Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Romige garnalensoep
- Lunch
-
1 persoon
- 15.9g koolhydraten

Ingrediënten
- 280 g bleekselderij
- 2 wortels
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 100 g garnalen
- ½ tl uienpoeder
- 1 blokje visbouillon
- 2 g peterselie vers
Instructies
- Schil de bleekselderij en wortel met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
- Snijd bosui en knoflook fijn.
- Fruit de knoflook in een soeppan met olijfolie.
- Voeg de groenten toe en roerbak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
- Voeg 50 gram garnalen, uienpoeder en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak 2 minuten mee.
- Schenk het water erbij en kook 5 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de overige garnalen toe en kook nogmaals 5 minuten op laag vuur.
- Garneer de soep met fijngehakte peterselie.
Soep van garnalen
Garnalen, die kleine roze beestjes? Ja, die! En daar kun je prima een soep van maken. Heel goed zelfs! Garnalen zijn niet alleen lekker met een tempuralaagje of in een garnalencocktail; ook in je soep doen ze het erg goed.
Romige garnalensoep maken
Voor deze soep gebruiken we de kleine, roze garnalen. Deze zijn zo’n 3 centimeter groot en zijn – jawel – roze van kleur. Dit zijn dus niet de Hollandse garnalen of gamba’s. Hollandse garnalen zijn een stuk groter en zijn ongebakken grijs van kleur en gamba’s zijn nóg groter. Ook deze garnalensoorten zijn erg lekker, maar vandaag houden we het klein! 🙂

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
deze soep is de favoriet van mijn vrouw en vrienden heerlijk met een courgette extra voor de romigheid