Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme wraps maken [basisrecept]
- Brood
-
8 kha tortillas
- 4g koolhydraten

Hoezo geen Mexicaanse gerechten in de low carb keuken?
Ingrediënten
- 1 stuks eieren licht opgeklopt
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 2 theelepels xantaangom
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 2 theelepels appelazijn
- 3 theelepels water
Instructies
- Breng meel, bakpoeder, xantaangom en zout samen in een kom en mix grondig. Gebruik een keukenmachine, garde of handmixer.
- Gebruik een keukenmachine of handmixer. Voeg al knedend azijn toe. Wanneer dit goed verdeeld is het geklopt ei. En tenslotte water. Het deeg is voldoende gekneed als het een (plakkerige) bal vormt.
- Pak het deeg in krimpfolie en kneed een paar minuten met de hand. Laat 10 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol een balletje en leg het tussen 2 velletjes bakpapier. Rol nu met een deegroller het balletje gelijkmatig uit tot een tortilla ontstaat van ongeveer 12 centimeter doorsnee.
- Verwarm een koekenpan op een medium vuur. De pan moet warm zijn maar niet te heet. (Test met een druppels water; als deze direct verdampen is je pan te heet.)
- Bak je koolhydraatarme wrap kort (4 tot 6 seconden) en draai hem direct om. Bak hem nu in een halve minuut tot lichtbruin aan beide zijden. Een echte tortilla moet wél de kenmerkende licht aangebakken plekjes hebben, maar mag níet te lang gebakken worden. Zo blijft de wrap strechy en soepel.
- Houd de wraps warm onder een keukendoek en smikkel direct op.
Met dit basisrecept breken we de Mexicaanse keuken open. Dus zet je schrap, want dit recept voor koolhydraatarme wraps verandert jouw manier van koken!
Low carb Mexicaanse keuken?
Het klinkt bijna als een tegenstrijdigheid. Mexicaans eten en een koolhydraatarm dieet zijn niet bepaald de beste vrienden. Veel gerechten worden bijvoorbeeld bij elkaar gehouden door een tortilla. En die tortilla wordt weer gevuld met een mix van vlees, kruiden en… jawel, bonen.
Eerder lieten we je al zien dat je een chili con carne, met een paar aanpassingen, prima koolhydraatarm kan maken (spoiler alert: meer vlees, minder bonen). Maar een quesadilla zonder wrap, is wel een beetje als een clown zonder circus. En jij wilt natuurlijk een gezond kipgerecht op tafel zetten.
Dus rijst de vraag:
Hoe maak ik wraps koolhydraatarm ?
Wil je een wrap koolhydraatarm maken, dan is het simpelweg een kwestie van de carbs eruit gooien. Dùh! Omdat het traditionele tortilla recept voornamelijk uit maismeel bestaat, kop je al snel 20 Kh per wrap. Niet doen dus.
Maismeel vervang je dus simpelweg met low carb ingrediënten. Hoe? Ik vond mijn antwoord bij dit recept; een mix van amandel- en kokosmeel. Bam, perfect. Een glutenvrij én koolhydraatarm deeg voor al onze Mexicaanse dromen.
Ingrediënten glutenvrij tortilla recept
Voordat je naar de supermarkt sjeest en om alle ingrediënten te bemachtigen, zal ik ze kort voor je toelichten.
- Amandelmeel is een oude bekende in de koolhydraatarme keuken. Het is een geweldige vervanging voor tarwe meel en we experimenteerde al lustig met abc def gef.
- Kokosmeel zorgt ervoor dat de wraps een beetje stretchty en “oinky” blijven, en geen stijve pannenkoeken worden.
- Xantaangom. Deze was nieuw voor mij. Xantaangom is een natuurlijke bakverbeteraar. die er voor zorgt dat het deeg kneedbaar wordt en blijft. Het vervangt gluten. Kan kan dit ingrediënt bestellen bij Holland & Barrett. Bij de Zaanse grootgrutter zag ik Xantaangom die aanzienlijk minder koolhydraten bevat. Even kijken of dit op voorraad is, online kan je het niet meer bestellen.
Aan de slag!
Veel plezier in jouw Mexicaanse keuken. Ga je aan de slag? Lees nu verder in dit recept voor een quesadilla met gehakt.
Dit recept is om bij te watertanden. Trouwens, het was de aanleiding voor mijn zoektocht naar deze koolhydraatarme wrap. Want een wrap zonder saus…

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Ik mis in de handelingen de gom om die toente voegen… Kan dat het zijn dat dat zo’n groot verschil maakt?
Hoi Emily, we hebben het recept aangepast, de xantaangom mag bij stap 1 toegevoegd worden.
Het neemt de functie van gluten over, dus zorgt voor de binding in de wraps
Dit recept ook geprobeerd. Niks mee te beginnen. Misschien moet dit recept even herzien worden? Het lijkt of er iets niet klopt aan de hoeveelheden.
Jammer, recept gevolgd maar krijg geen plakkerig deeg (lijkt me ook lastig met de minimale vloeistof die erbij moet) goed doorgekneed laten rusten maar krijg uit een balletje klein plakje
Wat doe ik verkeerd?