1

Vegetarisch én eiwitrijk: Mexicaanse taco’s

Trek in taco's en ben je vegetarisch? Ga voor Mexicaanse taco's met mango en granaatappel! Verfrissend, eiwitrijk en vol bijzondere smaakcombinaties.
  • Diner
  • 1 persoon
  • 60g koolhydraten

Ingrediënten

Fruit topping

  • 75 gram mango
  • 70 gram granaatappel
  • 1 el verse koriander gehakt
  • 15 gram rode ui
  • 0,5 tl limoensap vers

Voor de linzen en de saus

  • 90 ml water
  • 45 gram linzen
  • 1/4 peper poblano
  • 1/4 jalapeño
  • 1 teentje knoflook
  • t tl verse koriander
  • 1 tl citroensap vers
  • snufje zout en peper
  • 1 volkoren tortilla
  • 10 gram geraspte kaas
  • 110 gram tomatillo

Instructies

  • Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco's klaar zijn om te serveren.
  • Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.
  • Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.
  • Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika's donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.
  • Voeg samen in de taco en eten maar!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Mexicaanse taco's
Amount Per Serving
Calorieën 337 Calorieën uit vet 45
% Daily Value*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 76mg3%
Potassium 1016mg29%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 20g83%
Suiker 26g29%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 1072IU49%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 55mg73%
Calcium 76mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Ben je vegetarisch? Geen probleem. Mexicaans eten is vrij makkelijk vleesloos te maken. Dat proef je vandaag met deze vegetarische taco’s!

Vegetarisch en koolhydraatarm

Als vegetariër kun je zeker wel koolhydraatarm eten.  Zeker wanneer je de tijd neemt om zelf wraps te maken, kost een beetje tijd, maar dan heb je ook wat. Je eiwitten kan je ook prima uit plantaardig voedsel halen. Niet alleen vlees bevat veel eiwit, ook peulvruchten en bepaalde groenten, zoals spruitjes en broccoli, hebben een hoog gehalte. Daarom zijn deze Mexicaanse taco’s een bewust alternatief voor vlees. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of voor het diner!

Vegetarische taco’s

Normaal bevat een Mexicaanse maaltijd vrij veel koolhydraten omdat standaard Mexicaanse ingrediënten, zoals maïs, linzen en bonen, hoog is in koolhydraatgehalte. Daarom passen deze taco’s goed in je koolhydraatarme dieet omdat de standaard ingrediënten vervangen zijn met fruit, kruiden en smaakvolle pepers.

Houd je niet zo van scherp voedsel? Zorg dat je altijd iets van zuivel in huis hebt. Dat neutraliseert namelijk de smaak. Of kook simpelweg niet met spicey pepers.

Heb jij de ambitie om minder dierlijke producten te eten? Of wil je helemaal overstappen op een vegan lifestyle? Dat is in het begin best lastig. Wij werken samen met Happy Vegan. Speciaal voor jou hebben zij een programma ontwikkeld waarmee je eenvoudig kan beginnen met vegan eten.

 

vegetarische taco's
5 van 1 stem
Print

Mexicaanse taco's

Trek in taco's en ben je vegetarisch? Ga voor Mexicaanse taco's met mango en granaatappel! Verfrissend, eiwitrijk en vol bijzondere smaakcombinaties.

Gang Diner
Keuken Mexicaans
Keyword eiwitrijk, koolhydraatarm, mexicaanse keuken
dieet vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 persoon
Caloriën 337 kcal

Ingrediënten

Fruit topping

  • 75 gram mango
  • 70 gram granaatappel
  • 1 el verse koriander gehakt
  • 15 gram rode ui
  • 0,5 tl limoensap vers

Voor de linzen en de saus

  • 90 ml water
  • 45 gram linzen
  • 1/4 peper poblano
  • 1/4 jalapeño
  • 1 teentje knoflook
  • t tl verse koriander
  • 1 tl citroensap vers
  • snufje zout en peper
  • 1 volkoren tortilla
  • 10 gram geraspte kaas
  • 110 gram tomatillo

Instructies

  1. Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco's klaar zijn om te serveren.

  2. Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.

  3. Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.

  4. Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika's donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.

  5. Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.

  6. Voeg samen in de taco en eten maar!

Notities

Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme tortilla's. Dat maakt dit Mexicaanse feestje compleet. 

Nutrition Facts
Mexicaanse taco's
Amount Per Serving
Calorieën 337 Calorieën uit vet 45
% Daily Value*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 76mg3%
Potassium 1016mg29%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 20g83%
Suiker 26g29%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 1072IU49%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 55mg73%
Calcium 76mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info