Koolhydraatarme saucijzenbroodjes » Makkelijk Afvallen

Koolhydraatarme saucijzenbroodjes

By on 3 maart 2019
Leestijd: 3 minuten
koolhydraatarme saucijzenbroodjes

Vandaag deze koolhydraatarme saucijzenbroodjes! Een saucijzenbroodje is normaal gesproken calorieënbom met veel te veel zout en koolhydraten. Maar wij hebben geprobeerd om dit lekkers gezond te maken. Of onze saucijzenbroodjes net zo lekker zijn? Proef zelf maar!

Ga altijd voorbereid de deur uit.

Vaak hebben we thuis minder problemen met snoepen dan wanneer we de deur uit gaan. Een saucijzenbroodje is echt zo’n typische snack waar je voor de bijl gaat bij bijvoorbeeld een tankstation. Een snelle hap want je hebt even trek. Lekker maar niet gezond. Probeer altijd je dag goed te plannen en voorbereid te zijn. Neem een gezonde snack mee zoals deze koolhydraatarme saucijzenbroodjes en eet voldoende door de dag heen.

MA’s tip: Waar je op moet letten als je succesvol wilt afvallen lees je in mijn blog.

Koolhydraatarme saucijzenbroodjes

Het klinkt een beetje gek om een ‘broodje’ te maken zonder brood of (blader) deeg. In dit recept bestaat het deeg voor de saucijzenbroodjes uit een ei-amandel mengsel. Dit mengsel is laag in koolhydraten, maar door het amandelmeel wel gebonden. Als je niet alle saucijzenbroodjes in een keer opeet, kun je een deel van de broodjes invriezen.

Wij zijn erg benieuwd wat jij van deze koolhydraatarme saucijzenbroodjes vindt. Laat het ons weten!

Wil jij naast deze gezonde smoothie nog meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

koolhydraatarme saucijzenbroodjes
Afdrukken

Koolhydraatarme saucijzenbroodjes

Koolhydraatarme saucijzenbroodjes met deeg van ei. Deze broodjes zijn heerlijk voor onderweg of thuis als tussendoortje.
Gang Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord gezonde tussendoortjes, vleesgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 broodjes
calorieën 170kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 4 Eieren
  • 100 gr Roomkaas
  • 1 tl Bakpoeder
  • 300 gr Rundergehakt
  • 2 el Amandelmeel
  • 1/4 paprika
  • 1 takje Selderij
  • zout/ peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het scheiden van 3 eieren.
  • Mix de eierdooiers met de philadelphia tot het een egaal mengsel is.
  • Schep het eierdooier mengsel weer door het eiwit, zo hou je de boel lekker luchtig. 
  • Verwarm de oven op 150°C en leg er een bakvel op schep het eimengsel er voorzichtig op. De bakplaat mag 20min in de oven.
  • Mix ondertussen het laatste ei, gehakt, de kruiden fijgesneden champignons, paprika en amandelmeel door elkaar en maak er 6 gelijke ‘worstjes’ van.
  • Bak de worstjes in een pan.
  • Eimix uit de oven, 6 gelijke stukken snijden, worstjes in het mengsel rollen en smullen maar. 

Nutrition

Calories: 170kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 15g | Fat: 11g

Facebook Reacties

About Emmely vd Roer

Gezondheid is één van mijn passies. Ik heb een aantal jaar natuurgeneeskunde richting voeding en diëtiek gestudeerd. Uitgebalanceerde voedingsschema’s en gerechten maken kan ik helemaal in op gaan. Het allerleukste vind ik het om mensen helpen met een gezond leefpatroon te vinden wat bij hun past.

5 Comments

  1. Marion

    7 november 2019at22:26

    Wat in het recept staat lijkt in totaal niet op de foto !!!
    Worstjes ???

  2. Laurentina

    28 oktober 2019at12:14

    er staat dus mix het eidooier mengsel door het eiwit (er staat niet dat het eiwit geklopt moet worden ) … maar misschien is hier nog iemand die aan wil vullen ?

  3. Jasminka Hadzic

    3 juli 2019at11:58

    Moet je het eiwit eerst kloppen?

    • Tiny

      22 oktober 2019at13:47

      Ik zou het niet kloppen. Heb je het al geprobeerd? Ik wil het van de week maken en vroeg me ook af of de eiwitten geklopt moeten worden. Ik denk niet.

  4. Marjan Middelkoop

    13 maart 2019at14:58

    Moet je het eiwit ook eerst kloppen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *