Trek in gevulde tomaat? Dan is dit recept met geitenkaas, ei en krokante broodkruimels perfect als tussendoortje. Kost even wat tijd, maar heerlijk als hapje voor op een feestje of tijdens een lang weekend. Go for it!
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes en snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
Verkruimel de sneetjes brood (met korst) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Gevulde tomaat met ei en geitenkaas , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl