Kun je afvallen door Kelp? De waarheid lees je hier

 1. Leestijd 14 min
 2. 27 08 2018
Deel dit bericht
afvallen met kelp

Alles wat je moet weten over Kelp vertel ik je in dit artikel.

Wat is Kelp?

Laat me je eens vragen, heb je ooit wel eens gehoord van Kelp?

Kelp is als je het eenvoudig bekijkt een zeewier soort welke rijk is aan jodium. Natuurlijk niet de jodium die je thuis op een wondje smeert, maar de soort die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren.

Jodium vind je ook in de dingen die we dagelijks eten zoals bijvoorbeeld brood en keukenzout. Kelp is de gezonde variant van kunstmatige jodium die vaak gebruikt wordt in ons eten.

Als zeewier soort groeit Kelp natuurlijk onder water. Je kunt hem herkennen aan zijn bruine bladeren en hij wordt daarom ook wel bruin-alg genoemd.

Je vindt dit wier vooral in ondiepe zeeën en kunnen over de hele wereld voorkomen. Wel is het zo dat Kelp het meeste voorkomt in de Indische oceaan, langs de kusten van Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Canada.

Maar, ook op Antarctica kun je Kelp vinden. Doordat deze zeewier soort heel snel groeit (soms wel 30-50 cm per dag) kan er worden voldaan aan de vraag voor Kelp die wereldwijd steeds groter wordt.

Waarom is Kelp een superfood?

Omdat we gezond eten steeds belangrijker vinden, zijn we ook vaker op zoek naar echte superfoods voor ons lichaam. Maar wat maakt Kelp eigenlijk zo gezond? En wat kan het doen voor ons lichaam?

Kelp bevat naast jodium heel veel voedingsstoffen en is daarbij rijk aan vitaminen en mineralen. Wist je dat Kelp een zeegroente is die het meest ijzerrijk is? Naast vitamine C en B kun je in Kelp ook heel veel verschillende soorten mineralen vinden die van groot belang zijn voor ons lichaam.

Voedingsstoffen die je in Kelp kunt vinden zijn onder andere:

 • mangaan
 • koper
 • fosfor
 • caroteen
 • magnesium
 • kalium
 • calcium
 • natrium

Galactose, fucose en xylose zijn belangrijke suikers voor ons lichaam die je terug kunt vinden in deze bruinkleurige zeewier soort.

Welke essentiële voedingsstoffen bevat Kelp nog meer?

Wist je dat Kelp maar liefst 10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid jodium bevat? Juist daarom wordt dit zeewier ook veel ingezet in verschillende soorten diëten en bij gezondheidsproblemen met de schildklier.

Kelp wordt dan gebruikt als vervanger van zout door zijn hartige smaak. Een stuk gezonder dus als het gewone keukenzout dat we kennen. Nog een essentiële voedingsstof in Kelp is glutaminezuur.

Deze stof heeft het vermogen om het vezelrijke voedsel dat we eten makkelijker door ons lichaam te laten verteren. Dit heeft uiteraard weer een positieve uitwerking op onze spijsvertering. Van nature bevat Kelp ook een behoorlijke dosis vanadium.

Dit sporenelement bevordert de aanmaak van enzymen die ons lichaam helpen om de schadelijke stoffen te kunnen verwijderen. Met vanadium in Kelp kunnen we ons lichaam dus op een natuurlijke manier ontgiften.

Ook houden we met dit sporen-mineraal onze bloedsuikerspiegel in perfecte balans. Belangrijk, want dit zorgt voor een verfijning van de insulinegevoeligheid.

Hoe kun je Kelp het beste toepassen in je dagelijkse voeding?

Nu je precies weet wat Kelp is ben je wellicht enthousiast geraakt over het gebruik van Kelp in jouw voeding. Er zijn verschillende manieren hoe je dat kunt doen.

De meest gebruikelijke en makkelijkste manier is gedroogde Kelp in poedervorm. Zo hoef je dus niet zelf aan de slag met deze gezonde zeewier soort, maar kun je het makkelijk toevoegen aan allerlei gerechten.

Als je met Kelp in poedervorm wilt gaan koken, dan kun je deze bijvoorbeeld gebruiken in:

Ma’s TIP: Vraag jij je af of smoothies helpen bij het afvallen? Lees hier hoe ik 7,8 kilo afviel binnen één week.

Hiermee voeg je niet alleen een gezonde dosis natuurlijke jodium toe aan je eten, maar Kelp kun je ook heel goed gebruiken als vervanger van zout. Door de heerlijke ziltige en hartige smaak van Kelp is de toevoeging in veel gerechten een succes.

