Recensie: FitChef Family | Gezond kookplezier voor het gezin

Regelmatige krijgen wij kookboeken en producten van onze collega's toegestuurd. Dat is leuk, want dit inspireert enorm. Het nieuwe boek van FitChef is geen uitzondering.

  1. Leestijd 4 min
  2. 06 10 2020
Deel dit bericht
recensie fitchef family

Zo sta je op een herfstachtige middag ineens met het nieuwe receptenboek van FitChef in je handen. Wat wij ervan vinden, was de vraag. Ik ben stiekum wel een beetje fan. In deze post lees je of FitChef Family iets voor jou is.

Wat heeft FitChef te bieden?

Gezond eten, dat willen we allemaal. Maar hoe combineer je dat met het drukke gezinsleven? Fitchef geeft antwoord op deze vraag in het nieuwe boek Fitchef Family.

Het antwoord komt in de vorm van 99 recepten. Maaltijden opgebouwd uit vooral natuurlijke, onbewerkte ingrediënten. Groente, fruit, vlees, vis en zuivel. Echt koken dus. Het boek geschreven is om de drukke ouder te inspireren in de haastige keuken.

De recepten zijn daarom ingedeeld in categorieën als Superdrukke dag, Chaotische Sportdagen en Samen koken in het Weekend. Ook vind je goed gevulde lunchtrommels en verantwoorde traktaties.

Deze indeling raak zijn doel volledig. Ik ben zelf vooral fan van de gerechten die geschikt zijn om later af te bakken of op te warmen -zodat je niet het gevoel hebt dat je aan het klieken bent.

Ben je niet zo tijdsgebonden en wil je meer zoeken op soort gerecht, keuken of bereidingswijze dan is het wat lastig navigeren.

Overal vinden wij het nieuwe kookboek van FitChef is een mooie en praktische uitgave die goed staat op jouw keukenplank. De recepten zijn erg afwisselend en worden mooi in beeld gebracht.

Mooi recepten boek

Je moet een boek niet beoordelen op z’n kaft, maar het is de moeite waard op te zeggen dat het receptenboek van Mark, Alex en Clara een mooie uitgave is. Op de hardcover kaft staat een cartoon familie die door het boek heen de hoofdstukken illustreren. De cartoonfamilie zelf spreekt mij niet helemaal aan, maar het brengt wel een herkenbaar beeld door het boek heen.

Het boek is geprint op mat en natuurlijk aanvoelend papier. Dat maakt het erg sympathiek en warm. Ook de foto’s komen door de papierkeuze heel natuurlijk over.

Geen frustratie aan de Family tafel.

Ken je dat? Je ziet een schitterend recept en de foto belooft een culinair meesterwerk waarbij het water je in de mond loopt. Dan kan het wel eens frustrerend zijn wanneer het eindresultaat geheel niet lijkt op wat de afbeelding je beloofd heeft. Dat zal je bij Fitchef niet gebeuren.

De fotografie komt echt en authentiek over. Hierdoor zijn het hele haalbare en motiverende recepten. What you see is what you will make.

Bekijk hier de sneak preview van het boek.

De enige downside is dat het kookboek geen classy uitstraling heeft. Ook niet classy, maar wel heel duidelijk en speels zijn de icoontjes bij elk gerecht. Zij laten je in één oogopslag zien wat de voedingswaarde en verwachtte kooktijd is.

Hoe bewust is Fitchef?

Fitchef staat voor Gezond koken met het hele gezin. Het boek begint dan ook met een beknopte guideline van 4 pagina’s over wat goede voeding inhoudt. En hoe je dat eenvoudig implementeert aan de eettafel van je gezin. Wat mij is opgevallen is dat (bijna) alle recepten vlees of vis bevatten en er bijna geen vegan recepten in staan.

Nu heeft iedereen zijn eigen visie en voorkeur, maar met uitspraken als “het goede voorbeeld geven als ouder” en “kiezen voor plantaardige vetten” zou ik het een welkome toevoeging vinden wanneer een aanzienlijk deel van de recepten plantaardig zou zijn. Misschien voor de volgende uitgave, Mark?

Review conclusie

Concluderend kan ik zeggen dat FitChef Family een mooi receptenboek is voor ouders. Dit boek laat je zien dat koken met echte en natuurlijke ingrediënten helemaal niet moeilijk is. Ook in een druk bestaan zet je snel een complete maaltijd op tafel.

Kook je nog veel met pakjes of vind je het moeilijk om gevarieerde maaltijden te koken? Klik op onderstaande banner en bestel het nieuwe boek van FitChef. Ook een mooi kado voor de December Maand.

Review fitchef family kaft
Klik op afbeelding voor de speciale kado aanbieding

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Geef een reactie