Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem
- Lunch
-
10 punten
- 14g koolhydraten
Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.
Ingrediënten
Quiche bodem
- 250 gr amandelmeel
- 1 ei
- 60 gr boter gesmolten
Quiche Lorraine vulling
- 250 gr spekreepjes
- ½ ui fijngesneden
- 150 gr Gruyere kaas geraspt
- 3 ei
- 350 gr slagroom 35% vet
- 1 tl Dijon mosterd
Instructies
De bodem
- Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat.
- Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
- Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
- Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.
De vulling
- Bak de spekreepjes 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
- Verdeel de spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem en strooi daar de kaas overheen.
- Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spekreepjes, ui en kaas.
- Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meer vloeibaar is.
Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.
Wat is een traditionele quiche Lorraine?
Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.
Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.
De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.
Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!
Is deze hartige taart gezond?
Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!
Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!
Wat serveer je bij je quiche Lorraine?
Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;
- Frisse salade
- Gegrilde groene aspergesof gegrilde courgette
- Knapperige patatjes van zoete aardappelof groente friet
- Broodje + Franse uiendip of bietenspreadof wortel-gember beleg.
- Een heerlijke Franse zomer klassieker: artisjok met met Franse vinaigrette
Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
10 punten? Een week bestaat uit 7 dagen. Hoe lang doe ik dan er wel mee?! Hoe bewaar ik de rest?
Wat een geweldige quiche !!
De bodem is perfect en de vulling romig en voedzaam.
Deze zal zeker vaker gemaakt worden.
Niet té vaak want het is té lekker.
Mag je er ook extra prei of andere groente bij de quiche doen
Hoi Gerrie, ja hoor dat kan zeker. Lekker!
De 14 gram koolhydraten is per puntje?
Ja, dat klopt!