Boterkoek Maken | Makkelijk recept met amandelmeel

Deze gezonde boterkoek is koolhydraatarm, maar heeft net zo veel smaak en verukkelijke zachtheid als Koopmans boterkoek van vroeger. In minder dan 45 minuten klaar!
  • Dessert
  • 16 porties
  • 8g koolhydraten

Ouderwets genieten bij de koffie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van 23 cm voor met ingevet bakpapier.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel en zout samen.
  • Voeg daarna al roerend de 4 eieren, vanillepoeder, 70 gr ahornsiroop, citroenrasp en slagroom toe aan het meel. Roer goed om.
  • Voeg tenslotte de gesmolten boter toe. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.
  • Schenk het beslag in de springvorm. Versier het beslag met de amandelen.
  • Bak de boterkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de boterkoek in de springvorm op een rooster afkoelen.
  • Bestrijk de boterkoek met een klein beetje ahoornsiroop voor een mooie glans zodra de koek helemaal afgekoeld is. Serveer en geniet!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Boterkoek Maken | Makkelijk Recept
Hoeveelheid per portie
Calories 205 Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 124mg5%
Potassium 27mg1%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 2g8%
Suiker 4g4%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 424IU19%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 37mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Oer-Hollandse boterkoek maken? Met dit snelle recept van Makkelijk Afvallen maak je een zachte en romige koolhydraatarme versie.

Gezonde boterkoek, hoe is dat mogelijk?

Boterkoek – alleen de naam al suggereert ladingen calorieën en koolhydraten.

Gelukkig bewijst dit recept dat het ook anders kan. Door bloem te vervangen met amandel- en kokosmeel is dit recept koolhydraatarm, maar doet niet af aan smaak.

Daarnaast zitten er geen geraffineerde suikers in deze boterkoek, maar hebben we in plaats daarvan voor een natuurlijke zoetstof gekozen: ahornsiroop.

Nu kun je dus lekker ouderwets genieten van een stukje boterkoek bij de koffie, zonder dat je je koolhydraatarme dieet overhoop haalt.

Hoe maak je boterkoek?

Het beslag voor boterkoek is vrij makkelijk te maken. Daarbij komt kijken, dat met het mixen je gewoon lekker je gang kunt gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de lucht uit het beslag klopt. Boterkoek is over het algemeen wat dichter van structuur dan andere cakes en dat draagt ook bij aan de heerlijke smaak.

Als je het idee hebt dat de boterkoek gebakken is, prik er dan in met een satéstokje of een prikker. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de boterkoek klaar!

Hoe lang blijft boterkoek goed?

Boterkoek blijft tot wel 5 dagen goed. Zorg er wel voor dat het goed verpakt is zodat het niet uitdroogt.

 

Makkelijk recept om zelf boterkoek koolhydraatarm te maken met amandelmeel
3.9 van 159 stemmen
Print

Boterkoek Maken | Makkelijk Recept

Deze gezonde boterkoek is koolhydraatarm, maar heeft net zo veel smaak en verukkelijke zachtheid als Koopmans boterkoek van vroeger. In minder dan 45 minuten klaar!

Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword amandelmeel, cake, koolhydraatarm tussendoortje
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 16 porties
Caloriën 205 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van 23 cm voor met ingevet bakpapier.

  2. Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel en zout samen.

  3. Voeg daarna al roerend de 4 eieren, vanillepoeder, 70 gr ahornsiroop, citroenrasp en slagroom toe aan het meel. Roer goed om.

  4. Voeg tenslotte de gesmolten boter toe. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.

  5. Schenk het beslag in de springvorm. Versier het beslag met de amandelen.

  6. Bak de boterkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de boterkoek in de springvorm op een rooster afkoelen.

  7. Bestrijk de boterkoek met een klein beetje ahoornsiroop voor een mooie glans zodra de koek helemaal afgekoeld is. Serveer en geniet!

Voedingswaarden
Boterkoek Maken | Makkelijk Recept
Hoeveelheid per portie
Calories 205 Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 124mg5%
Potassium 27mg1%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 2g8%
Suiker 4g4%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 424IU19%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 37mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Trees

    Ik wil het gaan proberen.

  • marianne

    kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van room ik mag geen lactose en koemelk

    • Niels Bosman

      Hoi Marianne, je zou het kunnen proberen met een plantaardige roomsoort, kokosroom bijvoorbeeld

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info