Hoe maak je pulled pork?

Maak dit populaire stukje vlees eens zelf! Je hebt er een beetje geduld voor nodig, maar dan staat er ook echt wat op tafel. Heerlijk voor op een broodje met wat geraspte witte kool en worteltjes.
  • Diner
  • 3 personen
  • 2g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 500 gram varkensschouder ontbeend
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1/2 el komijn
  • 1/2 el uienpoeder
  • 1/2 el koriander
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el rozemarijn
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 laurierblad
  • 150 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de kruidenmix door elkaar.
  • Wrijf de varkensschouder aan beide kanten goed in met de kruidenmix.
  • Neem een braadslede en doe op de bodem het water en het laurierblaadje.
  • Leg de varkensschouder in de braadslede en dek af met een laag aluminiumfolie.
  • Doe de braadslede 4 uur in de oven.
  • Haal na 4 uur de aluminiumfolie weg, giet het vocht uit de braadslede en bak de varkensschouder nog eens 25 minuten in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven, wikkel nogmaals in met aluminiumfolie en laat een uur rusten.
  • Haal vervolgens het vlees met twee vorken uit elkaar: et voilà, daar is je pulled pork!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Hoe maak je pulled pork?
Hoeveelheid per portie
Calories 376 Calories from Fat 225
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 25g36%
Sodium 1mg0%
Koolhydraten 2g1%
Eiwit 34g68%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Pulled pork maken

Pulled pork is een populair stukje vlees. Het wordt officieel gemaakt van varkensvlees (een schouderstuk, ook wel procureur genoemd) en kan op de barbecue of in de oven bereid worden.

Het is vlees dat heerlijk gemarineerd, langzaam gegaard en vervolgens uit elkaar getrokken wordt. Zo ontstaan er heerlijke malse stukjes vlees die erg lekker zijn op een broodje of in een koolhydraatarme wrap.

Pulled pork eten

Je kunt de pulled pork best een dag van tevoren maken. Je hoeft het vlees de volgende dag dan alleen nog even op te warmen. Lekker met wat geraspte witte kool en worteltjes, wat zure room en peper en zout. Geniet ervan!

 

 

 

4.13 van 33 stemmen
Print

Hoe maak je pulled pork?

Maak dit populaire stukje vlees eens zelf! Je hebt er een beetje geduld voor nodig, maar dan staat er ook echt wat op tafel. Heerlijk voor op een broodje met wat geraspte witte kool en worteltjes.
Gang Diner
Keuken Amerikaans
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 personen
Caloriën 376 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 500 gram varkensschouder ontbeend
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1/2 el komijn
  • 1/2 el uienpoeder
  • 1/2 el koriander
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el rozemarijn
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 laurierblad
  • 150 ml water

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de kruidenmix door elkaar.
  3. Wrijf de varkensschouder aan beide kanten goed in met de kruidenmix.
  4. Neem een braadslede en doe op de bodem het water en het laurierblaadje.
  5. Leg de varkensschouder in de braadslede en dek af met een laag aluminiumfolie.
  6. Doe de braadslede 4 uur in de oven.
  7. Haal na 4 uur de aluminiumfolie weg, giet het vocht uit de braadslede en bak de varkensschouder nog eens 25 minuten in de oven.
  8. Haal het vlees uit de oven, wikkel nogmaals in met aluminiumfolie en laat een uur rusten.
  9. Haal vervolgens het vlees met twee vorken uit elkaar: et voilà, daar is je pulled pork!

Notities

Voedingswaarden
Hoe maak je pulled pork?
Hoeveelheid per portie
Calories 376 Calories from Fat 225
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 25g36%
Sodium 1mg0%
Koolhydraten 2g1%
Eiwit 34g68%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • jetje

    \
    goeiemiddag . Zag de vraag of pulled pork ook in de slowcooker kan , maar moet er dan meer vocht bij ???

    • Ma

      Het kan in de slowcooker en er hoeft niet meer water bij!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN