Gevulde tomaat met ei en geitenkaas

Trek in gevulde tomaat? Dan is dit recept met geitenkaas, ei en krokante broodkruimels perfect als tussendoortje. Kost even wat tijd, maar heerlijk als hapje voor op een feestje of tijdens een lang weekend. Go for it!
  • Tussendoortjes
  • 1 persoon
  • 7g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 10 gram witbrood oud
  • 2 tomaten
  • 6,25 gram geitenkaas
  • 0,5 el basilicum vers
  • 25 gram rode ui
  • 50 gram ei
  • 0,25 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes en snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
  • Verkruimel de sneetjes brood (met korst) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  • Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gevulde tomaat met ei en geitenkaas
Hoeveelheid per portie
Calories 127 Calories from Fat 54
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 6g9%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 146mg6%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 7g3%
Suiker 1g1%
Eiwit 8g16%
Vitamine A 335IU15%
Vitamine C 1.8mg2%
Calcium 42mg4%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ovenschotel met gevulde tomaat

Wie zegt dat een ovenschotel alleen lekker is voor bij het avondeten? Deze gevulde tomaat met ei en geitenkaas is perfect voor bij de borrel of buffet op een feestje. Laat ze niet koud worden want dan zijn ze een stuk minder lekker dan wanneer ze vers uit de oven komen. Kost je een halfuurtje, maar dan heb je ook een ware smaakexplosie te pakken!

Simpel om te maken

Naast dat gevulde tomaat ontzettend lekker is, heb je het gerecht binnen een uur op tafel staan. Hol de tomaat uit, een beetje deppen en vullen maar! Het ei hoef je niet eens te koken; dat gaart vanzelf in de oven. Kruid met wat basilicum, broodkruimels peper en zout en klaar is kees. Eitje, toch?

 

 

gevulde tomaten
3.99 van 77 stemmen
Print

Gevulde tomaat met ei en geitenkaas

Trek in gevulde tomaat? Dan is dit recept met geitenkaas, ei en krokante broodkruimels perfect als tussendoortje. Kost even wat tijd, maar heerlijk als hapje voor op een feestje of tijdens een lang weekend. Go for it!

Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 127 kcal

Ingrediënten

  • 10 gram witbrood oud
  • 2 tomaten
  • 6,25 gram geitenkaas
  • 0,5 el basilicum vers
  • 25 gram rode ui
  • 50 gram ei
  • 0,25 el olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes en snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken.

  3. Verkruimel de sneetjes brood (met korst) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden
Gevulde tomaat met ei en geitenkaas
Hoeveelheid per portie
Calories 127 Calories from Fat 54
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 6g9%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 146mg6%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 7g3%
Suiker 1g1%
Eiwit 8g16%
Vitamine A 335IU15%
Vitamine C 1.8mg2%
Calcium 42mg4%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
3.99 from 77 votes (77 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN