Peren met Spek uit de Pan

Een heerlijke winterse hap: Deze peren met spek zijn met of zonder rozemarijn lekker.
  • Tussendoortjes
  • 4

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 tak rozemarijn

Instructies

  • Snij de peren in kwartjes
  • Snij de plakken ontbijtspek langs de lange kant doormidden zodat je lange strepen spek maakt.
  • Als je rozemarijn wilt gebruiken kun je nu op elk perenstuk een deeltje van de tak leggen. Maar dit gerecht smaakt ook prima zonder rozemarijn!
  • Omwikkel nu elk stukje peer met een streepje spek. Zet dit vast met een tandenstoker.
  • Verhit een koekenpan op het fornuis en leg de peren in de hete pan. Je hebt geen vet voor de pan nodig. De spek geeft al genoeg vet af.
  • Bak de peren tot de spek van alle kanten knapperig bruin is. Serveer puur als tussendoortje of bij de salade!
Voedingswaarden
Tips

Ook zo’n trek in een stevige hap met deze koude dagen? Dan zijn deze peren met spek wel wat voor jou!

Ik heb ze laatst gemaakt toen ik naar een lange winterse wandeling weer thuis kwam. Echt een aanrader. Binnen no time staan ze op tafel.

Mijn tip: Maak er meteen 2 porties van. Je kan ze prima meenemen, bijvoorbeeld naar je werk. Ik heb er 2 van bewaard en ze de volgende dag met een salade bij de lunch gegeten. Koud zijn ze namelijk even lekker.

 

 

Peren met spek recept
5 van 1 stem
Print

Peren met Spek uit de Pan

Een heerlijke winterse hap: Deze peren met spek zijn met of zonder rozemarijn lekker.
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 tak rozemarijn

Instructies

  1. Snij de peren in kwartjes
  2. Snij de plakken ontbijtspek langs de lange kant doormidden zodat je lange strepen spek maakt.
  3. Als je rozemarijn wilt gebruiken kun je nu op elk perenstuk een deeltje van de tak leggen. Maar dit gerecht smaakt ook prima zonder rozemarijn!
  4. Omwikkel nu elk stukje peer met een streepje spek. Zet dit vast met een tandenstoker.
  5. Verhit een koekenpan op het fornuis en leg de peren in de hete pan. Je hebt geen vet voor de pan nodig. De spek geeft al genoeg vet af.
  6. Bak de peren tot de spek van alle kanten knapperig bruin is. Serveer puur als tussendoortje of bij de salade!
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Lenie

    Welke peren gebruik je voor dit recept ?

  • Lenie

    Welke peren gebruik je in dit recept ?

    • Katja

      Hoi Lenie, goede vraag! Ik heb voor dit recept williams-christperen gebruikt. Maar ik denk dat elke handpeer wel lekker is, bijvoorbeeld een conference-peer, die vind je vaker in de supermarkt. Stoofperen zijn niet geschikt. Mijn tip: zijn de peren nog heel hard en niet echt rijp, bak ze dan even 2 minuten in de pan voor je de spek eromheen doet!

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info