Pecan-bananenijs

Houd jij ook zo van ijs? Dit pecan-bananenijs is snel klaar, ontzettend leuk om te maken en heerlijk om van te smullen! Zeker een aanrader als toetje op zomerse of feestelijke dagen.
  • Dessert
  • 4 personen
  • 30g koolhydraten
Pecan bananenijs bij koolhydraatarm dieet 30g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Ice Ice baby! Gezond(e) dessert of snack; creamy bananenijs met geroosterde pecannoten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen bevroren
  • 40 g pecannoten
  • 100 g sojayoghurt
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Snijd de bananen in grove stukken en eg ze minimaal 3 uur in de vriezer.
  • Hak de pecannoten in stukjes.
  • Mix samen met de yoghurt, agavesiroop en kaneel in een blender tot een gladde ijsmassa. Gebruik eventueel een blenderspatel om het mixen soepeler te laten verlopen of voeg wat extra yoghurt toe.
  • Roer de 2/3 pecannoten door het ijs en gebruik de overige stukjes als garnering.
  • Direct serveren en lekker van smullen!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pecan-bananenijs
Hoeveelheid per portie
Calories 191 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 13mg1%
Potassium 504mg14%
Koolhydraten 30g12%
Vezels 4g17%
Suiker 16g18%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 107IU5%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 11mg15%
Calcium 46mg5%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wij leggen jou vandaag in de watten met dit pecan-bananenijs wat binnen no-time klaar is. En het beste van alles? Dit ijs is helemaal niet zo slecht voor je! Een perfect kerstrecept met de feestdagen in het vooruitzicht, maar natuurlijk ook lekker als zomerse treat zonder schuldgevoel.

Schenk vlak voor het serveren een shot (cafeïne vrije) espresso over het ijs. Goddelijk lekker, kan ik je vertellen (mits je van koffie houdt ;))!

Pecan-bananenijs

Zelf pecan-bananenijs maken is ontzettend leuk, helemaal niet moeilijk en heel erg lekker! Het enige wat je nodig hebt is een heel goede mixer of blender, bevroren bananen, wat yoghurt en een topping naar keuze. Wij hebben gekozen voor pecannoten, maar je kunt ook stukjes pure chocolade, rozijnen, kaneel of cranberry’s toevoegen. Net wat jij lekker vindt!

Begin bij dit pecan-bananenrecept wel een paar uur van tevoren. De bananen moeten namelijk goed bevroren zijn om er ijs van te kunnen maken. Leg ze dus 3 uur voordat je met dit recept wilt beginnen in de vriezer en je hebt perfecte bevroren bananen.

Snoepen bij koolhydraatarm eten

Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Naast dit pecan-bananenijs zijn er namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb in deze post de ultieme koolhydraatarme (kerst)desserts voor je op een rij gezet.

MA’s Tip: Wil je zeker weten dat de vakantiekilo’s er weer vanaf vliegen? Dan is dit jouw stok achter de deur. Bij het Koolhydraatarm 50 dagen Programma is alles al voor je uitgedacht.

Zo hoef je zelf geen tijd te verdoen aan het bedenken van je maaltijden of te twijfelen over dat wat je doet wel gezond en goed genoeg is. Ga ervoor! Net als die 140.000 anderen, kan jij dit ook!

 

 

Pecan bananenijs bij koolhydraatarm dieet
3.99 van 249 stemmen
Print

Pecan-bananenijs

Houd jij ook zo van ijs? Dit pecan-bananenijs is snel klaar, ontzettend leuk om te maken en heerlijk om van te smullen! Zeker een aanrader als toetje op zomerse of feestelijke dagen.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword gezond toetje, koolhydraatarm, snelgerecht, vriezer
dieet vegetarisch
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 4 personen
Caloriën 191 kcal

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen bevroren
  • 40 g pecannoten
  • 100 g sojayoghurt
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl kaneel

Instructies

  1. Snijd de bananen in grove stukken en eg ze minimaal 3 uur in de vriezer.

  2. Hak de pecannoten in stukjes.

  3. Mix samen met de yoghurt, agavesiroop en kaneel in een blender tot een gladde ijsmassa. Gebruik eventueel een blenderspatel om het mixen soepeler te laten verlopen of voeg wat extra yoghurt toe.

  4. Roer de 2/3 pecannoten door het ijs en gebruik de overige stukjes als garnering.

  5. Direct serveren en lekker van smullen!

Notities

Voedingswaarden
Pecan-bananenijs
Hoeveelheid per portie
Calories 191 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 13mg1%
Potassium 504mg14%
Koolhydraten 30g12%
Vezels 4g17%
Suiker 16g18%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 107IU5%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 11mg15%
Calcium 46mg5%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info