9 gratis sportapps: sporten met je smartphone

  1. Leestijd 4 min
  2. 09 03 2017
Deel dit bericht
sportapps

Sportapps – gratis sporten met behulp van je mobiel!

De zomer komt eraan. Over een paar weken gaan we weer massaal naar buiten, lekker bewegen en ons lichaam bikiniproof maken. Of je nu aan hardlopen, yoga of fitness doet: deze 9 sportapps helpen jou bij het sporten! En daar hoef je niet uren de sportschool voor in..

1.     Runkeeper

Deze hardloopapp helpt je verder te komen met hardlopen. Door gebruik te maken van GPS meet de app tijdens het hardlopen je snelheid en de afstand die je al gelopen hebt. Je kunt ook van tevoren instellen wat je trainingsdoel is. Tijdens het hardlopen vertelt de app je dan hoeveel je nog moet rennen en of je het juiste tempo aanhoudt (doe dan wel even oortjes in). De app geeft je dus feedback tijdens het lopen – je eigen personal trainer! Na het hardlopen kun je de afgelegde route bekijken.

2.     Moves

Deze app is niet specifiek gericht op hardlopen, maar op beweging in het algemeen. Zo houdt de app bij hoeveel stappen je per dag hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast geeft het aan of je lopend, fietsend of met de auto bent gegaan én houdt het een route bij. Een handige app voor wandelaars die willen weten hoeveel kilometer ze afleggen en hoeveel calorieën ze verbranden.

3.     EndoMondo

De EndoMondo lijkt op Runkeeper, maar is breder georiënteerd. Je kunt allerlei sporten kiezen waarop de app zijn berekeningen maakt. Je kunt er dus niet alleen mee hardlopen, maar ook mee fietsen, wandelen, boksen (zelfs kajakken!). Het houdt je routes en statistieken bij en geeft dus precies aan hoeveel calorieën je hebt verbrand.

4.     Workout Trainer

Naast sportapps voor enkel hardlopen, zijn er ook apps voor een gehele work-out! Met de Workout Trainer kun jij zelf kiezen welke work-out je wilt doen. Kies een work-out die aansluit op jouw behoeftes (er zijn work-outs voor vetverbranding, gewichtheffen etc.) en pas deze waar nodig aan. Met filmpjes worden de work-outs volledig begeleid; de trainers op deze filmpjes helpen je stap voor stap bij de oefeningen.

5.     Nike Training Club

Ook met de app van Nike kun je kiezen uit verschillende work-outs (meer dan 100), afhankelijk van jouw behoeften. Je kunt al work-outs doen vanaf 15 minuten. Via video en audio word je begeleid door de Nike-trainers. De app kan een eigen trainingsprogramma voor je maken, zodat je kunt werken met verschillende doelen. Daarnaast kun je jouw niveau instellen en steeds een stapje hoger gaan. Daag jezelf uit!

6.     Dagelijkse Buiktraining

Op zoek naar sportapps voor buikspieroefeningen? Dan is deze Dagelijkse Buiktraining app misschien wat voor jou! Deze app is specifiek gericht op het trainen van je buikspieren. Je kunt een trainingsduur en trainingsroutine selecteren en zo een complete training of losse oefeningen doen. Ontwikkel een dagelijkse trainingsroutine en dat strakke buikje is haalbaar! (Wist je dat je ook buikvet kunt verliezen met krachttraining?)

7.     Sworkit

Voor korte oefeningen van een paar minuten is deze app zeer geschikt. Heb je een paar minuutjes de tijd? Kies dan voor onder andere yoga, cardio en krachttraining en je krijgt een aantal goede, intensieve oefeningen. Je kunt zelf selecteren welk deel van je lichaam je wilt trainen. Ook kun je een trainingsschema opstellen.

8.     Daily Yoga

Yogafan? Lucky you! Je hoeft er niet voor naar yogales, maar je kunt gewoon thuis met je yogamatje aan de slag. Met deze app kun je iedere dag oefenen en kiezen uit verschillende yogasessies en yogahoudingen. Ook het niveau kun je bijstellen. Dit is dus een van de sportapps die geschikt is voor zowel de beginnende als de wat gevorderde yogachicks.

9.     7 Minute Workout (Seven)

Met deze sportapp train je zeven minuten achter elkaar. In die zeven minuten doe je 12 workouts (van ieder 30 seconden en een pauze van 10 seconden). Ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch even wilt trainen! De app motiveert je om elke dag even te trainen. Sla je een keer een workout over? Dan verlies je een hartje. (En dat wil je niet..)

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie