7 fatale fouten die bijna iedereen maakt als ze gaan afvallen

 1. Leestijd 7 min
 2. 03 01 2019
Deel dit bericht
7 fatale fouten die bijna iedereen maakt als ze gaan afvallen

Uit onderzoek blijkt dat 75% van alle afvallers het niet redden. Ik heb laatst een enquete gehouden onder mijn lezers en de meeste mensen vinden het erg lastig om het afvallen vol te houden.

Misschien herken jij het zelf ook wel?

In dit artikel lees je 7 fatate fouten die de meeste mensen maken als ze gaan afvallen.

Zorg dat je ze goed bestudeerd, zodat jij deze fouten niet hoeft te maken! En jij je goede voornemens WEL gaat behalen (ik weet dat je het kan).

 • FOUT NR 1. Je gaat het alleen doen. De meeste vrouwen doen dit helemaal verkeerd. Ze kopen een (crash) dieet en gaan zelf aan de slag. Ze denken er te makkelijk over. Kijk, begrijp me niet verkeerd. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar om te kunnen winnen moet je wel de juiste spelregels in acht nemen. Waarom denk je dat mensen als madonna, michael jackson, oprah winfrey en michael jordan zo succesvol zijn? Juist, omdat ze de juiste begeleiding hebben gekregen. Ze werken met de beste coaches. Dit gun ik jou ook.
 • FOUT NR 2. Je houdt jezelf voor de gek. Hier zijn we met zijn allen heel goed in, onszelf voor de gek houden. Hoe vaak roepen we wel niet dat we gaan afvallen. Dat we gezonder gaan eten. Meer gaan koken. Maar hoe komt het nou dat we toch niet in staat zijn om door te pakken? (de schrijver included ).Hierbij de volgende tips:
  • Je stelt jezelf geen concrete doelen. Je zegt ik ga afvallen… Maar dit is niet voldoende. Want hoeveel wil je afvallen?En voor wanneer?Wat gaat dat je opleveren? Wat gebeurt er als je niet afvalt? Als je niet weet waar je naar toe wilt, hoe ga je er dan ooit komen?
  • Je geeft te snel op. Dit komt doordat je niet genoeg reden hebt om iets te veranderen. Wist je dat de meeste mensen met goede voornemens op 16 januari alweer gestopt zijn? Daarom noemen ze deze dag ook wel manic monday.
  • Meten is weten. Die weegschaal misleid ons vaak. Pas daarmee op. Ik raad je wel aan om elke week te wegen. Op precies hetzelfde tijdstip. Je houd namelijk vocht en ontlasting vast. Maar hier komt de geheime tip, die bijna niemand toepast. Zorg dat je ook je centimeters meet. Dit is een meer realistische manier van meten of je bent afgevallen.

Ma’s Tip: Hoe zorg je ervoor dat jij jezelf niet voor de gek blijft houden? Zorg voor een goede stok achter de deur en laat mij je helpen om elke dag vooruitgang te boeken. Stapje voor stapje kom je dichterbij het bereiken van jouw doelen. Op naar een slank & gelukkig leven!!

 • FOUT NR 3. Je bent nog niet begonnen met mijn weekmenu’s voor 50 dagen. Sorry voor de schaamteloze zelf promotie hier… Maar dit is dus jouw roeping om ook te beginnen!

 • FOUT NR 4. Je denkt dat je jezelf moet uithongeren om te kunnen afvallen. NEE DUS. Want als je mijn menu’s volgt, dan ontdek je dat je maar liefst 6 keer per dag kunt genieten van lekker eten. Je hoeft geen honger te leiden om af te kunnen vallen. Integendeel zelfs. Ik zorg ervoor dat je na elke maaltijd lekker verzadigd bent. Dat je vol zit. Zodat je niet constante trek hebt en in de verleiding komt om te gaan snaaien en snoepen. Bovendien krijg je elke week een cheat day. Een dag waarbij je even helemaal niet aan je dieet denkt. En alles eet wat je lekker vind. Dat mag gewoon van Ma. En sterker nog, ik heb onderzocht voor je en het is juist gezond voor je lichaam om 1 keer per week een hele hoge calorie inname te hebben.
 • FOUT NR 5. Te snel willen afvallen.. . Je kent het wel. Als we tegenwoordig iets willen, dan willen we het NU. Hierdoor ontstaat een focus op de korte termijn. En dit is killing als je blijvend wil afslanken. Ik zal je vertellen waarom.
  • Vaak overschatten we wat we in 1 week kunnen doen. Je vind dat je kilo’s moet kunnen verliezen binnen 1 week. Je gaat crashen en het veroorzaakt stress… Dit houdt niemand vol!
  • En we onderschatten we wat we in 1 jaar kunnen doen. Ons brein denkt graag op korte termijn. We vinden het moeilijk om te bekijken wat we in een jaar kunnen bereiken. Daarom raad ik je aan om jezelf te verzekeren van een jaar lang support. Zeg nou zelf, is dat geen fantastische stok achter de deur?
  • Wist je trouwens dat je een 100% afslank garantie krijgt als je mee doet met mijn programma. Als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, dan krijg je gewoon je geld terug.
 • FOUT NR 6. Je denkt het wel te kunnen redden met gratis recepten van het internet. Kijk, op deze site staan honderden overheerlijke recepten. Maar geloof mij, blijvend afvallen is meer dan af en toe een gezond receptje koken. Mensen die denken dat ze het wel gaan redden met gratis recepten van het internet, die gaan het gewoon niet redden. Dat kan ik je verzekeren. Het vergt namelijk wel commitment. En mijn mentor zei altijd: “if you don’t pay, you don’t pay attention”. En daarin heeft hij gelijk. Investeer daarom nu gewoon 47 euro in jezelf. Je bent het waard. Doe mee met mijn programma en verzeker jezelf van die stok achter de deur om die knop om te zetten.
 • FOUT NR 7. Je stelt het telkens uit tot volgende week maandag. We kennen het allemaal wel. Je wilt veranderen, maar toch ook niet. Je wilt iets doen, maar nu nog niet. Je kan je er nog niet toe zetten. Verschikkelijk gevoel vind ik dat altijd. Hey maar wacht ff, dit gaan wij toch niet zomaar laten gebeuren?!? Wacht niet langer. Vandaag is de beste tijd om te starten. Of toch niet [zie afbeelding, lol]
Related image
EN, heb jij ook last van uitstelgedrag?

Ben jij klaar om de knop om te zetten? Begin dan vandaag nog met mijn makkelijke koolhydraatarme weekmenu’s + boodschappenlijstjes.

Ik weet dat jij het kan. Niemand is te dik geboren en iedereen kan vooruitgang boeken. Ik wens jou een slank en gezond 2020!

Ik ben trouwens ook heel erg benieuwd naar jouw grootste uitdaging als het gaat om afvallen volhouden? Laat je horen in de comments hieronder.

Liefs Ma❤️

Ps. De afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 30.000 45.000 vrouwen en een paar mannen succesvol helpen afvallen met mij koolhydraatarme weekmenu’s voor 50 dagen!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

8 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Petra

  Precies. Dat dacht ik nu ook. En.. Niels adviseert na het avondeten niets meer te eten, maar er staat nog wel een tussendoortje ingepland.

 • Lo

  Ik ben nu drie weken bezig met het 50 dagen challenge programma en het gaat best goed. Alleen zie ik nergens in die 50 dagen een cheatdag voorbij komen. Wel in een ander programma dat ik eerder bestelde. Nu heb ik er ook niet echt behoefte aan, maar vind het wel raar dat het dan hier ook weer wordt genoemd als promo.

 • Marion

  Ik ben zo’n 2 jaar geleden ongeveer 10 kg afgevallen. En ben toen gewoon doorgegaan met kha eten. Tot ik met vakantie ging en door het eten/snoepen van mede vakantiegangers de mist in ging. Dat is zo maanden doorgegaan en ja je begrijpt de kilo’s zien er weer aan. Nu ben ik eind mei weer begonnen met het 50 dagen kha programma. Maar ik zie niet zo heel veel resultaat. Kan dat komen omdat ik dit dieet voor de 2e keer doe?
  Ik heb wat moeite met de cheatday. Denk dat er dan heerlijk weer 2 kilo bij zit.

  • Evelien Vis

   goed dat je weer opnieuw bent begonnen. Doordat je je lichaam weer hebt laten wennen aan zoetigheid en meer koolhydraten, moet het nu weer opnieuw wennen aan koolhydraatarm. Je lichaam kan daardoor in het begin extra vet vasthouden. De cheatday kun je ook overslaan en ook die dag gewoon Kha eten.
   Wil je een extra zetje geven aan je lichaam om weer te kunnen afvallen, dan kun je kiezen voor onze smoothie detox voor 7 dagen

Geef een reactie