveer 15 minuten knapperig (gebruik hiervoor geen olie).

  2. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.

  3. Doe de blokjes aardappel samen met 1el olijfolie, de knoflook, peterselie en oregano in een bak en mix goed.

  4. Bak in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar. Je hoeft niet meer olie te gebruiken dan je al hebt toegevoegd aan de mix.

  5. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in parten. Verhit olijfolie in een pannetje (je kunt ook een pannetje hergebruiken). Bak op hoog vuur kort aan.

  6. Breek de steeltjes van de spinaziebladen af. Halveer de tomaatjes, snijd de ui in ringen, was de komkommer en snijd hem in plakjes. Halveer deze.

  7. Meng 0.5 el olijfolie met de balsamico azijn en honing. Dit is je sla sausje.

  8. Maak nu je salade laagje voor laagje. Eerst de helft van de sla soorten, daarbovenop de helft van ieder ingrediënt en een laagje saus. Daarbovenop opnieuw salade en een laagje van die ingrediënten.

  9. TIP: Je kunt de zoete aardappel en paprika met de andere ingrediënten door de sla laagjes mengen, of apart serveren zoals op de foto.

Voedingswaarden
Rijkgevulde salade met spekjes
Hoeveelheid per portie
Calories 241 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Koolhydraten 19g7%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 8560IU389%
Vitamine C 123.8mg165%
Calcium 158mg16%
IJzer 3.5mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info