Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Koolhydraatarme pizzabodem
Wil jij gezonde pizza eten? Maak deze koolhydraatarme pizzabodem! De bodem is gemaakt van bloemkool en een stuk gezonder dan de traditionele variant.
Gang
Bijgerecht, Diner
Keuken
Italiaans
Keyword
bloemkoolbodem, koolhydraatarme pizzabodem, ovengerecht
dieet
vegetarisch
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
35
minuten
Porties
1
personen
Caloriën
275
kcal
Auteur
Makkelijk Afvallen
Ingrediënten
1/2
bloemkool
50
gram
parmezaanse kaas
1
tl
oregano
1
ei
1/2
teen
knoflook
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Rasp de bloemkool fijn in een keukenmachine of met de hand. Doe de bloemkool in een kom (hittebestendig) en doe 4 minuten in de magnetron.
Laat de bloemkoolrasp goed afkoelen.
Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en wring deze goed uit, zodat al het vocht uit de bloemkool is.
Pers de knoflook uit.
Meng de bloemkool met de andere ingrediënten.
Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm hier je bodem op.
Bak je pizzabodem 15 minuten in de oven.
Nu kun je hem versieren met wat je lekker vindt! Bak de pizza (met garnering) in 5 tot 10 minuten af.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Koolhydraatarme pizzabodem
Hoeveelheid per portie
Calories
275
Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
17g
24%
Verzadigd vet 9g
45%
Sodium
879mg
38%
Potassium
266mg
8%
Koolhydraten
5g
2%
Vezels 1g
4%
Suiker 1g
1%
Eiwit
24g
48%
Vitamine A
630IU
29%
Vitamine C
25.8mg
34%
Calcium
644mg
64%
IJzer
1.8mg
11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.