Saskia’s Koolhydraatarme Pecan Brownie
- Dessert
-
16 porties
- 6g koolhydraten
Ingrediënten
- 230 gram roomkaas
- 4 eetlepels roomboter
- 115 gram pure chocolade ongezoet, gesmolten
- 85 gram amandelmeel
- 35 gram steviala kristal sweet
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 70 gram pecannoten
Instructies
- Verwarm de over voor op 180 graden. Bereid een bakblik (20x20 cm) voor met ingevet bakpapier.
- Smelt de chocolade, bijvoorbeeld au bain marie. Wanneer deze gesmolten is, voeg de boter toe en roer tot een egale substantie.
- Klop de eieren samen met het zoetstof in een grote kom luchtig met een mixer.
- Voeg de roomkaas en het chocolade mengel toe en roer door.
- Meng tenslotte het amandelmeel, vanille extract en bakpoeder erdoor. Roer of mix wederom op lage stand. Als je te lang of te hard mixt wordt je brownie niet zo lekker luchtig.
- Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en garneer met de pecannoten. Bak 20 tot 25 minuten.
- Je brownie is klaar als hij bovenop droog is en smeuïg van binnen. Jammie!
Voedingswaarden
Tips
Uit de Samen Slank community heeft Saskia dit gedeeld en wij zijn haar zeer dankbaar!
Saskia gebruikte voor dit recept amandelmeel en is ook nog eens glutenvrij! Iedereen op jouw verjaardag kan dus genieten van deze schitterende taart.
Zijn pecannoten gezond?
We ontvingen ook de vraag waarom in onze recepten juist pecannoten zitten. Pistachenootjes zouden bijvoorbeeld ook prima in dit recept passen, maar die zijn weer rijker aan koolhydraten.
Net als andere noten bevat de pecannoot gezonde vetten en eiwitten. De pecannoot bevat bovendien een goede hoeveelheid aan diverse vitaminen B en is rijk aan mineralen. Bijvoorbeeld mangaan, fosfor en zink. En dat is niet verkeerd voor een zo’n lekker tussendoortje, toch?
Pecan brownie perfect als tussendoortje
Als het je lukt om deze onweerstaanbare brownie in 16 mooie stukjes te snijden, dan heb je een perfect koolhydraatarm tussendoortje. Geen zorgen, je hoeft ze niet snel op te eten of uit te delen, je kan brownies namelijk prima bewaren.
Ma’s tip: Wil je nog meer van die heerlijke tussendoortjes? Lees dan snel verder in mijn artikel over koolhydraatarm snacken. Jammie!
Hoe kan je brownies bewaren?
Verpak ze luchtdicht. Bijvoorbeeld in een goede trommel of per stuk in folie. In de koelkast drogen ze uit, dat zou zonde zijn. Luchtdicht blijven ze bijna een week goed.
Wil je jouw pecan brownie nog langer bewaren, dan vries je ze luchtdicht in. Geniet je 3 maanden later nog steeds van je bakkunsten!

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Hoi Francisca, bedankt voor je vraag. De koolhydraten staan vermeld bij Carbohydrates. We gebruiken een Engels menuprogramma. Binnenkort hebben we een nieuwe website, dat is dat probleem waarschijnlijk opgelost.
Qua eieren… ik denk, dat met een half eitje meer het recept ook wel lukt. Voor de zekerheid kan je misschien 1 ei stukroeren in een bakje en daar wat van overscheppen? Succes ermee!
Ik zie hier geen aantal KH aangegeven staan hoeveel is dat??
En als ik de helft wil maken hoe doe ik dat met de eieren??
Ik heb altijd maat M eieren Alvast dank!!
Totaal mislukt! Niets gerezen en daardoor ook niet lekker van smaak. Alles precies gedaan volgens recept. Hoe kan dit nou?
Hoi Ingrid, wat jammer van zo’n lekker beslagje. Ik zie dat in de ingrediëntenlijst bakpoeder ontbreekt, terwijl dit wel in de instructies staat. Heb je dit toegevoegd? Ik ga dit nu corrigeren. Veel succes de volgende keer!
Bedankt voor jullie positieve feedback! Daar worden wij blij van! ?
Inmiddels twee keer gemaakt. Heerlijk! Wordt ook gewaardeerd door mijn kritische pubers… Voor herhaling vatbaar!
Heerlijk