SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Soep gemaakt met een gefermenteerde superfood
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Miso ramen is een populaire Japanse soep.
Normaal wordt er in een ramen recept gebruik gemaakt van ramen of soba noodles, beide van granen gemaakt en dus best wel hoog in koolhydraten.
Maar wij gaan in deze noedelsoep voor een koolhydraatarme ‘noodle’: courgetti, of courgette spaghetti. Maar je zou de noodles bijvoorbeeld ook van wortel kunnen maken. Zolang je een koolhydraatarm alternatief voor de noodles kiest, past deze soep goed binnen jouw dieet. Bovendien zit deze soep boordevol gezonde voedingstoffen!
Miso is een Japans pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Miso wordt al eeuwenlang in de Japanse keuken gebruikt, en met goede reden. Gefermenteerd voedsel is namelijk hartstikke gezond, want bij het fermentatie process ontstaat er een rijke en diverse samenstelling aan probiotica, de gunstige bacteriën in je darmen.
Daarnaast geeft deze gefermenteerde pasta een echte smaak-boost aan de soep, want gefermenteerd voedsel heeft vaak heerlijke umami smaken.
Umami is een van de 5 basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter, maar betekent in het Japans ook ‘heerlijkheid’. Je vindt deze smaak vooral in hartige producten zoals tomaten, champignons, vlees en belegen kaas – en dus in miso ramen.
Je maakt van dit basis ramen recept als het ware je eigen feestje. Het leuke is dat je er lekker op los kunt experimenteren met verschillende toppings en smaken. Hier zijn onze favorieten:
Volgens sommige mensen smaakt het naar zeep, maar voor ons proeft het juist lekker fris. Pluk de blaadjes van de koriander en serveer deze boven op de ramen.
De steeltjes kun je desgewenst meekoken met de aromatische ingrediënten in de bouillon, in stap 2 van het recept.
Probeer een ramen recept met bijvoorbeeld shiitake paddenstoelen of kastanjechampignons. Kook de paddenstoelen kort mee met de bouillon in stap 3.
Lekker knapperige groenten en in alle kleuren van de regenboog! De truc voor ramen is om de groenten zo dun mogelijk te snijden, en waar het kan in julienne – een ietwat chique naam voor dunne reepjes ter grootte van lucifers.
Vooral groene paprika en wortel passen goed bij dit recept.
Ook lente-ui is heerlijk, in dunne ringetjes. Het groene deel van de lente-ui kun je eventueel meekoken met de aromatische ingrediënten in de bouillon, in stap 2 van het recept.
Eigenlijk mag dit niet ontbreken.
Breng een pan met water aan de kook, en kook een ei 6 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het daarna. Snij het ei doormidden en giet ½ eetlepel tamari over elk eigeel. Serveer bovenop de miso ramen en geniet!
Maak van dit miso ramen recept je eigen feestje met 5 verschillende toppings. Dit populaire soep recept uit de Japanse keuken zit vol met gezonde voedingstoffen en doet wonderen voor je darmflora.
Verhit een koekenpan over hoog vuur. Snijd de ui doormidden en leg op de gesneden kant in de pan, alsook de plakjes gember. Bak tot de ui en gember karameliseren. Ze mogen best aanbakken, want deze knapperige doorbakken randjes geven juist meer smaak aan de bouillon.
Doe de bouillon, ui, gember, knoflook en rode peper in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.
Giet de bouillon door een zeef in een schone pan. De aromatische ingrediënten die op de zeef blijven liggen kunnen weg. Los de miso op in de bouillon en breng aan de kook.
Voeg de courgetti toe als de bouillon kookt. Kook de courgetti 30 seconden. Voeg de sesamolie en de overgebleven 1 eetlepel tamari toe en roer goed om.
Serveer de ramen bouillon met de courgetti in een kom, met toppings naar keuze.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Een heerlijke erwtensoep uit de slow cooker
Dit heerlijke courgette soepje maak je in een handomdraai en is lekker pittig en romig
Linzensoep met rode linzen volgens Turks recept. Licht pittige…
Petra bedacht haar eigen Courgetti Carbonara, een koolhydraatarm ‘pasta recept’. Heerlijk romig, dus echt comfort food, maar wel koolhydraatarm. Hier zie je hoe je het maakt.
Maak deze lekkere courgette-pannenkoeken als lunch. Weer eens wat…
Kip in teriyaki saus maken leerde ik op vakantie van een oudere dame.
Deze groentechips van courgette zijn verantwoord en super lekker! Je eet ze ook binnen een koolhydraatarm dieet.
Een smakelijke bloemkool ovenschotel wat in 30 minuten klaar is
Vandaag maken we gegrilde courgette uit de oven: een aanrader!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.