Miso soep, een eeuwenoude opkikker

Miso soep is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. De soep bevat alle gezonde zouten die je lichaam nodig heeft. Deze zouten zijn zeker bij een koolhydraatarm dieet belangrijk.
  • Diner
  • 1
  • 39g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 300 gr chamignons
  • 2 wortels dun gesneden
  • 50 gr bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr miso
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal

Instructies

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Snijd de groente en champignons in dunne plakjes, ringetjes of slierten
  • Verhit een pan en fruit de knoflook en sjalotjes.
  • Voeg de helft van de overige groente en de champignons toe en roerbak deze 1 minuut mee. 
  • Nu kan de groente in het kokende water, laat 10 minuten koken. 
  • Voeg de tweede helft van de groente en de miso pasta toe. Let op, nu mag de soep niet meer koken.
  • Op smaak maken met wat sambal, sojasaus en eventueel wat zout en peper. Laat nog 5 minuten staan op heel laag vuur om de smaken de laten vermengen. 
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Miso soep
Hoeveelheid per portie
Calories 245 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 2041mg89%
Potassium 1601mg46%
Koolhydraten 39g15%
Vezels 11g46%
Suiker 16g18%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 20930IU951%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 24mg32%
Calcium 118mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wat is miso soep?

Miso soep is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. Miso is gefermenteerde sojapasta. De soep van de pasta is eigenlijk een soort bouillon en bevat alle gezonde zouten die je lichaam nodig heeft. Deze zouten zijn zeker bij een koolhydraatarm dieet belangrijk.

Deze soep is lekker voor bij de lunch of bij het avondeten met groenten. Voeg naar keuze bijvoorbeeld wat tofu, bosui of champignons toe. Maar miso is ook lekker als de ingrediënten beperkt zijn. Puur een bouillon tussendoortje als zoute opkikker.

MA’s Tip: Alles over zout leg ik uit in mijn blog.

Waarom is miso zo gezond?

Deze soep is erg gezond, vooral omdat het veel probiotica bevat en boordevol vitamine A zit. Dit is ook de reden dat het in Japan erg veel wordt gegeten, vaak ook als ontbijt. Let op: als de miso bij de bouillon is toegevoegd, mag de soep niet meer koken. Anders wordt het fermentatieproces gestopt en gaan de probiotica verloren.

Zoek jij meer inspiratie voor internationale, verantwoorde maaltijden? Wij verzamelden de lekkerste koolhydraatarme ontbijtjes, lunchgerechten en hoofdmaaltijden in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma! Dat is 50 dagen lang onbezorgd genieten (inclusief handige boodschappenlijstjes!).

 

miso soep
4.34 van 3 stemmen
Print

Miso soep

Miso soep is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. De soep bevat alle gezonde zouten die je lichaam nodig heeft. Deze zouten zijn zeker bij een koolhydraatarm dieet belangrijk.

Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Japans
Keyword boullionsoep, koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, miso soep
dieet lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 1
Caloriën 245 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 300 gr chamignons
  • 2 wortels dun gesneden
  • 50 gr bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr miso
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal

Instructies

  1. Breng 1 liter water aan de kook.

  2. Snijd de groente en champignons in dunne plakjes, ringetjes of slierten

  3. Verhit een pan en fruit de knoflook en sjalotjes.

  4. Voeg de helft van de overige groente en de champignons toe en roerbak deze 1 minuut mee. 

  5. Nu kan de groente in het kokende water, laat 10 minuten koken. 

  6. Voeg de tweede helft van de groente en de miso pasta toe. Let op, nu mag de soep niet meer koken.

  7. Op smaak maken met wat sambal, sojasaus en eventueel wat zout en peper. Laat nog 5 minuten staan op heel laag vuur om de smaken de laten vermengen. 

Voedingswaarden
Miso soep
Hoeveelheid per portie
Calories 245 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 2041mg89%
Potassium 1601mg46%
Koolhydraten 39g15%
Vezels 11g46%
Suiker 16g18%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 20930IU951%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 24mg32%
Calcium 118mg12%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Susan

    Super lekker recept,vooral die champignons, ze geven er een hele lekkere smaak aan.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info