Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem

Deze hartige taart met bacon en ui is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft deze heerlijke quiche koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 10 punten
  • 14g koolhydraten
Recept voor een koolhydraatarme quiche Lorraine 14g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Quiche bodem

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gr spekreepjes
  • ½ ui fijngesneden
  • 150 gr Gruyere kaas geraspt
  • 3 ei
  • 350 gr slagroom 35% vet
  • 1 tl Dijon mosterd

Instructies

De bodem

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat.
  • Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
  • Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
  • Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  • Bak de spekreepjes 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Verdeel de spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem en strooi daar de kaas overheen.
  • Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spekreepjes, ui en kaas.
  • Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meer vloeibaar is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Hoeveelheid per portie
Calories 513 Calories from Fat 387
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 43g61%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 575mg25%
Potassium 109mg3%
Koolhydraten 14g5%
Vezels 5g21%
Suiker 1g1%
Eiwit 21g42%
Vitamine A 902IU41%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 265mg27%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.

Wat is een traditionele quiche Lorraine?

Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.

Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.

De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.

Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!

Is deze hartige taart gezond?

Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!

Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!

Wat serveer je bij je quiche Lorraine?

Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;

Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

 

Recept voor een koolhydraatarme quiche Lorraine
4.02 van 150 stemmen
Print

Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem

Deze hartige taart met bacon en ui is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft deze heerlijke quiche koolhydraatarm.

Gang Diner, Lunch
Keuken Frans
Keyword ei, hartige taart, koolhydraatarme quiche
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 10 punten
Caloriën 513 kcal

Ingrediënten

Quiche bodem

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gr spekreepjes
  • ½ ui fijngesneden
  • 150 gr Gruyere kaas geraspt
  • 3 ei
  • 350 gr slagroom 35% vet
  • 1 tl Dijon mosterd

Instructies

De bodem

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat.

  2. Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.

  3. Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.

  4. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  1. Bak de spekreepjes 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

  2. Verdeel de spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem en strooi daar de kaas overheen.

  3. Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spekreepjes, ui en kaas.

  4. Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meer vloeibaar is.

Voedingswaarden
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Hoeveelheid per portie
Calories 513 Calories from Fat 387
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 43g61%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 575mg25%
Potassium 109mg3%
Koolhydraten 14g5%
Vezels 5g21%
Suiker 1g1%
Eiwit 21g42%
Vitamine A 902IU41%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 265mg27%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Zet je lichaam op vetverbranding

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Loes

    10 punten? Een week bestaat uit 7 dagen. Hoe lang doe ik dan er wel mee?! Hoe bewaar ik de rest?

  • Trudy

    Wat een geweldige quiche !!
    De bodem is perfect en de vulling romig en voedzaam.
    Deze zal zeker vaker gemaakt worden.
    Niet té vaak want het is té lekker.

  • Gerrie

    Mag je er ook extra prei of andere groente bij de quiche doen

  • Xavera

    De 14 gram koolhydraten is per puntje?

4.02 from 150 votes (148 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN