13

Trendy! De koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Wil jij gezonde pizza eten? Maak deze koolhydraatarme pizzabodem! De bodem is gemaakt van bloemkool en een stuk gezonder dan de traditionele variant.
  • Diner
  • 1 personen
  • 5g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 1/2 teen knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Rasp de bloemkool fijn in een keukenmachine of met de hand. Doe de bloemkool in een kom (hittebestendig) en doe 4 minuten in de magnetron.
  • Laat de bloemkoolrasp goed afkoelen.
  • Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en wring deze goed uit, zodat al het vocht uit de bloemkool is.
  • Pers de knoflook uit.
  • Meng de bloemkool met de andere ingrediënten.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm hier je bodem op.
  • Bak je pizzabodem 15 minuten in de oven.
  • Nu kun je hem versieren met wat je lekker vindt! Bak de pizza (met garnering) in 5 tot 10 minuten af.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 275 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 879mg38%
Potassium 266mg8%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 630IU29%
Vitamine C 25.8mg34%
Calcium 644mg64%
IJzer 1.8mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Maak je pizza gezond door deze koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool!

Koolhydraatarme pizzabodem maken

We houden allemaal van pizza, toch? Helaas passen pizza’s niet in een koolhydraatarm dieet. Een pizza is, hoe je het ook went of keert, niet gezond. Dat komt vooral omdat we onze pizza’s over the top maken. Vaak beleggen we hem helemaal vol met veel kaas, salamiplakken en tomatensaus. Daar wordt-ie niet erg gezond van!

Maar een pizza met een koolhydraatarme bodem, weinig kaas en veel groenten is helemaal niet zo ongezond als je denkt en kun je best af en toe nemen. Ik weet niet of ze het in Italië met mij eens zijn, maar ik ben hartstikke blij dat ik deze variant heb ontdekt!

Wat zit er in deze koolhydraatarme pizza?

Deze koolhydraatarme pizzabodem is gemaakt van, jawel… bloemkool! Hoe cool is dat? Bloemkool is een gezonde groente die veel goede voedingsstoffen bevat. Denk aan vitamine C, mineralen en fytonutriënten. Door bloemkool te mengen met ei en kaas ontstaat er een echte pizzabodem. Als je deze lekker belegd met wat tomatensaus en groenten naar keuze, proef je bijna niet dat de pizza gemaakt is van bloemkool.

 

 

koolhydraatarme pizzabodem
3.93 van 13 stemmen
Print

Koolhydraatarme pizzabodem

Wil jij gezonde pizza eten? Maak deze koolhydraatarme pizzabodem! De bodem is gemaakt van bloemkool en een stuk gezonder dan de traditionele variant.
Gang Bijgerecht, Diner
Keuken Italiaans
Keyword bloemkoolbodem, koolhydraatarme pizzabodem, ovengerecht
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 personen
Caloriën 275 kcal

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 1/2 teen knoflook

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Rasp de bloemkool fijn in een keukenmachine of met de hand. Doe de bloemkool in een kom (hittebestendig) en doe 4 minuten in de magnetron.
  3. Laat de bloemkoolrasp goed afkoelen.
  4. Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en wring deze goed uit, zodat al het vocht uit de bloemkool is.
  5. Pers de knoflook uit.
  6. Meng de bloemkool met de andere ingrediënten.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm hier je bodem op.
  8. Bak je pizzabodem 15 minuten in de oven.
  9. Nu kun je hem versieren met wat je lekker vindt! Bak de pizza (met garnering) in 5 tot 10 minuten af.

Notities

Nutrition Facts
Koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 275 Calorieën uit vet 153
% Daily Value*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 879mg38%
Potassium 266mg8%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 630IU29%
Vitamine C 25.8mg34%
Calcium 644mg64%
IJzer 1.8mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Saskia

    Ik had precies hetzelfde! Het bleef puree. Weet iemand misschien wat er fout is gegaan? Echt zonde…

  • Hanny

    Heerlijk. Als je bloemkoolrijst kant en klaar koopt hoef je niks uit te lekken. Dit blijft lekker korrelig en stevig .

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info