Koolhydraatarm bananenbrood met amandelen en kokos

Koolhydraatarm bananenbrood met amandelen en kokos

By on 27 oktober 2016
Leestijd: 3 minuten
bananenbrood

Een plakje koolhydraatarm bananenbrood zonder suiker is heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje.

Koolhydraatarm bananenbrood gezond?

Bananenbrood is een populair tussendoortje, maar niet altijd koolhydraatarm. Ons bananenbrood zonder suiker gelukkig wel! De meeste koolhydraten in dit recept komen uit de bananen. Dit zijn dan wel langzame koolhydraten, dus ze zijn niet alleen maar slecht. Zo geven ze je energie (neem dus lekker een plakje in de ochtend) en zorgen ze ervoor dat dit brood lekker vullend is.

Tip: snijd je bananenbrood in plakjes en vries deze los in. Zo kun je telkens een los plakje uit de vriezer halen. Haal bijvoorbeeld ’s ochtends eentje uit de vriezer als ontbijt of neem er een mee naar je werk!

Variatie op dit bananenbrood recept

Met dit brood kun je veel variëren. Voeg bijvoorbeeld cranberry’s, blauwe bessen of kokos toe aan het beslag. Ook kun je wat noten toevoegen voor een extra bite. Als je helemaal wilt experimenten kun je zelfs wortel toevoegen zodat je een mix krijgt tussen een carrotcake en bananenbrood, heerlijk!

Ma’s tip: bekijk ook eens dit heerlijke koolhydraatarm brood recept!

Recepten met banaan

Ben jij op zoek naar andere recepten met banaan? Probeer dan deze heerlijke bananenpannenkoekjes met fruit maar eens.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

bananenbrood
Afdrukken

Koolhydraatarm bananenbrood

Een plakje van dit koolhydraatarme bananenbrood is heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter… Mmm, smullen maar!
Gang Brood, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord brood zonder koolhydraten, koolhydraatarm, koolhydraatarme cake, koolhydraatarme snacks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 stuks
calorieën 174kcal

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 20 gram amandelen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1/2 el kaneel
  • 2 el geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de bananen en prak ze fijn. Hak de amandelen grof.
  • Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel door elkaar.
  • Voeg de eieren en bananen toe en mix tot een egale massa.
  • Vet een bakblik in en verdeel hier het mengsel over. Bestrooi met de kokos.
  • Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er veel deeg aan de prikker hangen? Bak dan nog 5 tot 10 minuten langer.

Nutrition

Calories: 174kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 6g | Fat: 12g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 61mg | Sodium: 41mg | Potassium: 278mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 110IU | Vitamin C: 2.6mg | Calcium: 67mg | Iron: 1.2mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

7 Comments

  1. leonie

    29 oktober 2019at14:38

    Hallo! Ik wilde even zeggen dat ik deze nu 2x gemaakt heb. En oooh wat lekker is het! Zo zoet, ondanks dat je geen extra suiker en/of stevia hoeft toe te voegen.

    Ik wilde wel 1 ding duidelijk corrigeren. Fruit over het algemeen zijn inderdaad langzame koolhydraten. BEHALVE bananen! Deze zijn wel degelijk SNELLE suikers. Ik heb dit op de harde manier geleerd. Bananen zijn daarom ook erg populair bij intensieve sporters.

  2. Tineke Bolleboom

    16 april 2019at15:40

    Gewoon lekker

  3. Maria

    27 augustus 2018at12:49

    Ik zou graag van u weten of de temperatuur voor het bakken van een conventionele oven of heteluchtoven oven is.
    Alvast bedankt voor uw reactie.

  4. Marieke

    12 december 2016at22:05

    De smaak van het brood vind ik prima. Alleen bleef mn brood vastplakken aan de vorm, ondanks invetten. Volgende keer doe ik er bakpapier onder! Ik vraag me nu af: hoe bewaar ik dit brood het beste?

    • Ma.

      14 maart 2017at15:32

      Je kunt het brood invriezen in plakjes in een zakje of bakje!

    • Marianne

      14 april 2019at16:51

      Bakpapier nat maken en in de cakevorm doen in plaats van invetten werkt perfect….succes

      • Helga

        16 april 2019at15:52

        Heerlijk.. ik heb er al verschillende variaties van dit recept gemaakt.
        Zelf vind ik t lekker als ik er n half vanillestokje bij doe. Of de kokos/amandelenschaafsel weglaten en er bosbessen of stukjes vijgen in doe

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *