Low carb Quesadilla met gehakt en kaas » Makkelijk Afvallen

Low carb Quesadilla met gehakt en kaas

By on 7 november 2019
Leestijd: 4 minuten

Wedden? Low carb quesadilla met gehakt en kaas is jouw nieuwe favoriete zaterdagavond-diner-voor-de-TV-maaltijd. Dit is misschien een grote belofte, maar ik ga hem waarmaken!

Wat is een quesadilla?

Voor iedereen die niet aan is met de Mexicaanse keuken, en zich afvraagt ‘Wat is een quesadilla?’… een quesadilla is zo ongeveer het goddelijkste wat er uit de Mexikaanse keuken komt. It’s best of all worlds. Let op:

Denk “Tosti” (knapperig broodje, warme gesmolten kaas. Mmm.)
Denk nu “Mexikaans eten” (Gekruid gehakt en romige saus. Ook mmm.)
Denk dan nu… deze 2… bij elkaar!
Houd je het nog? MMMM!!

Nu hoor ik je al watertandend afvragen volgens welk dieet dít een verantwoorde maaltijd is… Ik herhaal: Low Carb Quesadilla is best of ALL worlds: dit recept past namelijk perfect in het koolhydraatarme dieet.

Is quesadilla gezond?

Nou, dit recept is gezonder dan dat het lijkt. Alle ingrediënten voor de vulling zijn van nature koolhydraatarm. Rundergehakt bevat bijvoorbeeld helemaal geen koolhydraten. Paprika en tomaat voegen de nodige vitaminen en mineralen toe aan de maaltijd. En we voegen diverse (pittige) specerijen toe.

De grootste uitdaging voor onze low carb quesadilla was het vinden van een alternatief voor de tortilla. En dat is gelukt, lees hier ons recept voor koolhydraatarme wraps.

Welke Mexicaanse kruiden heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk legio zakjes, pakjes en bakjes Mexicaanse kruiden te vinden die jouw low carb quessadille doen exploderen van smaak. Maar… je kan het ook zelf maken! En het is niet moeilijk. Pak eerst een goed afsluitbare bak en doe een graai in je kruidenrek.

Voor een Mexicaanse kruidenmix heb je vervolgens deze kruiden nodig:

  • 3 eetlepels (gerookte) paprika
  • ½ tot 2 theelepels chilipoeder of cayenne peper
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ eetlepel korianderpoeder

De rest van de mix bewaar je vrolijk in de kast. Want volgende week wil je misschien wel chili con carne maken.

Voor nu, veel plezier met je low carb quesadilla. En vergeet niet het recept voor koolhydraatarme wraps erbij te pakken. Die heb je wel nodig.

Afdrukken

Low carb quesadilla met gehakt en kaas

Low carb quesadilla wordt jouw nieuwe favoriete zaterdagavond-diner-voor-de-TV-maaltijd. Met een romige dip en gekruid gehakt is dit absoluut een Mexicaans top recept.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord gehakt, koolhydraatarme lunch, koolhydraatarme tortilla, koolhydraatarme wraps, quesedilla, vleesgerecht, wrap met gehakt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 325kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 2 stuks koolhydraatarme tortilla's
  • 75 gram rundergehakt
  • 5 gram knoflook 1 teentje p.p.
  • 1 theelepel Mexikaanse kruiden
  • 25 gram geraspte kaas
  • 20 gram ui ¼ ui, gesnipperd
  • 30 gram tomaat 1 p.p, in stukjes gesneden zonder zaad
  • 30 gram paprika ½ p.p, in dunne reepjes

Dip

  • 15 ml zure room
  • Lente ui, bieslook of koriander optioneel

Instructies

  • Rul de gehakt met een scheutje olie fijn in een diepe koekenpan of hapjes pan.
  • Voeg op het laatste de knoflook en Mexicaanse kruidenmix toe, rul het gehakt bruin.
  • Leg een koolhydraatarme tortilla in de pan met anti aanbaklaag. Besprenkel één helft met kaas, gehakt, paprika, tomaat en ui en dek af met een beetje kaas. Vouw de tortilla dubbel, druk de zijkanten steeds een beetje dicht en bak beiden kanten licht aan.
  • Je koolhydraatarme quesedilla met gehakt is klaar als de wrap een bruine kleur heeft en de kaas begint te smelten. Snijd doormidden en dip in zure room met lente uitjes.

Notities

  1. De koolhydraten van de wrap of tortilla zijn in dit recept niet meegerekend. Onze zelfgemaakte wrap bevat 4 gram koolhydraten per stuk. 
  2. Vind je de smaak van rauwe ui te heftig, bak deze dan mee met het gehakt, zodra deze voldoende uit elkaar is gevallen. 
  3. De rest de groente kan je ook meebakken, als je dat lekker vindt. Voeg deze toe als gehakt bijna gaar (bruin) is.

Nutrition

Calories: 325kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 20g | Fat: 24g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 81mg | Sodium: 223mg | Potassium: 337mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1452IU | Vitamin C: 43mg | Calcium: 156mg | Iron: 1mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *