Geef hier die reep!
- Tussendoortjes
-
10 repen
- 8g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 gram amandelen
- 50 gram cashewnoten
- 50 gram walnoten
- 25 gram honing
- 1 el appelstroop
- 25 gram havervlokken
- 1 rijstwafel
- 1 el kokosvlokken
- 2 el rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de noten bij elkaar en hak ze tot kleine stukjes. Er mogen nog best wat grove stukken tussen zitten.
- Breek de rijstwafel tot kleine stukjes.
- Meng in een schaal de noten, rijstwafel, rozijnen en havervlokken. Doe hier vervolgens de honing en appelstroop bij.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet een kleine bakvorm in en verdeel hier het mengsel over. Druk stevig aan.
- Bak de repen 15 minuten in de oven.
- Laat de vorm na het bakken afkoelen.
- Haal de koek uit de vorm en snijd in kleine repen en strooi er wat kokosvlokken over.
Voedingswaarden
Tips
Vandaag introduceert MA de gezonde notenreep! Notenrepen geven je veel energie en een verzadigd gevoel. Helaas zijn notenrepen uit de supermarkt niet heel goed voor je. Ze bevatten veel suikers en E-nummers. Daarom kwam MA met een oplossing, namelijk zelf gezonde notenrepen maken! In dit recept lees je hoe je deze reep maakt.
Zijn noten gezond?
Noten zitten bomvol goede vetten en bevatten veel vitaminen (A, B, E) en mineralen (magnesium, calcium, zink) die een positieve werking hebben op je lichaam. Het maakt niet uit of je kiest voor hazelnoten, walnoten of amandelen. Noten bevatten veel gezonde vetten wat past in een gezond dieet. Let wel op dat je zoveel mogelijk ongebrande en vooral ongezouten noten kiest. Noten met zout zijn een stuk ongezonder wat jammer is, want noten zijn van zichzelf al ontzettend lekker!
De gezonde notenreep
Kan je niet wachten om de notenreep te maken? Laat ik je dan snel het geheim vertellen wat in deze gezonde notenreep zit. De reep bestaat uit een mix van amandelen, cashewnoten en walnoten en zijn daarom ontzettend gezond. Anders dan notenrepen in de winkel komt hier geen suiker aan te pas, maar door de honing en appelstroop zijn de repen toch lekker zoet. Mis jij nog iets? Garneer dan de reep met pure chocolade of kokossnippers.

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Wat kan er anders dan de havervlokken. Dat mag mijn zus niet
ik heb de reep gemaakt de smaak is goed maar hij viel helemaal uit elkaar (stevig aan gedrukt)
Wat vervelend dat de repen qua structuur zijn mislukt WP. Je kunt de volgende keer een el kokosolie toevoegen, dat zou ervoor moeten zorgen dat de honing en stroop zich beter met de noten vermengen!
Ik heb ze vandaag gemaakt,heerlijke repen en ik bewaar ze in de koelkast
Kun je wat anders nemen voor de rijstwafel
Je zou een maiswafel kunnen proberen.
Erg lekker. Alleen wordt het bij mij geen compacte reep. Hoe komt dat?
Hoi Arda, ik denk dat je ze steviger moet aandrukken voordat je ze de oven doet, daar worden ze compact van. Gr, Sierk – MA
Zijn de repen in te vriezen?
Ja hoor ze zijn makkelijk in te vriezer ik vries ze in per stuk zodat ik dan iedere dag er eentje kan opeten
Lekker smikkelen Conny! 😉
Zijn ze in te vriezen. Ik ken me zelf, eet alles op als iets te lekker is.(ben momenteel nog niet de baas over mijn vreetzucht)
Zie mijn reactie bij Daan: Je kunt deze repen prima droog en lucht afgesloten bewaren, zoals koekjes. Het zijn allemaal ingredienten die niet snel bederven mits ze droog, koel en luchtdicht worden bewaard. Invriezen weet ik niet zeker, probeer het eens en laat het ons weten. 🙂
Hoe kun je deze repen het beste bewaren?
We zijn maar met ons 2tjes, 10 repen voor 5 dagen ☺
Hoi Daan, Je kunt deze repen prima droog en lucht afgesloten bewaren, zoals koekjes. Het zijn allemaal ingredienten die niet snel bederven mits ze droog, koel en luchtdicht worden bewaard. Gr, Sierk – MA
Heerlijk! Simpel en snel klaar. Ik heb ze gemaakt met nog wat kaneel erdoor.
Lekker lekker! 🙂
Heerlijk, een tractatie!
Of niet dan?! Jum Jum! 🙂
Ze zijn heerlijk, ik zal een foto op je FB pagina zetten.
Graag, dat vinden we leuk! 🙂
Moeten dat blanke amandelen zijn of nog met vliesje?
Lieve Danielle,
Kies wat jij het lekkerste vind. Ik vind gebrande amandelen met vliesje zelf het lekkerst.