Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Recept voor traditionele guacamole met een twist
- Tussendoortjes
-
4 personen
- 7g koolhydraten

Instructies
- Laat de jalapeño uitlekken of dep deze droog met een keukenpapiertje.
- Snijd de bosui, knoflook, jalapeño en verse koriander fijn.
- Was de paprika en tomaat, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes. Schep nu met een lepel de blokjes eruit en doe deze in het bakje waarin je de guacamole wil gaan opdienen.
- Prak de avocado blokjes met een vork tot een grove, brokkelige mousse.
- Voeg alle gesneden ingrediënten toe aan het kommetje en pers hierboven het sap van een halve limoen.
- Meng de ingrediënten goed door elkaar et voila, je guacamole is ready!
Traditionele Mexicaanse dip
Guacamole is een dip van avocado die is overgevlogen uit het zuiden van Mexico. Vandaar dat deze dip vooral bekend is in combinatie met Mexicaanse gerechten zoals nacho’s, tortilla’s en fajita’s.
De dip bestaat uit een soort avocadomousse met kruiden. Deze kruiden bestaan traditioneel uit knoflook, ui, chili en koriander. Dit zijn stuk voor stuk antioxiderende kruiden die zorgen voor ontgifting van het lichaam.
Tip van MA: Wil jij je lichaam ontgiften en sneller gewicht kwijt raken? Bekijk hier ons 7-daagse smoothie Detox plan.
Aan de mousse van avocado worden daarnaast tomaat en een beetje sap van een limoen toegevoegd. Dit zorgt voor een frisse smaak en lekkere bite.
Guacamole met zure room?
In Mexico wordt naast de guacamole dip ook wel een dip van zure room geserveerd. Let op: we zeiden ernaast…
Aan veel kant-en-klare dips wordt namelijk ook zure room of mayonaise toegevoegd. Vooral in streken waar de avocado minder goedkoop is wordt de dip gemengd met deze goedkopere producten. Door de meeste Mexicanen wordt dit als een belediging gezien.
Zij vinden dat de smaak van hun traditionele gerecht hierdoor flink wordt verpest, en als je het mij vraagt hebben ze hierin helemaal gelijk!
Avocado bewaren
Als je een avocado eenmaal hebt open gesneden en deze wilt bewaren, zul je zien dat het groene vruchtvlees erg snel verkleurt. En een bruine avocado ziet er niet zo appetijtelijk uit.
Hoe kun je avocado het beste bewaren?
- Laat de pit in de helft zitten die je bewaart! Door dit natuurlijke element ‘denkt’ de avocado dat hij nog heel is.
- Besprenkel het vruchtvlees met een beetje citroensap. De zuren helpen om verkleuring tegen te gaan. Omdat guacamole wordt gemixt met het sap van een limoen, zal de dip minder snel verkleuren dan een avocadomousse waarin dit ingrediënt ontbreekt.
- Dek het vruchtvlees goed af met aluminiumfolie of keukenfolie. Als het niet wordt blootgesteld aan lucht, zal de avocado langer zijn frisse groene kleur behouden.
Tip van MA: Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van avocado!
Wil jij graag afvallen, maar heb je moeite gezonde gerechten te bedenken? Afvallen wordt een feestje met ons Koolhydraatarm 50-dagen programma. Door de weekmenu’s en boodschappenlijstjes weet jij precies wat je kunt eten en kom je niet in de verleiding ‘slechte’ producten mee te nemen.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.