Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Slanke Spaghetti Bolognese Saus
- Diner
-
5
- 7g koolhydraten

Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 400 gram tomaten gepeld en in kleine stukjes sneden
- 15 gram tomatenpuree volle eetlepel
- 30 gram ui ½ stuks, fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 90 gram wortel 1 stuks, in kleine blokjes
- 100 gram bleekselderij 2 stengels, in kleine halve plakjes
- ½ theelepel Steviala kristal of andere suikervrije zoetstof
- 15 ml rode wijn optioneel
- ½ theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- ¼ theelepel chilivlokken optioneel
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Snijd alle groente zoals aangegeven en verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
- Fruit de ui in een paar minuten op een middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg nu de wortel en bleekselderij toe en smoor deze al roerend tot het zacht wordt.
- Verhoog het vuur en voeg het gehakt toe. Rul het met een houten spatel tot het licht bruin wordt.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, zoetstof en rode wijn toe. Sluit het deksel en laat 10 minuten zachtjes koken. Breek of duw met de spatel de tomaten fijn zodat er een saus ontstaat.
- Laat tot 30 minuten zachtjes borrelen, af en toe roeren tot de Bolognese saus de gewenste dikte heeft. Hoe langer hoe lekker.
- Bereid nu jouw koolhydraatarme pasta naar keuze. Serveer met geraspte kaas voor de lekker en een blaadje basilicum voor de show.
Een traditionele Bolognese Saus kan je makkelijk zelf maken met wortel, ui en selderij. Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme spaghetti.
Bolognese saus zelf maken
Bolognese saus zelf maken is altijd een gezonde keuze. Kijk maar eens naar de hoeveelheid koolhydraten en suikers in de verwerkte pastasauzen. Niet te doen. En ook niet nodig. Met dit recept in handen tover jij in 60 minuten een heerlijke gezonde saus op tafel.
Wat heb je nodig voor Bolognese saus?
De basis van dit klassieke recept is ui, wortel en bleekselderij. Veel mensen verwachten dit niet, maar let op. Wanneer deze smaken samenkomen, komt de Italiaanse keuken zo bij je binnen waaien.
Is Spaghetti Bolognese koolhydraatarm?
Slanke spaghetti Bolognese is zeker koolhydraatarm. Dit recept bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie. Een gemiddelde portie koolydraatarme spaghetti, van Atkins bijvoorbeeld, bevat 5,6 gram koolhydraten. Daarmee past het perfect in een koolhydraatarm dieet.
Tip voor deze pasta saus
Nog een paar handige keuken tips voor deze pastasaus:
- Je kan deze pastasaus wel 5 dagen bewaren in de koelkast. Laat de saus eerst afkoelen en gebruik een goed afsluitbare bak. Hiermee kan je handig vooruit koken.
- Invriezen kan ook. Op die manier heb je altijd een gezonde pasta maaltijd achter de hand.
- Hoe langer je de saus laat doorkoken hoe sterker de smaak wordt. Het beste maak je de saus dus in het weekend en laat je de pan zachtjes 1 of 2 uur pruttelen. Tussendoor wel roeren en controleren of de saus nat genoeg blijft.
- Voor de lekkerste spaghetti Bolognese kook je de saus op smaak met rode wijn. Maak je geen zorgen over de alcohol, die verdampt tijdens het koken.
Verder lezen?
In deze post vind je 6 lekker alternatieven voor spaghetti.
Hier lees je meer over pasta in een koolhydraatarm dieet.
Psst, heb jij ook zo genoten van deze Spaghetti Bolognese… laat dat even weten door sterren te geven aan dit recept.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Een heerlijke saus. Wel 1 bouillionblokje bijgevoegd voor wat meer smaak.
Lekker! Ik maak ook altijd de gezonde diner recepten van Weet Wat Je Dieet (https://www.weetwatjedieet.com/gezonde-diner-recepten/), maar deze past ook super goed in het rijtje! Ik ga hem eens maken, dankjewel! 🙂
graag gedaan en veel eetplezier als je ons recept gaat maken
😀 Dankjewel! 😀
Een heerlijke saus!