12

Trendy! De koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Wil jij gezonde pizza eten? Maak deze koolhydraatarme pizzabodem! De bodem is gemaakt van bloemkool en een stuk gezonder dan de traditionele variant.
  • Diner
  • 1 personen
  • 5g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 1/2 teen knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Rasp de bloemkool fijn in een keukenmachine of met de hand. Doe de bloemkool in een kom (hittebestendig) en doe 4 minuten in de magnetron.
  • Laat de bloemkoolrasp goed afkoelen.
  • Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en wring deze goed uit, zodat al het vocht uit de bloemkool is.
  • Pers de knoflook uit.
  • Meng de bloemkool met de andere ingrediënten.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm hier je bodem op.
  • Bak je pizzabodem 15 minuten in de oven.
  • Nu kun je hem versieren met wat je lekker vindt! Bak de pizza (met garnering) in 5 tot 10 minuten af.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 275 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 879mg38%
Potassium 266mg8%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 630IU29%
Vitamine C 25.8mg34%
Calcium 644mg64%
IJzer 1.8mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Maak je pizza gezond door deze koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool!

Koolhydraatarme pizzabodem maken

We houden allemaal van pizza, toch? Helaas passen pizza’s niet in een koolhydraatarm dieet. Een pizza is, hoe je het ook went of keert, niet gezond. Dat komt vooral omdat we onze pizza’s over the top maken. Vaak beleggen we hem helemaal vol met veel kaas, salamiplakken en tomatensaus. Daar wordt-ie niet erg gezond van!

Maar een pizza met een koolhydraatarme bodem, weinig kaas en veel groenten is helemaal niet zo ongezond als je denkt en kun je best af en toe nemen. Ik weet niet of ze het in Italië met mij eens zijn, maar ik ben hartstikke blij dat ik deze variant heb ontdekt!

Wat zit er in deze koolhydraatarme pizza?

Deze koolhydraatarme pizzabodem is gemaakt van, jawel… bloemkool! Hoe cool is dat? Bloemkool is een gezonde groente die veel goede voedingsstoffen bevat. Denk aan vitamine C, mineralen en fytonutriënten. Door bloemkool te mengen met ei en kaas ontstaat er een echte pizzabodem. Als je deze lekker belegd met wat tomatensaus en groenten naar keuze, proef je bijna niet dat de pizza gemaakt is van bloemkool.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

 

koolhydraatarme pizzabodem
3.84 van 12 stemmen
Print

Koolhydraatarme pizzabodem

Wil jij gezonde pizza eten? Maak deze koolhydraatarme pizzabodem! De bodem is gemaakt van bloemkool en een stuk gezonder dan de traditionele variant.
Gang Bijgerecht, Diner
Keuken Italiaans
Keyword bloemkoolbodem, koolhydraatarme pizzabodem, ovengerecht
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 personen
Caloriën 275 kcal

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 1/2 teen knoflook

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Rasp de bloemkool fijn in een keukenmachine of met de hand. Doe de bloemkool in een kom (hittebestendig) en doe 4 minuten in de magnetron.
  3. Laat de bloemkoolrasp goed afkoelen.
  4. Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en wring deze goed uit, zodat al het vocht uit de bloemkool is.
  5. Pers de knoflook uit.
  6. Meng de bloemkool met de andere ingrediënten.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm hier je bodem op.
  8. Bak je pizzabodem 15 minuten in de oven.
  9. Nu kun je hem versieren met wat je lekker vindt! Bak de pizza (met garnering) in 5 tot 10 minuten af.

Notities

Nutrition Facts
Koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 275 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 879mg38%
Potassium 266mg8%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 630IU29%
Vitamine C 25.8mg34%
Calcium 644mg64%
IJzer 1.8mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Saskia

    Ik had precies hetzelfde! Het bleef puree. Weet iemand misschien wat er fout is gegaan? Echt zonde…

  • Hanny

    Heerlijk. Als je bloemkoolrijst kant en klaar koopt hoef je niks uit te lekken. Dit blijft lekker korrelig en stevig .

  • Lies

    Ik wil deze ook proberen te maken, alleen heb (en wil) ik geen magnetron. Andere ideeën hoe dat op te lossen? Grillen?

  • Barry

    Volledig aan het recept gehouden en super goed gelukt. Wel echt heel veel vocht uit bloemkool gehaald. Volgens mij de sleutel naar succes

    • Evelien Vis

      klopt. Even in een schone theedoek en goed uitknijpen helpt ook goed.

  • Addy

    Erg lekker. Maar kun je de bodems ook invriezen? Zo kan ik er vooraf een aantal maken.

  • Cobie

    Zet een appeltaart ring op het bakpapier druk daar de bloemkool Bodum in, zo kan je 2 kleine maken?

  • H.L. post

    Ik gebruik meer eieren en rasp er een halve courgette doorgeen..super

    • Makkelijk Afvallen

      Hoi Rachel, bedankt voor de tip! Dat ga ik ook eens uitproberen.

  • Majan

    Het werd geen hechte bodem alles bleef los. Wel gehandeld precies zoals de beschrijving aangeeft. Een teleurstelling dus!

  • Majan

    Het werd helaas geen mooie bodem…..alles is los gebleven en wel volgens de beschrijving gehandeld.
    Een teleurstelling dus.

    • Cobie

      Dan doe je waarschijnlijk toch iets moet goed.

  • Ryan

    Hoi Elly, ik maak wel eens koolhydraat arme andijvie stamppot. hiervoor zet ik de bloemkool met water op en laat hem 10 minuutjes koken daarna afgieten en goed laten uitlekken. meng dan de ingrediënten toe je kan er ook nog een eetlepel huttenkase toevoegen. even de blender erin tot het gaat lijken op puree. voor pizza bodem gaat dit misschien ook werken. ik ben zo wie zo geen voorstander van de magnetron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1