Miso Ramen | Recept met Koolhydraatarme Noodles

Maak van dit miso ramen recept je eigen feestje met 5 verschillende toppings. Dit populaire soep recept uit de Japanse keuken zit vol met gezonde voedingstoffen en doet wonderen voor je darmflora.
  • Diner
  • 1 portie
  • 11g koolhydraten
koolhydraatarme miso ramen recept met courgette noodles 11g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Soep gemaakt met een gefermenteerde superfood

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 ml kippenbouillon of groente- of rundvleesbouillon
  • 5 schijfjes gember
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 stuks rode peper doormidden gesneden
  • 1 stuks ui klein, geschild
  • 1 el tamari of sojasaus
  • ¼ tl sesamolie
  • 1 tl miso
  • 200 gr courgetti courgette spaghetti , zelf snijden of in de meeste supermarkten te koop

Instructies

  • Verhit een koekenpan over hoog vuur. Snijd de ui doormidden en leg op de gesneden kant in de pan, alsook de plakjes gember. Bak tot de ui en gember karameliseren. Ze mogen best aanbakken, want deze knapperige doorbakken randjes geven juist meer smaak aan de bouillon.
  • Doe de bouillon, ui, gember, knoflook en rode peper in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.
  • Giet de bouillon door een zeef in een schone pan. De aromatische ingrediënten die op de zeef blijven liggen kunnen weg. Los de miso op in de bouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de courgetti toe als de bouillon kookt. Kook de courgetti 30 seconden. Voeg de sesamolie en de overgebleven 1 eetlepel tamari toe en roer goed om.
  • Serveer de ramen bouillon met de courgetti in een kom, met toppings naar keuze.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Miso Ramen Recept - Soep met 5 Toppings
Hoeveelheid per portie
Calories 58 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 855mg37%
Potassium 564mg16%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 2g8%
Suiker 8g9%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 837IU38%
Vitamine C 38mg51%
Calcium 38mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Miso ramen is een populaire Japanse soep.

Hoe maak je een miso ramen recept koolhydraatarm?

Normaal wordt er in een ramen recept gebruik gemaakt van ramen of soba noodles, beide van granen gemaakt en dus best wel hoog in koolhydraten.

Maar wij gaan in deze noedelsoep voor een koolhydraatarme ‘noodle’: courgetti, of courgette spaghetti. Maar je zou de noodles bijvoorbeeld ook van wortel kunnen maken. Zolang je een koolhydraatarm alternatief voor de noodles kiest, past deze soep goed binnen jouw dieet. Bovendien zit deze soep boordevol gezonde voedingstoffen!

Wat is miso soep?

Miso is een Japans pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Miso wordt al eeuwenlang in de Japanse keuken gebruikt, en met goede reden. Gefermenteerd voedsel is namelijk hartstikke gezond, want bij het fermentatie process ontstaat er een rijke en diverse samenstelling aan probiotica, de gunstige bacteriën in je darmen.

Daarnaast geeft deze gefermenteerde pasta een echte smaak-boost aan de soep, want gefermenteerd voedsel heeft vaak heerlijke umami smaken.

Umami is een van de 5 basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter, maar betekent in het Japans ook ‘heerlijkheid’. Je vindt deze smaak vooral in hartige producten zoals tomaten, champignons, vlees en belegen kaas – en dus in miso ramen.

Welke toppings passen goed bij miso ramen?

Je maakt van dit basis ramen recept als het ware je eigen feestje. Het leuke is dat je er lekker op los kunt experimenteren met verschillende toppings en smaken. Hier zijn onze favorieten:

Koriander

Volgens sommige mensen smaakt het naar zeep, maar voor ons proeft het juist lekker fris. Pluk de blaadjes van de koriander en serveer deze boven op de ramen.

De steeltjes kun je desgewenst meekoken met de aromatische ingrediënten in de bouillon, in stap 2 van het recept.

Paddenstoelen

Probeer een ramen recept met bijvoorbeeld shiitake paddenstoelen of kastanjechampignons. Kook de paddenstoelen kort mee met de bouillon in stap 3.

Groenten

Lekker knapperige groenten en in alle kleuren van de regenboog! De truc voor ramen is om de groenten zo dun mogelijk te snijden, en waar het kan in julienne – een ietwat chique naam voor dunne reepjes ter grootte van lucifers.

Vooral groene paprika en wortel passen goed bij dit recept.

Lente-ui

Ook lente-ui is heerlijk, in dunne ringetjes. Het groene deel van de lente-ui kun je eventueel meekoken met de aromatische ingrediënten in de bouillon, in stap 2 van het recept.

Zachtgekookt ei

Eigenlijk mag dit niet ontbreken.

Breng een pan met water aan de kook, en kook een ei 6 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het daarna. Snij het ei doormidden en giet ½ eetlepel tamari over elk eigeel. Serveer bovenop de miso ramen en geniet!

 

koolhydraatarme miso ramen recept met courgette noodles
4.04 van 178 stemmen
Print

Miso Ramen Recept - Soep met 5 Toppings

Maak van dit miso ramen recept je eigen feestje met 5 verschillende toppings. Dit populaire soep recept uit de Japanse keuken zit vol met gezonde voedingstoffen en doet wonderen voor je darmflora.

Gang Diner
Keuken Japans
Keyword courgette, maaltijdsoep
dieet koolhydraatarm
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 58 kcal

Ingrediënten

  • 200 ml kippenbouillon of groente- of rundvleesbouillon
  • 5 schijfjes gember
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 stuks rode peper doormidden gesneden
  • 1 stuks ui klein, geschild
  • 1 el tamari of sojasaus
  • ¼ tl sesamolie
  • 1 tl miso
  • 200 gr courgetti courgette spaghetti , zelf snijden of in de meeste supermarkten te koop

Instructies

  1. Verhit een koekenpan over hoog vuur. Snijd de ui doormidden en leg op de gesneden kant in de pan, alsook de plakjes gember. Bak tot de ui en gember karameliseren. Ze mogen best aanbakken, want deze knapperige doorbakken randjes geven juist meer smaak aan de bouillon.

  2. Doe de bouillon, ui, gember, knoflook en rode peper in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.

  3. Giet de bouillon door een zeef in een schone pan. De aromatische ingrediënten die op de zeef blijven liggen kunnen weg. Los de miso op in de bouillon en breng aan de kook.

  4. Voeg de courgetti toe als de bouillon kookt. Kook de courgetti 30 seconden. Voeg de sesamolie en de overgebleven 1 eetlepel tamari toe en roer goed om.

  5. Serveer de ramen bouillon met de courgetti in een kom, met toppings naar keuze.

Voedingswaarden
Miso Ramen Recept - Soep met 5 Toppings
Hoeveelheid per portie
Calories 58 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 855mg37%
Potassium 564mg16%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 2g8%
Suiker 8g9%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 837IU38%
Vitamine C 38mg51%
Calcium 38mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info