1

Venkel-tomatensoep met garnalen

Een egale groentesoep met tomaat en wortel wordt een culinair gerecht met garnalen en venkel. Mooie smaken die verrassend bij elkaar passen.
  • Tussendoortjes
  • 2
  • 20g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 0.5 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 venkelknol in plakjes
  • 1 wortel in plakjes
  • 400 ml bouillon groente
  • 200 ml tomatensap
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 el dille vers
  • zout en peper

Instructies

  • Pan verwarmen met de olijfolie en de ui hierin fruiten. 
  • Voeg de venkel en de knoflook toe als de ui glazig begint te worden. Roerbak dit 3 min ongeveer.
  • Voeg nu de wortel, bouillon en tomatensap toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur lager en laat het geheel 20 min pruttelen. Af en toe even roeren. 
  • Pureer de soep als de groenten zacht zijn geworden met een staafmixer. 
  • Voeg nu de tomatenblokjes, dille en de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog 5 min pruttelen en serveer de soep in een kom en garneer het met nog wat verse dille.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Venkel-tomatensoep met garnalen
Amount Per Serving
Calorieën 129 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Koolhydraten 20g8%
Eiwit 10g20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Venkel-tomatensoep met garnalen recept
5 van 1 stem
Print

Venkel-tomatensoep met garnalen

Een egale groentesoep met tomaat en wortel wordt een culinair gerecht met garnalen en venkel. Mooie smaken die verrassend bij elkaar passen.

Gang Diner, Lunch
Keuken Hollands
Keyword garnalen, groentensoep, visgerecht, voorgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2
Caloriën 129 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 0.5 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 venkelknol in plakjes
  • 1 wortel in plakjes
  • 400 ml bouillon groente
  • 200 ml tomatensap
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 el dille vers
  • zout en peper

Instructies

  1. Pan verwarmen met de olijfolie en de ui hierin fruiten. 

  2. Voeg de venkel en de knoflook toe als de ui glazig begint te worden. Roerbak dit 3 min ongeveer.

  3. Voeg nu de wortel, bouillon en tomatensap toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur lager en laat het geheel 20 min pruttelen. Af en toe even roeren. 

  4. Pureer de soep als de groenten zacht zijn geworden met een staafmixer. 

  5. Voeg nu de tomatenblokjes, dille en de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog 5 min pruttelen en serveer de soep in een kom en garneer het met nog wat verse dille.

Nutrition Facts
Venkel-tomatensoep met garnalen
Amount Per Serving
Calorieën 129 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Koolhydraten 20g8%
Eiwit 10g20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info