Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Vegetarisch én eiwitrijk: Mexicaanse taco’s
- Diner
-
1 persoon
- 60g koolhydraten

Ingrediënten
Fruit topping
- 75 gram mango
- 70 gram granaatappel
- 1 el verse koriander gehakt
- 15 gram rode ui
- 0,5 tl limoensap vers
Voor de linzen en de saus
- 90 ml water
- 45 gram linzen
- 1/4 peper poblano
- 1/4 jalapeño
- 1 teentje knoflook
- t tl verse koriander
- 1 tl citroensap vers
- snufje zout en peper
- 1 volkoren tortilla
- 10 gram geraspte kaas
- 110 gram tomatillo
Instructies
- Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco's klaar zijn om te serveren.
- Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.
- Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.
- Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika's donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.
- Voeg samen in de taco en eten maar!
Ben je vegetarisch? Geen probleem. Mexicaans eten is vrij makkelijk vleesloos te maken. Dat proef je vandaag met deze vegetarische taco’s!
Vegetarisch en koolhydraatarm
Als vegetariër kun je zeker wel koolhydraatarm eten. Zeker wanneer je de tijd neemt om zelf wraps te maken, kost een beetje tijd, maar dan heb je ook wat. Je eiwitten kan je ook prima uit plantaardig voedsel halen. Niet alleen vlees bevat veel eiwit, ook peulvruchten en bepaalde groenten, zoals spruitjes en broccoli, hebben een hoog gehalte. Daarom zijn deze Mexicaanse taco’s een bewust alternatief voor vlees. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of voor het diner!
Vegetarische taco’s
Normaal bevat een Mexicaanse maaltijd vrij veel koolhydraten omdat standaard Mexicaanse ingrediënten, zoals maïs, linzen en bonen, hoog is in koolhydraatgehalte. Daarom passen deze taco’s goed in je koolhydraatarme dieet omdat de standaard ingrediënten vervangen zijn met fruit, kruiden en smaakvolle pepers.
Houd je niet zo van scherp voedsel? Zorg dat je altijd iets van zuivel in huis hebt. Dat neutraliseert namelijk de smaak. Of kook simpelweg niet met spicey pepers.
Heb jij de ambitie om minder dierlijke producten te eten? Of wil je helemaal overstappen op een vegan lifestyle? Dat is in het begin best lastig. Wij werken samen met Happy Vegan. Speciaal voor jou hebben zij een programma ontwikkeld waarmee je eenvoudig kan beginnen met vegan eten.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.