Vegetarisch én eiwitrijk: Mexicaanse taco’s

Trek in taco's en ben je vegetarisch? Ga voor Mexicaanse taco's met mango en granaatappel! Verfrissend, eiwitrijk en vol bijzondere smaakcombinaties.
  • Diner
  • 1 persoon
  • 60g koolhydraten
vegetarische taco's 60g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Fruit topping

  • 75 gram mango
  • 70 gram granaatappel
  • 1 el verse koriander gehakt
  • 15 gram rode ui
  • 0,5 tl limoensap vers

Voor de linzen en de saus

  • 90 ml water
  • 45 gram linzen
  • 1/4 peper poblano
  • 1/4 jalapeño
  • 1 teentje knoflook
  • t tl verse koriander
  • 1 tl citroensap vers
  • snufje zout en peper
  • 1 volkoren tortilla
  • 10 gram geraspte kaas
  • 110 gram tomatillo

Instructies

  • Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco's klaar zijn om te serveren.
  • Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.
  • Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.
  • Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika's donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.
  • Voeg samen in de taco en eten maar!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Mexicaanse taco's
Hoeveelheid per portie
Calories 337 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 76mg3%
Potassium 1016mg29%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 20g83%
Suiker 26g29%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 1072IU49%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 55mg73%
Calcium 76mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ben je vegetarisch? Geen probleem. Mexicaans eten is vrij makkelijk vleesloos te maken. Dat proef je vandaag met deze vegetarische taco’s!

Vegetarisch en koolhydraatarm

Als vegetariër kun je zeker wel koolhydraatarm eten.  Zeker wanneer je de tijd neemt om zelf wraps te maken, kost een beetje tijd, maar dan heb je ook wat. Je eiwitten kan je ook prima uit plantaardig voedsel halen. Niet alleen vlees bevat veel eiwit, ook peulvruchten en bepaalde groenten, zoals spruitjes en broccoli, hebben een hoog gehalte. Daarom zijn deze Mexicaanse taco’s een bewust alternatief voor vlees. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of voor het diner!

Vegetarische taco’s

Normaal bevat een Mexicaanse maaltijd vrij veel koolhydraten omdat standaard Mexicaanse ingrediënten, zoals maïs, linzen en bonen, hoog is in koolhydraatgehalte. Daarom passen deze taco’s goed in je koolhydraatarme dieet omdat de standaard ingrediënten vervangen zijn met fruit, kruiden en smaakvolle pepers.

Houd je niet zo van scherp voedsel? Zorg dat je altijd iets van zuivel in huis hebt. Dat neutraliseert namelijk de smaak. Of kook simpelweg niet met spicey pepers.

Heb jij de ambitie om minder dierlijke producten te eten? Of wil je helemaal overstappen op een vegan lifestyle? Dat is in het begin best lastig. Wij werken samen met Happy Vegan. Speciaal voor jou hebben zij een programma ontwikkeld waarmee je eenvoudig kan beginnen met vegan eten.

 

vegetarische taco's
4.09 van 62 stemmen
Print

Mexicaanse taco's

Trek in taco's en ben je vegetarisch? Ga voor Mexicaanse taco's met mango en granaatappel! Verfrissend, eiwitrijk en vol bijzondere smaakcombinaties.

Gang Diner
Keuken Mexicaans
Keyword eiwitrijk, koolhydraatarm, mexicaanse keuken
dieet vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 persoon
Caloriën 337 kcal

Ingrediënten

Fruit topping

  • 75 gram mango
  • 70 gram granaatappel
  • 1 el verse koriander gehakt
  • 15 gram rode ui
  • 0,5 tl limoensap vers

Voor de linzen en de saus

  • 90 ml water
  • 45 gram linzen
  • 1/4 peper poblano
  • 1/4 jalapeño
  • 1 teentje knoflook
  • t tl verse koriander
  • 1 tl citroensap vers
  • snufje zout en peper
  • 1 volkoren tortilla
  • 10 gram geraspte kaas
  • 110 gram tomatillo

Instructies

  1. Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco's klaar zijn om te serveren.

  2. Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.

  3. Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.

  4. Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika's donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.

  5. Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.

  6. Voeg samen in de taco en eten maar!

Notities

Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme tortilla's. Dat maakt dit Mexicaanse feestje compleet. 

Voedingswaarden
Mexicaanse taco's
Hoeveelheid per portie
Calories 337 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 76mg3%
Potassium 1016mg29%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 20g83%
Suiker 26g29%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 1072IU49%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 55mg73%
Calcium 76mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

4.09 from 62 votes (62 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN