Deze tuinbonen bruschetta brengt je naar Sardinië » Makkelijk Afvallen

Deze tuinbonen bruschetta brengt je naar Sardinië

By on 12 juli 2019
Leestijd: 3 minuten
Italiaanse bruschetta met tuinbonen

Nu vraag jij je af waarom deze tuinbonen bruschetta lunch jou naar Sardinië brengt. Simpel, je maakt af met Pecorino romano. Dit is een heerlijke harde schapenkaas, met een zilte licht pittige smaak. Uit Sardinië dus.

Wat is bruschetta?

Bruschetta met tomaten en basilicum was het hapje-van-jaar in 2010. Grote kans dus, dat het al even geleden is dat jij dit gegeten hebt. Om je geheugen op te frissen; bruschetta is een gegrild (koolhydraatarm) broodje, ingesmeerd met knoflook en olijfolie.

Vandaag frissen we ook de bruschetta op!

Tuinbonen lunch

Sinds deze zomer ben ik helemaal fan van tuinbonen. Ik groei ze namelijk zelf in de tuin. Als het seizoen is aangebroken (juni en juli) geniet zo vaak als ik kan van m’n verse oogst. Eerder probeerde ik soep en salade, vandaag dus deze toast.

Deze vezelrijke peulvrucht is goed voor je gezondheid. Voedingsvezels helpen je spijsvertering en gaan bovendien allerlei nare ziektes tegen. En je wordt er blij van! Tuinbonen bevatten namelijk L-dopa, een voorloper van dopamine. Hier lees je meer over mijn geliefde boon.

Variëren met dit toast recept

Voor een echte Italiaanse lunch, maak je de bruschetta af Pecorino Romana. Is deze harde schapenkaas niet helemaal jouw smaak, dan vervang je dit met Parmezaanse kaas of oude kaas.

Wil je dit recept extra zomers maken? Knijp dan een beetje citroensap in de mix. Je krijgt dan een heerlijk frisse smaak op je bruschetta.

Enne.. vind je tuinbonen bruschetta maar spannend klinken? Dan toast je toch gewoon een plakje brood. (Bijna) net zo lekker 😉

Hoe je hem ook bakt of grilt, eet smakelijk!

Bruschetta met tuinbonen
Afdrukken

Italiaanse bruschetta met tuinbonen en Pecorino

Met deze zomerse lunch waan je je zo in Italië. Heb jij koolhydraatarm brood op de plank, maar er dan een bruschetta van.
Gang Brood, Lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord bruschetta, snelgerecht
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 lunch
calorieën 214kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 1 plakjes koolhydraatarme boterham
  • 150 gram tuinbonen gekookt en afgekoeld
  • 50 gram Pecorino Romano kaas of een andere kaas (oud of licht pittig)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje munt
  • zout en peper grof gemalen
  • chili vlokken naar smaak

Instructies

  • Kook de tuinbonen tot beetgaar, ca. 7 minuten. Spoel af met koud water en laat goed afkoelen.
  • Besprenkel het brood met (aromatische) olijfolie en bak in oven op 200 graden knapperig. Maak de bruschetta's op smaak door ze in te wrijven met knoflook.
  • Mix de koele tuinbonen met olie, een handje vers gehakte munt, grof gemalen peper en zout en eventueel een puntje fijn gemalen chili vlokken.
  • Lepel op een bruschetta en maak af met geschaafde kaas.

Nutrition

Calories: 214kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 13g | Fat: 3g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 771mg | Potassium: 460mg | Fiber: 7g | Sugar: 1g | Vitamin C: 2.7mg | Calcium: 116mg | Iron: 2.6mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *