1

Ovenschotel: zeeduivel met een ratatouille van groenten

Vis, groenten en een oven: ovenschotel met zeeduivel! Dit makkelijke gerecht behoeft weinig tijd en moeite, ideaal voor de zomerdag (als je meer tijd buiten wil doorbrengen en minder in de keuken). Smullen maar!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 10g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 bosui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 dl tomatensaus sugocasa
  • 1 kruidentuitje tijm, laurier, peterselie
  • 1 stuk zeeduivel
  • 1 el olijfolie
  • snufje peper en zout

Instructies

  • Verwijder het vel en graten van de zeeduivel.
  • Verhit een pan met een lepel olijfolie en bak de filets kort aan.
  • Kruid met wat peper.
  • Snijd de aubergine en courgette in blokjes en schil de paprika met een dunschiller en snijd deze ook in blokjes.
  • Hak de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de rest van de olie en bak op een hoog vuur de aubergine, courgette en paprika. Voeg daarna voeg de ui en knoflook toe en laat kort meestoven.
  • Leg de zeeduivel in een ovenschotel en leg de groenten erbij. Voeg vervolgens het kruidentuiltje toe en overgiet met het geheel met de tomatensaus. Kruid met zout en peper.
  • Zet gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 180°C.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Zeeduivel met een ratatouille van groenten
Amount Per Serving
Calorieën 170 Calorieën uit vet 27
% Daily Value*
Vet 3g4%
Sodium 37mg2%
Potassium 1052mg30%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 4g17%
Suiker 6g7%
Eiwit 23g46%
Vitamine A 1090IU50%
Vitamine C 50.7mg68%
Calcium 22mg2%
IJzer 0.9mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Ovenschotel met zeeduivel: eiwitrijk en koolhydraatarm

Koolhydraatarm, eiwitrijk en ook nog een superlekker? Ga voor zeeduivel! Vis is van nature rijk aan gezonde vetten, eiwitten en arm aan koolhydraten. De perfecte maaltijd in combinatie met groenten. Lekker als ovenschotel of uit de koekenpan! Vooral nu de zomer voor de deur staat is vis een slimme keuze: makkelijk om te maken en supergezond!

De meeste vissoorten passen goed in je koolhydraatarme dieet omdat ze een stuk minder slechte voedingsstoffen bevatten. Al heb je de vetste vis, zoals zalm of makreel, op je bord liggen. Een stukje vlees prijkt hoger aan de top qua calorieën dan vis. Vette vis is dus absoluut niet ongezond, maar juist hartstikke goed!

Graatarm en ideaal voor de niet-visliefhebber

Zeeduivel wordt ook wel gezien als de ideale vis als je niet van vis houdt. Stevig blank vlees, met een zachte zoete smaak die meer aan kreeft doet denken dan een vis. Nog een voordeel: bevat weinig graten dus maak je geen zorgen over deze onsmakelijke obstakels bij het eten van deze lekkere ovenschotel. Deze kunnen je appetijt flink verpesten, we know!

Wist je trouwens dat zeeduivel zijn naam dankt aan zijn jaag-methode? Hij is ook wel het monster onder de vissen. Niet alleen vanwege zijn vervaarlijke uiterlijk. De zeeduivel heeft boven zijn kop een soort lichtje hangen die kleine vissen aantrekt. De vissen onwetend van het noodlot wat hun te wachten staat, zwemmen nieuwsgierig naar het licht toe. Hap, slik, weg.

Niet zo’n visliefhebber maar wel de voedingsstoffen binnenkrijgen? Overweeg het voedingssupplement! Lees hier ons artikel over visolie.

 

zeeduivel
5 van 1 stem
Print

Zeeduivel met een ratatouille van groenten

Vis, groenten en een oven: ovenschotel met zeeduivel! Dit makkelijke gerecht behoeft weinig tijd en moeite, ideaal voor de zomerdag (als je meer tijd buiten wil doorbrengen en minder in de keuken). Smullen maar!

Gang Diner
Keuken Hollands
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 170 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 bosui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 dl tomatensaus sugocasa
  • 1 kruidentuitje tijm, laurier, peterselie
  • 1 stuk zeeduivel
  • 1 el olijfolie
  • snufje peper en zout

Instructies

  1. Verwijder het vel en graten van de zeeduivel.

  2. Verhit een pan met een lepel olijfolie en bak de filets kort aan.

  3. Kruid met wat peper.

  4. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en schil de paprika met een dunschiller en snijd deze ook in blokjes.

  5. Hak de ui fijn en pers de knoflook.

  6. Verhit de rest van de olie en bak op een hoog vuur de aubergine, courgette en paprika. Voeg daarna voeg de ui en knoflook toe en laat kort meestoven.

  7. Leg de zeeduivel in een ovenschotel en leg de groenten erbij. Voeg vervolgens het kruidentuiltje toe en overgiet met het geheel met de tomatensaus. Kruid met zout en peper.

  8. Zet gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 180°C.

Nutrition Facts
Zeeduivel met een ratatouille van groenten
Amount Per Serving
Calorieën 170 Calorieën uit vet 27
% Daily Value*
Vet 3g4%
Sodium 37mg2%
Potassium 1052mg30%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 4g17%
Suiker 6g7%
Eiwit 23g46%
Vitamine A 1090IU50%
Vitamine C 50.7mg68%
Calcium 22mg2%
IJzer 0.9mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1