Snel 5 kilo kwijt voordat de zomer begint?
Koolhydraatarme wraps met kip
- Diner
-
1 wraps
- 45g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml water
- 50 gram speltmeel volkoren
- 1/2 eieren geklopt
- 1/2 tl kerriekruiden
- 25 gram roomkaas
- 1/2 el verse basilicum fijngehakt
- 1/2 el verse bieslook fijngehakt
- 1/4 ui fijngesneden
- 2 grote blaadjes sla
- 1/4 tomaat
- 2 plakjes kipfilet
Instructies
- Doe de ingrediënten in een kom, meng ze met een garde.
- Verhit een klein beetje olijfolie op hoog vuur in een koekenpan. Je hoeft waarschijnlijk alleen olie te gebruiken voor de eerste wrap, de rest kan droog.
- Bak de wraps zoals een pannenkoek. Doe dit op middelmatig vuur. Pas op met draaien.
- Laat de wraps helemaal afkoelen.
- Meng de roomkaas met de basilicum, bieslook en ui.
- Snijd de tomaat in fijne stukje.
- Neem een wrap, besmeer met de roomkaas en beleg met sla. Leg er vervolgens 2 plakjes kipfilet op en verdeel er wat tomatenblokjes over.
- Rol de wrap op en snijd in stukjes.
Zelf koolhydraatarme wraps met kip maken is superleuk! Zit je een keer krap qua tijd? Dan kun je natuurlijk ook gewoon low carb wraps kopen bij de supermarkt. Even beleggen met de ingrediënten uit dit overheerlijke recept en klaar ben je.
Koolhydraatarme wraps met kip
Normaal gesproken worden wraps niet vaak gebruikt in een koolhydraatarm dieet. Wraps zijn niet perse heel slecht, maar bevatten veel koolhydraten. De “witte” variant bevatten veel snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten mijden wij liever omdat dit soort koolhydraten niet goed voor ons zijn. Je kan beter volkoren producten kiezen. Deze producten bevatten langzame koolhydraten. Of je maakt ze gewoon lekker zelf! Zonder poespas en zooi. Want eerlijk is eerlijk, wraps zijn ontzettend makkelijk en lekker als lunch, avondeten of hapje.
Hoe maak ik eigengemaakte wraps?
Bij dit recept voor koolhydraatarme wraps met kip gebruiken we water, smeltmeel, eieren en kruiden. Super easy en een leuk om te maken! De voedingswaarden in de tabel zijn gebaseerd op 2 wraps.
TIP: maak direct een grote hoeveelheid. Als je dan toch bezig bent ;). Wil je ze dezelfde dag of week nog eten? Bewaar ze dan tot 3 dagen in de koelkast of vries ze in. In de vriezer zijn ze tot 2 weken houdbaar. Leg tussen elke wrap een velletje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken en je ze makkelijk per stuk uit de vriezer kan halen.
Laat je in de comments weten hoe het heeft gesmaakt? Bekijk voor meer makkelijke en lekkere maaltijd ook meteen even het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Zo val je per week tot wel 2 kilo af. Succes!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Bij mij bakt hij niet als wrap, zijn gewoon losse stukken als ik wil draaien
Hoi Gina, de wraps moeten inderdaad voorzichtig gedraaid worden. Je zou kunnen proberen om er wat meer ei aan toe te voegen voor de binding.
ik gebruik een pannenkoekpan die loopt mooi uit over de bodem en je krijgt dunne wraps of pannenkoeken
Leuke tip!
Goedemorgen . Wat voor een ontbijt heb je als je snel moet zijn . Maar ook dat eenvoudig kan zijn . Zie soms dat het zo veel werk is . Met 5 of 10 ingrediënten. Gewoon lekker eenvoudig maar ook geen . (Lastig ♀️) groetjes Lenie
Griekse yoghurt (150gr) met fruit en granola bijvoorbeeld. Of roerei met spek.
Hoi
Als ik hier een glutenvrije variant van wil maken, welke meelsoort kan ik dan het best gebruiken voor deze wraps?
Hoi Evelyn, Ik weet dat Aldi een goed glutenvrij assortiment heeft met daarin ook meel. Misschien dat je daar eens naar kunt kijken.