Wil je Kelp toch liever in zijn oorspronkelijkheid eten? Dan kun je er ook voor kiezen om verse Kelp te kopen en die zelf te drogen of zo te eten. Ook voor sushi wordt steeds vaker Kelp gebruikt.

Ma’s tip: Gek op sushi? Bekijk dan hier ons recept voor koolhydraatarme sushi!

Voor sushi werden er natuurlijk al bladeren van zeewier gebruikt, maar door het gebruik van Kelp wordt deze Japanse lekkernij natuurlijk nog gezonder.

Kelp is dus een absolute superfood die naast zijn hoge concentratie aan natuurlijk jodium ook ontzettend veel vitaminen en mineralen bevat voor een gezond lichaam.

kelp in de zee

Kun je Kelp gebruiken voor het afvallen?

Dat Kelp gezond is voor ons lichaam is dus duidelijk. Maar kun je door het eten van Kelp ook afvallen?

Doordat dit zeewier van nature veel jodium bevat, heeft dit een positieve uitwerking op jouw schildklier. De schildklier zorgt voor de stofwisseling in ons lichaam. Voor een optimale werking van de schildklier is jodium nodig, en dat is nou net wat Kelp zo bijzonder gezond maakt.

 • Probeer je al heel lang een aantal kilo’s te verliezen maar wil het maar niet lukken?
 • Heb je al veel diëten geprobeerd en kom je eerder aan dan dat je afvalt?

Dat kan komen doordat jouw schildklier niet goed genoeg werkt. Het jodiumrijke Kelp kan dan een oplossing zijn.

Jodium helpt om af te vallen

Het helpt de schildklier optimaal te werken en daardoor krijgen we meer energie zodat we ook meer vet kunnen verbranden. Kelp gebruiken voor het afvallen is dus effectief. Daarnaast heeft Kelp ook een positieve uitwerking op onze bloedsomloop en onze weerstand.

Kelp zorgt dus niet alleen voor een goede gezondheid van jouw schildklier, maar het helpt je ook bij de verbranding van vet en daarbij heeft het ontgiftende werking. Het kan soms wel eens voorkomen dat je moeite hebt met afvallen terwijl je toch voldoende beweegt en een aangepast voedingspatroon hanteert. Dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan jodium in jouw lichaam.

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een trage of snel werkende schildklier en dat je daardoor niet of nauwelijks gewicht kunt verliezen. Doordat de zeewier soort kelp rijk is aan jodium kan de schildklier optimaal werken waardoor je dus ook makkelijker kunt afvallen omdat het metabolisme in je lichaam wordt gestimuleerd.

Ma’s Tip: de beste manier om af te vallen doe je door koolhydraatarm dieet te volgen!

Kelp drijft vocht af

Wist je trouwens dat Kelp tevens een perfecte vochtafdrijvende eigenschap heeft?

Ook dit is een groot voordeel als je Kelp wilt gebruiken voor het afvallen. Sommige mensen houden meer vocht vast dan de anderen. Dit betekent dat je de schadelijke stoffen die je lichaam uitscheidt dus ook langer vasthoudt dan normaal.

Doordat Kelp op natuurlijke wijze vocht afdrijft worden de giftige stoffen dus ook sneller en efficiënter afgevoerd. Uiteraard heeft dit weer veer voordelen als je graag een aantal kilo’s wilt afvallen.

Kelp op het strand

Kan ik ook teveel jodium binnenkrijgen?

Als je van plan bent om Kelp te gaan gebruiken als ondersteuning tijdens het afvallen, dan vraag jij je misschien af of je niet teveel jodium binnenkrijgt.

Bij een gezond en goed functionerend lichaam hoef jij je eigenlijk geen zorgen te maken over het feit dat je teveel jodium zou binnenkrijgen bij het gebruik van Kelp. Dit komt doordat onze voeding tegenwoordig arm is aan jodium, en we door middel van deze weg dus niet of nauwelijks jodium binnenkrijgen.

De dagelijkse hoeveelheid jodium wordt dan ook eigenlijk nooit overschreden als we afgaan op onze dagelijkse voeding. Bij het gebruik van Kelp in bijvoorbeeld tabletten of poeder, wordt een eventueel teveel vanzelf weer afgevoerd door ons lichaam.

Door de perfecte ontgiftende werking van Kelp wordt het overtollige jodium samen met andere schadelijke stoffen uit je lichaam afgevoerd via je urine. Voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid jodium kun je er ook voor kiezen om Kelp tabletten te gaan slikken.

Heb je wel schildklierproblemen dan kun je wel bijwerkingen ervaren als je de inname van jodium plotseling gaat verhogen. Ook als je bijvoorbeeld medicijnen voor je schildklier slikt, is het aan te raden om voorzichtig te zijn met de inname van een teveel aan jodium.

Belangrijk: Gebruik jij medicijnen voor je schildklier of denk je dat je schildklierproblemen hebt? Raadpleeg altijd een arts voor je supplementen zoals Kelp gaat gebruiken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Kelp tabletten?

Door Kelp tabletten te gebruiken kun je er zeker van zijn dat je altijd een gezonde hoeveelheid jodium en essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zoals eerder genoemd, kun je het zeewier binnenkrijgen in verschillende vormen. Zo kennen we onder andere de poedervorm, maar ook vers of gedroogd kun je Kelp verwerken in allerlei soorten gerechten.

Anders dan veel traditionele voedingssupplementen bevatten Kelp tabletten geen extra toevoegingen. Ze zijn dus onbewerkt. Het slikken van kelp tabletten is hierdoor een behoorlijk stuk gezonder dan het nemen van ‘gewone’ vitamine preparaten. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar er zijn heel veel vitamine tabletten die giftige stoffen voor ons lichaam bevatten.

Terwijl jij denkt dat je pure vitaminen en mineralen binnenkrijgt, verzamelen deze schadelijke stoffen zich in je lever. Dit gaat niet heel snel, maar bij een langdurig gebruik van bewerkte vitaminepreparaten kun je hier wel degelijk hinder van ondervinden.

Kelp tabletten bevatten dus geen schadelijke stoffen waardoor je deze veilig in kunt nemen. Maar, kelp in tabletvorm heeft nog meer voordelen, namelijk:

 1. Het kan zonder risico gebruikt worden gedurende een langere periode. Dit komt omdat kelp tabletten een uitgebalanceerde samenstelling hebben zodat je altijd de juiste hoeveelheid binnen krijgt.
 2. Met de inname van kelp in tabletvorm werk je niet alleen het jodiumtekort in jouw lichaam bij, maar krijg je tevens heel veel belangrijke spoorelementen en mineralen binnen.

Kelp tabletten ondersteunen dus niet alleen een goede gezondheid van jouw lichaam, maar stimuleren de schildklier ook in een optimale werking.

Hierdoor heb je meer energie en verbrand je sneller vet. Kelp in tabletvorm is dus ook aan te raden als je wel wat extra hulp tijdens het afvallen kunt gebruiken.

Krijg jij voldoende jodium binnen?

We hebben het niet direct in de gaten, maar in ons lichaam kan er een behoorlijk tekort aan jodium optreden waardoor je last kunt krijgen van een aantal nare gezondheidsklachten.

Ben je wel eens lusteloos of sloom? Heb je een buitengewone toename van je gewicht terwijl je toch voldoende beweegt en gezond eet? Of ervaar je de laatste tijd dat je wat somber en depressief bent? Grote kans dat je last hebt van een chronisch gebrek aan jodium.

Dit wordt veroorzaakt doordat ons eten tegenwoordig geen of nauwelijks nog natuurlijk jodium bevat. Met kelp tabletten kun je dit tekort aanvullen. Een tekort aan jodium in jouw lichaam kun je beter niet negeren.

Doe je dit wel dan kunnen er nog meer klachten en zelfs ernstige ziektes ontstaan. Denk aan bijvoorbeeld miskramen, obesitas, trage of overactieve schildklier en stoornissen in de groei en ontwikkeling.

Daarnaast heb je bij een gebrek aan natuurlijke jodium ook nog eens een verhoogde kans op verschillende soorten kanker die hormoon gerelateerd zijn zoals:

 • borstkanker
 • baarmoederkanker
 • prostaatkanker bij mannen.

Reden te meer dus om te zorgen dat de inname van jodium op peil is.

Met het gebruik van Kelp tabletten weet je dus zeker dat je de juiste dosis natuurlijke jodium, én vele essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Hiermee bevorder je niet alleen een goede schildklierfunctie, maar heeft het gebruik van kelp tabletten ook als je af wilt afvallen veel voordelen.

Sta jij stil met afvallen en weet je niet hoe je die overtollige kilo’s nog kwijt moet raken? Ik help je graag! Door het volgen van mijn Koolhydraatarm 50-dagen programma val jij gegarandeerd af.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Ina Speijers

  Ik wil graag voor 9.95 per maand meedoen

Geef een reactie