Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 10 punten
  • 7g koolhydraten

Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat
  • Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
  • Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  • Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.
  • Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.
  • Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Hoeveelheid per portie
Calories 507 Calories from Fat 423
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 47g67%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.

Wat is een traditionele quiche Lorraine?

Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.

Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.

De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.

Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!

Is deze hartige taart gezond?

Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!

Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!

Wat serveer je bij je quiche Lorraine?

Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;

Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

 

Recept voor een koolhydraatarme quiche Lorraine
4.48 van 19 stemmen
Print

Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.

Gang Diner, Lunch
Keuken Frans
Keyword ei, hartige taart, koolhydraatarme quiche
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 10 punten
Caloriën 507 kcal

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat

  2. Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.

  3. Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  1. Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.

  2. Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.

  3. Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.

Voedingswaarden
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Hoeveelheid per portie
Calories 507 Calories from Fat 423
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 47g67%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Jolanda

    Misschien een beetje een domme vraag maar ik ben niet zo’n hele goede kok maar moet ik die slagroom er gewoon vloeibaar bijdoen en hoelang moet ik dit dan met de staafmixer mixen? Is dat maar heel kort? Anders krijg je toch echte slagroom?

    • Emmely vd Roer

      Hi Jolanda, er bestaan geen domme vragen 🙂 Je kunt de slagroom en et ei mixen met de staafmixer of een garde tot ze met elkaar vermengd zijn. Dat is dus niet zo lang.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info