1

Zo maak je Mexicaanse koolhydraatarme wraps in 20 minuten [basisrecept]

Mexicaans koken is geen taboe meer in de koolhydraatarme keuken. Hier lees je hoe je zelf wraps kan maken. Zonder mais of tarwemeel, dus glutenvrij. Met dit recept heb je 4 gram koolhydraten per wrap te pakken.
  • Brood
  • 8 kha tortillas
  • 4g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 stuks eieren licht opgeklopt
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 2 theelepels xantaangom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels appelazijn
  • 3 theelepels water

Instructies

  • Breng meel, bakpoeder en zout samen in een kom en mix grondig. Gebruik een keukenmachine, garde of handmixer.
  • Gebruik een keukenmachine of handmixer. Voeg al knedend azijn toe. Wanneer dit goed verdeeld is het geklopt ei. En tenslotte water. Het deeg is voldoende gekneed als het een (plakkerige) bal vormt.
  • Pak het deeg in krimpfolie en kneed een paar minuten met de hand. Laat 10 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol een balletje en leg het tussen 2 velletjes bakpapier. Rol nu met een deegroller het balletje gelijkmatig uit tot een tortilla ontstaat van ongeveer 12 centimeter doorsnee.
  • Verwarm een koekenpan op een medium vuur. De pan moet warm zijn maar niet te heet. (Test met een druppels water; als deze direct verdampen is je pan te heet.)
  • Bak je koolhydraatarme wrap kort (4 tot 6 seconden) en draai hem direct om. Bak hem nu in een halve minuut tot lichtbruin aan beide zijden.
    Een echte tortilla moet wél de kenmerkende licht aangebakken plekjes hebben, maar mag níet te lang gebakken worden. Zo blijft de wrap strechy en soepel.
  • Houd de wraps warm onder een keukendoek en smikkel direct op.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme wraps maken in 20 minuten
Amount Per Serving
Calorieën 95 Calorieën uit vet 63
% Daily Value*
Vet 7g10%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 64mg3%
Potassium 10mg0%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 41IU2%
Calcium 30mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Met dit basisrecept breken we de Mexicaanse keuken open. Dus zet je schrap, want dit recept voor koolhydraatarme wraps verandert jouw manier van koken!

Low carb Mexicaanse keuken?

Het klinkt bijna als een tegenstrijdigheid. Mexicaans eten en een koolhydraatarm dieet zijn niet bepaald de beste vrienden. Veel gerechten worden bijvoorbeeld bij elkaar gehouden door een tortilla. En die tortilla wordt weer gevuld met een mix van vlees, kruiden en… jawel, bonen.

Eerder lieten we je al zien dat je een chili con carne, met een paar aanpassingen, prima koolhydraatarm kan maken (spoiler alert: meer vlees, minder bonen). Maar een quesadilla zonder wrap, is wel een beetje als een clown zonder circus. En jij wilt natuurlijk een gezonde wrap met kip op tafel zetten. Dus rijst de vraag:

Hoe maak ik wraps koolhydraatarm ?

Wil je een wrap koolhydraatarm maken, dan is het simpelweg een kwestie van de carbs eruit gooien. Dùh! Omdat het traditionele tortilla recept voornamelijk uit maismeel bestaat, kop je al snel 20 Kh per wrap. Niet doen dus.

Maismeel vervang je dus simpelweg met low carb ingrediënten. Hoe? Ik vond mijn antwoord bij dit recept; een mix van amandel- en kokosmeel. Bam, perfect. Een glutenvrij én koolhydraatarm deeg voor al onze Mexicaanse dromen.

Ingrediënten glutenvrij tortilla recept

Voordat je naar de supermarkt sjeest en om alle ingrediënten te bemachtigen, zal ik ze kort voor je toelichten.

  • Amandelmeel is een oude bekende in de koolhydraatarme keuken. Het is een geweldige vervanging voor tarwe meel en we experimenteerde al lustig met abc def gef.
  • Kokosmeel zorgt ervoor dat de wraps een beetje stretchty en “oinky” blijven, en geen stijve pannenkoeken worden.
  • Xantaangom. Deze was nieuw voor mij. Xantaangom is een natuurlijke bakverbeteraar. die er voor zorgt dat het deeg kneedbaar wordt en blijft. Het vervangt gluten. Kan kan dit ingrediënt bestellen bij Holland & Barrett. Bij de Zaanse grootgrutter zag ik Xantaangom die aanzienlijk minder koolhydraten bevat. Even kijken of dit op voorraad is, online kan je het niet meer bestellen.

Veel plezier in jouw Mexicaanse keuken. Ga je aan de slag? Lees dan ook dit recept voor een quesadilla met gehakt om bij te watertanden. Die was namelijk de aanleiding voor mijn zoektocht naar deze koolhydratarme wrap.

 

5 van 1 stem
Print

Koolhydraatarme wraps maken in 20 minuten

Mexicaans koken is geen taboe meer in de koolhydraatarme keuken. Hier lees je hoe je zelf wraps kan maken. Zonder mais of tarwemeel, dus glutenvrij. Met dit recept heb je 4 gram koolhydraten per wrap te pakken.

Gang Brood, Diner, Lunch
Keuken Mexicaans
Keyword koolhydraatarme tortilla, koolhydraatarme wraps, wrap met gehakt, zelf maken
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 8 kha tortillas
Caloriën 95 kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks eieren licht opgeklopt
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 2 theelepels xantaangom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels appelazijn
  • 3 theelepels water

Instructies

  1. Breng meel, bakpoeder en zout samen in een kom en mix grondig. Gebruik een keukenmachine, garde of handmixer.

  2. Gebruik een keukenmachine of handmixer. Voeg al knedend azijn toe. Wanneer dit goed verdeeld is het geklopt ei. En tenslotte water. Het deeg is voldoende gekneed als het een (plakkerige) bal vormt.

  3. Pak het deeg in krimpfolie en kneed een paar minuten met de hand. Laat 10 minuten rusten.

  4. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol een balletje en leg het tussen 2 velletjes bakpapier. Rol nu met een deegroller het balletje gelijkmatig uit tot een tortilla ontstaat van ongeveer 12 centimeter doorsnee.

  5. Verwarm een koekenpan op een medium vuur. De pan moet warm zijn maar niet te heet. (Test met een druppels water; als deze direct verdampen is je pan te heet.)

  6. Bak je koolhydraatarme wrap kort (4 tot 6 seconden) en draai hem direct om. Bak hem nu in een halve minuut tot lichtbruin aan beide zijden.

    Een echte tortilla moet wél de kenmerkende licht aangebakken plekjes hebben, maar mag níet te lang gebakken worden. Zo blijft de wrap strechy en soepel.

  7. Houd de wraps warm onder een keukendoek en smikkel direct op.

Notities

Deeg wat je niet gebruikt kan je ingepakt 3 dagen bewaren in de koelkast. 

Nutrition Facts
Koolhydraatarme wraps maken in 20 minuten
Amount Per Serving
Calorieën 95 Calorieën uit vet 63
% Daily Value*
Vet 7g10%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 64mg3%
Potassium 10mg0%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 41IU2%
Calcium 30mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1