Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Boterkoek Maken | Makkelijk recept met amandelmeel
- Dessert
-
16 porties
- 8g koolhydraten

Ouderwets genieten bij de koffie
Ingrediënten
- 160 gr amandelmeel
- 50 gr kokosmeel
- 80 gr ahoornsiroop
- 200 gr ongezouten boter gesmolten
- 4 stuks eieren
- 120 ml room
- 1 mespuntje vanillepoeder (max 0,4 gr)
- citroenrasp van 1 citroen
- 1 mespuntje zout (max 0,4 gr)
- 16 stuks amandelen zonder vlies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van 23 cm voor met ingevet bakpapier.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel en zout samen.
- Voeg daarna al roerend de 4 eieren, vanillepoeder, 70 gr ahornsiroop, citroenrasp en slagroom toe aan het meel. Roer goed om.
- Voeg tenslotte de gesmolten boter toe. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.
- Schenk het beslag in de springvorm. Versier het beslag met de amandelen.
- Bak de boterkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de boterkoek in de springvorm op een rooster afkoelen.
- Bestrijk de boterkoek met een klein beetje ahoornsiroop voor een mooie glans zodra de koek helemaal afgekoeld is. Serveer en geniet!
Oer-Hollandse boterkoek maken? Met dit snelle recept van Makkelijk Afvallen maak je een zachte en romige koolhydraatarme versie.
Gezonde boterkoek, hoe is dat mogelijk?
Boterkoek – alleen de naam al suggereert ladingen calorieën en koolhydraten.
Gelukkig bewijst dit recept dat het ook anders kan. Door bloem te vervangen met amandel- en kokosmeel is dit recept koolhydraatarm, maar doet niet af aan smaak.
Daarnaast zitten er geen geraffineerde suikers in deze boterkoek, maar hebben we in plaats daarvan voor een natuurlijke zoetstof gekozen: ahornsiroop.
Nu kun je dus lekker ouderwets genieten van een stukje boterkoek bij de koffie, zonder dat je je koolhydraatarme dieet overhoop haalt.
Hoe maak je boterkoek?
Het beslag voor boterkoek is vrij makkelijk te maken. Daarbij komt kijken, dat met het mixen je gewoon lekker je gang kunt gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de lucht uit het beslag klopt. Boterkoek is over het algemeen wat dichter van structuur dan andere cakes en dat draagt ook bij aan de heerlijke smaak.
Als je het idee hebt dat de boterkoek gebakken is, prik er dan in met een satéstokje of een prikker. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de boterkoek klaar!
Hoe lang blijft boterkoek goed?
Boterkoek blijft tot wel 5 dagen goed. Zorg er wel voor dat het goed verpakt is zodat het niet uitdroogt.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Ik wil het gaan proberen.
kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van room ik mag geen lactose en koemelk
Hoi Marianne, je zou het kunnen proberen met een plantaardige roomsoort, kokosroom bijvoorbeeld