17

Koolhydraatarme monchoutaart

Deze koolhydraatarme monchoutaart is een echte verwennerij! Maak hem op een verjaardag of als dessert bij een luxe diner. Geniet ervan!
  • Dessert
  • 8 stukjes
  • 9g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1/2 tl stevia
  • 50 gram boter
  • 50 gram kokos gemalen
  • 125 gram noten

Instructies

  • Maal de noten in een keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur.
  • Roer de kokos en noten erdoorheen.
  • Neem een taartvorm en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel het notenmengsel over de bodem en druk goed aan.
  • Zet in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf met de stevia.
  • Klop in een andere kom de monchou zacht.
  • Roer de monchou door de slagroom.
  • Laat de gelatineblaadjes weken.
  • Meng de gelatine door het slagroom-monchoumengsel.
  • Giet het mengel over de bodem.
  • Zet minimaal een uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme monchoutaart
Amount Per Serving
Calorieën 331 Calorieën uit vet 288
% Daily Value*
Vet 32g46%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 136mg6%
Potassium 181mg5%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 650IU30%
Calcium 53mg5%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Gezonde monchoutaart

Ben jij ook zo dol op een lekker stukje taart? Normaal gesproken past taart niet bepaald in een koolhydraatarm dieet. Maar daar is nu een oplossing voor. Probeer deze monchoutaart en je bent verkocht! In plaats van koekjes is er voor de bodem gebruikgemaakt van noten, roomboter en kokos. Dit maakt deze taart al een stuk koolhydraatarme dan de taart uit de supermarkt of uit het Dr. Oetker pak! Daarnaast is deze koolhydraatarme variant net zo snel klaar als een taart uit een pakje. En laten we eerlijk zijn, welke taart zal het lekkerst zijn?

Koolhydraatarme monchoutaart maken

In dit recept hebben we de taart vrij leeg gehouden, maar met monchoutaart kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Simpel zonder poespas is de taart heerlijk, maar je kunt hem natuurlijk versieren op jouw eigen manier! Garneer de taart met wat rood fruit, zoals aardbeien, bosbessen en frambozen. Of ga juist voor wat toefjes slagroom en chocoladekrullen (van pure chocolade natuurlijk). Experimenteer met smaken die jij lekker vindt. Laat ons weten wat jouw favoriet is!

Wie houd er nou niet van taart! Maar afvallen met taart is wel een hele uitdaging, daarom maak je ze met onze heerlijke koolhydraatarme recepten, maak ook deze eens:

 

monchoutaart stukje uit hele taart
3.83 van 17 stemmen
Print

Koolhydraatarme monchoutaart

Deze koolhydraatarme monchoutaart is een echte verwennerij! Maak hem op een verjaardag of als dessert bij een luxe diner. Geniet ervan!
Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarm recept, koolhydraatarm toetje, koolhydraatarme taart, monchoutaart
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 31 minuten
Porties 8 stukjes
Caloriën 331 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1/2 tl stevia
  • 50 gram boter
  • 50 gram kokos gemalen
  • 125 gram noten

Instructies

  1. Maal de noten in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur.
  3. Roer de kokos en noten erdoorheen.
  4. Neem een taartvorm en bedek de bodem met bakpapier.
  5. Verdeel het notenmengsel over de bodem en druk goed aan.
  6. Zet in de koelkast.
  7. Klop de slagroom stijf met de stevia.
  8. Klop in een andere kom de monchou zacht.
  9. Roer de monchou door de slagroom.
  10. Laat de gelatineblaadjes weken.
  11. Meng de gelatine door het slagroom-monchoumengsel.
  12. Giet het mengel over de bodem.
  13. Zet minimaal een uur in de koelkast.

Notities

Nutrition Facts
Koolhydraatarme monchoutaart
Amount Per Serving
Calorieën 331 Calorieën uit vet 288
% Daily Value*
Vet 32g46%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 136mg6%
Potassium 181mg5%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 650IU30%
Calcium 53mg5%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Joke

    Vandaag deze taart gemaakt en ik heb een zakje bolero (voor limonade te maken) mandarijnen smaak erdoor gedaan, erg lekker.

  • Agnes

    Kan je ook kokosbloem gebruiken, en ja hoeveel heb ik dan nodig

  • Eva

    Veel te summiere aanwijzingen! Moest halverwege bij andere recepten kijken hoe ik de gelatine blaadjes moest gebruiken. Kreeg klonterig massa waarschijnlijk omdat de monchou op kamertemperatuur moet zijn.
    Gauw de beschrijving uitbreiden!

  • Ina

    Ik heb de taart gemaakt vlgs de beschrijving. De smaak van de monchoulaag vond ik laf. Volgende keer gebruik ik meer stevia, een beetje vanille extract en verdubbel ik de monchou en slagroom. Het was een erg dun laagje.

  • Tineke

    Vanavond deze taart gemaakt.
    Door de verschillende reacties kon ik het niet weerstaan om een stukje te proeven.
    De bodem smaakt goed. De slagroom / monchou mengsel mag nog wel zoeter. Gelukkig had ik zelfgemaakte pruimenjam van mijn zus gekregen dat maakt het een beetje goed.

  • Ruby

    Kan je de taart ook 1 dag van te voren maken? Het is voor zondag middag, maar heb in de ochtend geen tijd om dit te maken

    • Evelien Vis

      ja, dat kan prima. Je kunt het zelf wel invriezen als je nog over hebt

  • Petra

    Zou ik de gemalen kokos kunnen vervangen door amandelmeel? En moet het dan in de oven?

  • Bas

    Echt waar wan een beschrijving van de bereidingswijze… totaal kansloos netzo als de spam en reklame op de site… dit is een kansloos recept….

  • Ingrid

    De gelatine moet eerst opgelost worden in 5 eetl.niet kokend water.Dit laten afkoelen en dan toevoegen aan slagroommengsel.Anders lost de gelatine niet op!Dit staat niet in recept.

  • Jitske

    Ik zie dat de bovenlaag een rode kleur heeft, maar volgens mij zit er geen rood ingrediënt in het recept, of die ik Dat nou verkeerd?

  • wendy

    Ik wil deze taart graag gaan maken. maar mijn vraag is welke soort noten gebruik je hiervoor.

  • Kirsten Meinen

    Hallo, welke noten gebruik je en is er een reden waarom er zowel boter als roomboter wordt gebruikt? Kan ik ook gewoon 100 gram roomboter gebruiken? En welke maat springvorm gebruik je?

    Groeten Kirsten

  • Sandra

    Moet je de 50 gram roomboter en de 50 gram boter samen verwarmen??

    • Evelien Vis

      Hallo Sandra, Je kunt idd de roomboter en boter samen verwarmen

  • Els

    Kun je de kokos uit deze taart gewoon weg laten

    • Veerle de Boer

      Zeker Els! Als je een ingrediënt niet lust of niet mag door allergie, gewoon weglaten!

  • Lisette

    Ik maak hem regelmatig, maar dan met de dubbele hoeveelheid noten en monchou. En de stevia vervang ik door erythritol. Héérlijke taart!!!

  • Mirjam

    Mag ipv monchou ook een eigen huismerk roomkaas zijn? Deze is wel wat zachter dan monchou

    • Ma

      Ja hoor dat mag! Al is het dan geen monchoutaart meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info