Falafel maken | Gezonde lunch | Makkelijk Afvallen

Hoe maak je falafel?

By on 20 augustus 2017
Leestijd: 2 minuten
falafel maken

Wil jij heerlijke falafel maken? Met dit falafel recept gaat je dat zeker lukken! Dit gerecht is een goede vleesvervanger en zit boordevol voedingstoffen.

Falafel maken

Falafel is een gerecht uit het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt van kikkererwten en volgens het oorspronkelijke recept gefrituurd. Hierdoor krijgt het een lekker krokant korstje! In dit recept frituren we de falafel niet, maar bakken we het in de koekenpan. En dat is nét even iets gezonder maar net zo lekker!

Ma’s Tip: Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

De kikkererwten worden op smaak gebracht met verschillende soorten kruiden zoals chilipoeder, komijn en koriander. Het is ontzettend snel te maken en is een eenvoudig vegetarisch gerecht. Lekker met wat (gezonde) dipsausjes of in een (koolhydraatarm) broodje.

Ga jij vanavond dit gerecht maken? Laat het ons weten!

falafel maken
Afdrukken

Falafel maken

Wil je een lekker recept zonder vlees? Maak dan eens falafel. Snel, makkelijk én vegetarisch!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Arabisch
Trefwoord falafel, glutenvrij, kikkererwten, koolhydraatarm, lactosevrij, snelgerecht, vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 balletjes
calorieën 66kcal

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 ei geklutst
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 tl sesamzaad optie

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog
  • Snijd de uit zeer fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Doe de kikkererwten samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine, voeg een klein beetje peper en zout toe en meng tot een grof mengsel.
  • Neem het deeg en vorm hier 6 balletjes van. Als je wilt kun je ze door sesamzaadjes rollen.
  • Druk ze een beetje plat.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de falafel tot ze om en om goudbruin gekleurd zijn.

Nutrition

Calories: 66kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 3g | Fat: 1g | Cholesterol: 13mg | Sodium: 8mg | Potassium: 110mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 40IU | Vitamin C: 1.1mg | Calcium: 24mg | Iron: 1.1mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

  1. Saadia Khriouat

    16 oktober 2018at18:30

    Beste,

    Ik heb de falafels geprobeerd maar toen ik ze ging bakken, vielen die uit elkaar.
    ik heb het recept gebruikt zoals er vermeld staat. Wat loopt er verkeerd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]