Tips
Wedden? Low carb quesadilla met gehakt en kaas is jouw nieuwe favoriete zaterdagavond-diner-voor-de-TV-maaltijd. Dit is misschien een grote belofte, maar ik ga hem waarmaken!
Wat is een quesadilla?
Voor iedereen die niet aan is met de Mexicaanse keuken, en zich afvraagt ‘Wat is een quesadilla?’… een quesadilla is zo ongeveer het goddelijkste wat er uit de Mexikaanse keuken komt. It’s best of all worlds. Let op:
Denk “Tosti” (knapperig broodje, warme gesmolten kaas. Mmm.)
Denk nu “Mexikaans eten” (Gekruid gehakt en romige saus. Ook mmm.)
Denk dan nu… deze 2… bij elkaar!
Houd je het nog? MMMM!!
Nu hoor ik je al watertandend afvragen volgens welk dieet dít een verantwoorde maaltijd is… Ik herhaal: Low Carb Quesadilla is best of ALL worlds: dit recept past namelijk perfect in het koolhydraatarme dieet.
Is quesadilla gezond?
Nou, dit recept is gezonder dan dat het lijkt. Alle ingrediënten voor de vulling zijn van nature koolhydraatarm. Rundergehakt bevat bijvoorbeeld helemaal geen koolhydraten. Paprika en tomaat voegen de nodige vitaminen en mineralen toe aan de maaltijd. En we voegen diverse (pittige) specerijen toe.
De grootste uitdaging voor onze low carb quesadilla was het vinden van een alternatief voor de tortilla. Je hebt hiervoor 2 opties.
Hier vind je een recept voor zelf koolhydraatarme wraps maken.
Wil je het dit weekend eenvoudig houden? Bestel dan de kant-en-klare wraps bij ons hier de shop.
Welke Mexicaanse kruiden heb ik nodig?
Er zijn natuurlijk legio zakjes, pakjes en bakjes Mexicaanse kruiden te vinden die jouw low carb quessadille doen exploderen van smaak. Maar… je kan het ook zelf maken! En het is niet moeilijk. Pak eerst een goed afsluitbare bak en doe een graai in je kruidenrek.
Voor een Mexicaanse kruidenmix heb je vervolgens deze kruiden nodig:
- 3 eetlepels (gerookte) paprika
- ½ tot 2 theelepels chilipoeder of cayenne peper
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- ½ eetlepel korianderpoeder
De rest van de mix bewaar je vrolijk in de kast. Want volgende week wil je misschien wel chili con carne maken.
Voor nu, veel plezier met je low carb quesadilla. Enne, heb je de smaak te pakken, probeer dan ook eens een simpele kip pesto variant.
Rate dit recept
inderdaad jammer dat het plaatje er niet bij past, daar zie je lekkere bonen en mais …je zou haast denken dat je met Sonja B te maken hebt die zet de plaatjes van andere food bloggers op haar site
Ipv zure room beetje chipottle saus er bovenop gedaan.
Lekker hoor!
Jammer dat het plaatje er niet bij past, daar zie je lekkere bonen en mais !
Hoort er ook niet in. Knoflookteentjes wel