Tips
Een traditionele Bolognese Saus kan je makkelijk zelf maken met wortel, ui en selderij. Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme spaghetti.
Bolognese saus zelf maken
Bolognese saus zelf maken is altijd een gezonde keuze. Kijk maar eens naar de hoeveelheid koolhydraten en suikers in de verwerkte pastasauzen. Niet te doen. En ook niet nodig. Met dit recept in handen tover jij in 60 minuten een heerlijke gezonde saus op tafel.
Wat heb je nodig voor Bolognese saus?
De basis van dit klassieke recept is ui, wortel en bleekselderij. Veel mensen verwachten dit niet, maar let op. Wanneer deze smaken samenkomen, komt de Italiaanse keuken zo bij je binnen waaien.
Is Spaghetti Bolognese koolhydraatarm?
Slanke spaghetti Bolognese is zeker koolhydraatarm. Dit recept bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie. Een gemiddelde portie koolydraatarme spaghetti, van Atkins bijvoorbeeld, bevat 5,6 gram koolhydraten. Daarmee past het perfect in een Hier lees je meer over pasta in een koolhydraatarm dieet.
Tip voor deze pasta saus
Nog een paar handige keuken tips voor deze pastasaus:
- Je kan deze pastasaus wel 5 dagen bewaren in de koelkast. Laat de saus eerst afkoelen en gebruik een goed afsluitbare bak. Hiermee kan je handig vooruit koken.
- Invriezen kan ook. Op die manier heb je altijd een gezonde pasta maaltijd achter de hand.
- Hoe langer je de saus laat doorkoken hoe sterker de smaak wordt. Het beste maak je de saus dus in het weekend en laat je de pan zachtjes 1 of 2 uur pruttelen. Tussendoor wel roeren en controleren of de saus nat genoeg blijft.
- Voor de lekkerste spaghetti Bolognese kook je de saus op smaak met rode wijn. Maak je geen zorgen over de alcohol, die verdampt tijdens het koken.
Opzoek naar koolhydraatarme spaghetti?
Bezoek de winkel voor je koolhydraatarme pasta, penne en tagliatelle. Er is een selectie van handige één-portie-verpakkingen, zodat je dit zonder moeite voorjezelf kan klaarmaken.
In deze post vind je 6 lekker alternatieven voor spaghetti.
Psst, heb jij ook zo genoten van deze Spaghetti Bolognese… laat dat even weten door sterren te geven aan dit recept.
Rate dit recept
Een heerlijke saus. Wel 1 bouillionblokje bijgevoegd voor wat meer smaak.
Lekker! Ik maak ook altijd de gezonde diner recepten van Weet Wat Je Dieet (https://www.weetwatjedieet.com/gezonde-diner-recepten/), maar deze past ook super goed in het rijtje! Ik ga hem eens maken, dankjewel! 🙂
graag gedaan en veel eetplezier als je ons recept gaat maken
😀 Dankjewel! 😀
Een heerlijke saus!