Koolhydraatarm naanbrood | Gezond bijgerecht | Makkelijk Afvallen

Naanbrood met knoflookolie

By on 6 mei 2017
Leestijd: 3 minuten
naanbrood

Vandaag een recept voor heerlijk koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie.

Koolhydraatarm naanbrood gezond?

Oorspronkelijk wordt dit brood gemaakt van tarwemeel. De tarwemeel hebben we in dit recept vervangen door speltmeel. Speltmeel is ook een graansoort, maar bevat meer voedingsstoffen dan tarwemeel. Het is namelijk niet bewerkt en daarom nog in pure vorm.

Het meel bevat net als tarwemeel ook langzame koolhydraten. Deze koolhydraten kun je best af en toe nemen. Maar pas op dat je het niet té lekker gaat vinden! Want naanbrood kan je beter niet te vaak eten.

Ook zo dol op brood maar niet zo dol op die koolhydraten? Probeer dan koolhydraatarme varianten! Zo heb je naturel koolhydraatarm brood, maar ook koolhydraatarm pompoenbrood of met courgette!

Hoe maak ik dit recept?

Dit brood wordt vaak gegeten als bijgerecht in Aziatische landen. In sommige landen wordt het Nan genoemd. Nan hoeft niet te rijzen en gaat ook niet de oven in. Het wordt direct gebakken in een koekenpan of op de grill. Het is heerlijk bij een Indiase curry, met hummus tijdens de picknick of probeer dit naanbrood met onze auberginedip van uit dit artikel.

Wij zijn benieuwd of jij net zo’n fan bent van naanbrood als dat wij dat zijn. Laat het ons weten!

naanbrood
Afdrukken

Koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie

Dit naanbrood is lekker om te eten als bijgerecht, maar kun je ook erg goed nemen als gezond tussendoortje. Lekker met wat knoflookolie om het nét dat extra beetje smaak te geven.
Gang Bijgerecht, Brood, Tussendoortje
Keuken Aziatisch, Indiaas
Trefwoord brood zonder koolhydraten, gezond bijgerecht, koolhydraatarm brood, naan, snelgerecht, spelt, vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 broden
calorieën 116kcal

Ingrediënten

  • 50 gram speltmeel
  • 40 gram yoghurt
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Pers de knoflook uit.
  • Doe de knoflook, olijfolie, zout en peper in een bakje en meng goed door elkaar.
  • Meng het speltmeel met yoghurt in een beslagkom en kneed er een deeg van.
  • Verdeel het deeg in twee delen, vorm daar twee ovale rondjes van en druk ze plat
  • Verwarm een koekenpan of grillpan.
  • Besmeer de bovenkanten van de broden met olijfolie.
  • Bak ze ongeveer 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koekenpan of grill.
  • Besmeer ook de andere kant en draai de broden om.
  • Bak ze ook op deze kant 2-3 minuten tot de broden goudbruin zijn.

Nutrition

Calories: 116kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 4g | Fat: 1g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 78mg | Potassium: 31mg | Fiber: 3g | Calcium: 24mg | Iron: 1.2mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

6 Comments

  1. Angelique

    24 februari 2019at12:33

    Het recept werkt niet, althans niet bij mij. Heb precies de aangegeven hoeveelheden gebruikt en de juiste volgorde toegepast, maar het was 1 kleverig geheel, daarom maar wat bloem erbij gedaan. Bij de ingrediënten staat bakpoeder, vind ik in de bereidingswijze niet terug, heb het wel toegevoegd. Daarnaast vallen de broden klein uit. Ik vraag me af of je ze zelf wel eens hebt gemaakt…

  2. Christiaan Kwint

    13 juli 2017at17:46

    Ik ga ze vandaag met lijnzaadmeel maken. Dat bevat slechts 6,5 gram koolhydraten per 100 gram

  3. Petra

    25 mei 2017at13:49

    Dit recept heeft niets maar dan ook helemaal niets te maken met koolhydraatarm eten.

    • Christa

      28 juni 2017at22:50

      Het gaat erom dat het de goede koolhydraten zijn. Sommige nensen willen af wn toe zondigen en dan is dit een goede optie.

      • Ilonka

        17 oktober 2017at23:34

        Kan je het speltmeel ook vervangen door amandelmeel? Zo ja is dat dan gwn ook 100 gr of anders ?
        Alvast bedankt

    • Ingrid

      19 mei 2020at13:22

      Dit is absoluut geen koolhydraatarm recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]