Gevulde aubergine met gehakt

Op zoek naar een lekker recept voor je aubergine? Vul hem met rundergehakt en breng hem op smaak met knoflook, oregano en komijn. En wat feta om het af te maken!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 16g koolhydraten

Maak een Griekse poké bowl met Gevulde Aubergine in de hoofdrol.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 75 gram rundergehakt
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram feta
  • oregano
  • peper en zout
  • komijn
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Besprenkel de aubergine met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Doe het 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
  • Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de bosui en knoflook.
  • Doe het gehakt erbij en de kruiden. Laat gehakt mooi rullen.
  • Haal de aubergine uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit.
  • Meng het vruchtvlees met het gehakt en vul de aubergine vervolgens weer.
  • Bestrooi de aubergine met wat feta en zet ze nog kort in de oven tot de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Gevulde aubergine met gehakt
Amount Per Serving
Calorieën 332 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 392mg17%
Potassium 727mg21%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 7g29%
Suiker 10g11%
Eiwit 20g40%
Vitamine A 300IU14%
Vitamine C 7.3mg10%
Calcium 182mg18%
IJzer 2.2mg14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vandaag eten we een lekkere gevulde aubergine met gehakt! Een gezond en koolhydraatarm gerecht. Ga jij dit vanavond maken?

Is aubergine gezond?

Aubergine is een beetje een vergeten groente. En dat is jammer, wat het is een behoorlijk gezonde en koolhydraatarme groente. Nu kan je dat al snel zeggen van iedere groente op je bord, maar deze verre neef van de tomaat bevat aardig wat vezels. Hierdoor worden voedingsstoffen goed opgenomen door het lichaam en raak je lekker verzadigd. Ook zitten er een aantal belangrijke mineralen in vitaminen in, zoals magnesium en kalium.

Toch vinden veel mensen het moeilijk om er een beetje een lekker recept omheen te bedenken. Dat snappen we. Het is een vrij neutrale groente, dus je moet er wel ‘iets mee doen’. Flink kruiden bijvoorbeeld, met een beetje knoflook en oregano zoals wij dat hebben gedaan.

Wat kan je bij Gevulde aubergine met gehakt serveren?

Zo’n gevulde aubergine ziet er natuurlijk schitterend uit op je bord, maar het voelt misschien nog niet als complete maaltijd. Wil je je maaltijd koolhydraatarm houden en er wel iets bij serveren? Kies dan voor gezonde rauwe groente:

  • Gesneden paprika, tomaat en rode ui met een beetje peterselie, lekker fris.
  • Portugese lupine (zeer eiwitrijk en nil carbs)
  • Proeverij van gezonde noten, olijven en augurkjes

Leuk hè? Op deze manier combineer je een zelf een heerlijke poké bowl bij elkaar, waardoor eten echt een beetje als snacken voelt. Juist omdat het zo’n lekker gezonde en neutrale groente is, is gevulde aubergine een perfect basis. Wat serveer jij erbij?

 

gevulde aubergine met gehakt, paprika en rode ui op een bordje
3.84 van 6 stemmen
Print

Gevulde aubergine met gehakt

Op zoek naar een lekker recept voor je aubergine? Vul hem met rundergehakt en breng hem op smaak met knoflook, oregano en komijn. En wat feta om het af te maken!
Gang Bijgerecht, Diner
Keuken Turks
Keyword gevulde aubergine, koolhydraatarm, ovengerecht, vleesgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 332 kcal

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 75 gram rundergehakt
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram feta
  • oregano
  • peper en zout
  • komijn
  • olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Besprenkel de aubergine met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.

  3. Doe het 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.

  5. Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de bosui en knoflook.

  6. Doe het gehakt erbij en de kruiden. Laat gehakt mooi rullen.
  7. Haal de aubergine uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit.

  8. Meng het vruchtvlees met het gehakt en vul de aubergine vervolgens weer.

  9. Bestrooi de aubergine met wat feta en zet ze nog kort in de oven tot de kaas is gesmolten.

Nutrition Facts
Gevulde aubergine met gehakt
Amount Per Serving
Calorieën 332 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 392mg17%
Potassium 727mg21%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 7g29%
Suiker 10g11%
Eiwit 20g40%
Vitamine A 300IU14%
Vitamine C 7.3mg10%
Calcium 182mg18%
IJzer 2.2mg14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Ans Vermolen-Lorijnen

    Ik weet niet wat Ik fout doe maar de aubergine was taai en oneetbaar, moet je hem schillen?

    • Evelien Vis

      De aubergine hoef je niet te schillen.

  • Dewi

    Is dit ook lekker om een paprika of courgette mee te vullen?

    • Evelien Vis

      jazeker, die kun je ook prima gebruiken ipv de aubergine

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info