3

Geef hier die reep!

Deze notenrepen zijn heerlijk als tussendoortje. En dat niet alleen: ze zijn ook nog eens erg makkelijk om te maken, zeer gezond én voedzaam!
  • Tussendoortjes
  • 10 repen
  • 8g koolhydraten

Ingrediënten

  • 75 gram amandelen
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram walnoten
  • 25 gram honing
  • 1 el appelstroop
  • 25 gram havervlokken
  • 1 rijstwafel
  • 1 el kokosvlokken
  • 2 el rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de noten bij elkaar en hak ze tot kleine stukjes. Er mogen nog best wat grove stukken tussen zitten.
  • Breek de rijstwafel tot kleine stukjes.
  • Meng in een schaal de noten, rijstwafel, rozijnen en havervlokken. Doe hier vervolgens de honing en appelstroop bij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet een kleine bakvorm in en verdeel hier het mengsel over. Druk stevig aan.
  • Bak de repen 15 minuten in de oven.
  • Laat de vorm na het bakken afkoelen.
  • Haal de koek uit de vorm en snijd in kleine repen en strooi er wat kokosvlokken over.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Gezonde notenreep
Amount Per Serving
Calorieën 126 Calorieën uit vet 81
% Daily Value*
Vet 9g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 32mg1%
Potassium 109mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 3g6%
Calcium 27mg3%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Vandaag introduceert MA de gezonde notenreep! Notenrepen geven je veel energie en een verzadigd gevoel. Helaas zijn notenrepen uit de supermarkt niet heel goed voor je. Ze bevatten veel suikers en E-nummers. Daarom kwam MA met een oplossing, namelijk zelf gezonde notenrepen maken! In dit recept lees je hoe je deze reep maakt.

Zijn noten gezond?

Noten zitten bomvol goede vetten en bevatten veel vitaminen (A, B, E) en mineralen (magnesium, calcium, zink) die een positieve werking hebben op je lichaam. Het maakt niet uit of je kiest voor hazelnoten, walnoten of amandelen. Noten bevatten veel gezonde vetten wat past in een gezond dieet. Let wel op dat je zoveel mogelijk ongebrande en vooral ongezouten noten kiest. Noten met zout zijn een stuk ongezonder wat jammer is, want noten zijn van zichzelf al ontzettend lekker!

De gezonde notenreep

Kan je niet wachten om de notenreep te maken? Laat ik je dan snel het geheim vertellen wat in deze gezonde notenreep zit. De reep bestaat uit een mix van amandelen, cashewnoten en walnoten en zijn daarom ontzettend gezond. Anders dan notenrepen in de winkel komt hier geen suiker aan te pas, maar door de honing en appelstroop zijn de repen toch lekker zoet. Mis jij nog iets? Garneer dan de reep met pure chocolade of kokossnippers.

 

notenreep
5 van 3 stemmen
Print

Gezonde notenreep

Deze notenrepen zijn heerlijk als tussendoortje. En dat niet alleen: ze zijn ook nog eens erg makkelijk om te maken, zeer gezond én voedzaam!
Gang Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword gezonde notenreep, koolhydraatarm en vegetarisch, koolhydraatarme snacks, notenreep, vegetarische snack
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 repen
Caloriën 126 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 75 gram amandelen
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram walnoten
  • 25 gram honing
  • 1 el appelstroop
  • 25 gram havervlokken
  • 1 rijstwafel
  • 1 el kokosvlokken
  • 2 el rozijnen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de noten bij elkaar en hak ze tot kleine stukjes. Er mogen nog best wat grove stukken tussen zitten.
  3. Breek de rijstwafel tot kleine stukjes.
  4. Meng in een schaal de noten, rijstwafel, rozijnen en havervlokken. Doe hier vervolgens de honing en appelstroop bij.
  5. Meng alles goed door elkaar.
  6. Vet een kleine bakvorm in en verdeel hier het mengsel over. Druk stevig aan.
  7. Bak de repen 15 minuten in de oven.
  8. Laat de vorm na het bakken afkoelen.
  9. Haal de koek uit de vorm en snijd in kleine repen en strooi er wat kokosvlokken over.
Nutrition Facts
Gezonde notenreep
Amount Per Serving
Calorieën 126 Calorieën uit vet 81
% Daily Value*
Vet 9g13%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 32mg1%
Potassium 109mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 3g6%
Calcium 27mg3%
IJzer 0.8mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Meisje

    Wat kan er anders dan de havervlokken. Dat mag mijn zus niet

  • wp de beij

    ik heb de reep gemaakt de smaak is goed maar hij viel helemaal uit elkaar (stevig aan gedrukt)

    • Veerle de Boer

      Wat vervelend dat de repen qua structuur zijn mislukt WP. Je kunt de volgende keer een el kokosolie toevoegen, dat zou ervoor moeten zorgen dat de honing en stroop zich beter met de noten vermengen!

  • Marie cecille

    Ik heb ze vandaag gemaakt,heerlijke repen en ik bewaar ze in de koelkast

  • Bren

    Kun je wat anders nemen voor de rijstwafel

  • Arda

    Erg lekker. Alleen wordt het bij mij geen compacte reep. Hoe komt dat?

    • Niels Bosman

      Hoi Arda, ik denk dat je ze steviger moet aandrukken voordat je ze de oven doet, daar worden ze compact van. Gr, Sierk – MA

  • ikke

    Zijn de repen in te vriezen?

    • Conny

      Ja hoor ze zijn makkelijk in te vriezer ik vries ze in per stuk zodat ik dan iedere dag er eentje kan opeten

  • ikke

    Zijn ze in te vriezen. Ik ken me zelf, eet alles op als iets te lekker is.(ben momenteel nog niet de baas over mijn vreetzucht)

    • Niels Bosman

      Zie mijn reactie bij Daan: Je kunt deze repen prima droog en lucht afgesloten bewaren, zoals koekjes. Het zijn allemaal ingredienten die niet snel bederven mits ze droog, koel en luchtdicht worden bewaard. Invriezen weet ik niet zeker, probeer het eens en laat het ons weten. 🙂

  • Daan

    Hoe kun je deze repen het beste bewaren?
    We zijn maar met ons 2tjes, 10 repen voor 5 dagen ☺

    • Niels Bosman

      Hoi Daan, Je kunt deze repen prima droog en lucht afgesloten bewaren, zoals koekjes. Het zijn allemaal ingredienten die niet snel bederven mits ze droog, koel en luchtdicht worden bewaard. Gr, Sierk – MA

  • Anneke Bosgraaf

    Heerlijk! Simpel en snel klaar. Ik heb ze gemaakt met nog wat kaneel erdoor.

  • ingrid

    Heerlijk, een tractatie!

  • Paula

    Ze zijn heerlijk, ik zal een foto op je FB pagina zetten.

  • danielle

    Moeten dat blanke amandelen zijn of nog met vliesje?

    • Niels Bosman

      Lieve Danielle,
      Kies wat jij het lekkerste vind. Ik vind gebrande amandelen met vliesje zelf het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1