Chinese kip met gember | Gezond | Makkelijk Afvallen

Chinese kip met gember

By on 30 mei 2018
Leestijd: 3 minuten
Chinese kip met gember

Vandaag maken we Chinese kip met gember. Een gezond en verrassend recept.

Chinese kip met gember

Veel mensen vinden gember te heftig van smaak en zijn de specerij liever kwijt dan rijk. Ik was ook zo iemand, die dranken als gemberthee of ginger beer echt niet kon verdragen. Maar geloof mij als ik zeg dat ik het heb leren eten en drinken. Ik kan niet zonder en probeer zo veel mogelijk dingen uit met dit kruid. Echt een aanrader!

Dit is waarom je elke dag gember moet eten

En naast dat de smaak na verloop van tijd went (en bijzonder lekker wordt), is gember ontzettend goed voor je. Dit is waarom:

  • maakt je minder misselijk
  • vermindert pijn bij artrose
  • is goed voor mensen met diabetes
  • verlaagt cholesterol
  • beschermt tegen infecties

Om van de gezondheidsvoordelen van de specerij te profiteren kan je een verse variant, poeder, extracten of oliën gebruiken. Ook is het gezondheidswonder in capsules verkrijgbaar!

Zoek jij meer inspiratie voor internationale, verantwoorde maaltijden? Wij verzamelden de lekkerste koolhydraatarme ontbijtjes, lunchgerechten en hoofdmaaltijden in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma! Dat is 50 dagen lang onbezorgd genieten (inclusief handige boodschappenlijstjes!).

Chinese kip met gember
Afdrukken

Chinees recept met gember en kip

Ben je gek op gember? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dit overheerlijke Chinese recpept bevat kip en – uiteraard- gember! Ik vind dit een geweldige combinatie en had het veel eerder moeten proberen. Wat is jouw favoriete recept met gember?
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken chinees
Trefwoord bloemkoolrijst, gember, kipgerecht, koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 338kcal

Ingrediënten

  • 180 gram bloemkoolrijst
  • 75 gram bosui
  • 50 gram zwarte bonen
  • 75 gram rode paprika
  • 0,5 gemberbol
  • 1 el gembersiroop
  • 150 gram kipfilet
  • 0,5 teentje knoflook
  • 0,5 el olijfolie
  • snufje sambal naar smaak
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Hak de knoflook en het gemberbolletje fijn. Doe de knoflook en gember in een kom en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg vervolgens de sojasaus en gembersiroop toe en meng geheel tot een marinade. Snijd ondertussen de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. 
  • Wok het geheel samen totdat de kip mooi bruin is. Snijd odertussen de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af. Voeg beide ingrediënten toe aan de kip zodra deze gaar is.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg het overgrote deel toe aan de kip en houd een klein beetje achter. Haal de wok van het vuur en voeg de bloemkoolrijst toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  • Garneer met de rest van de bosui en sambal. Eetsmakelijk! 

Nutrition

Calories: 338kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 42g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 96mg | Sodium: 300mg | Potassium: 1635mg | Fiber: 11g | Sugar: 8g | Vitamin A: 3095IU | Vitamin C: 198.4mg | Calcium: 107mg | Iron: 3.8mg

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]