Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem
- Lunch
-
10 punten
- 7g koolhydraten
Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.
Ingrediënten
Quiche bodem
- 250 gram amandelmeel
- 1 stuks eieren
- 60 gram boter gesmolten
- zout en peper
Quiche Lorraine vulling
- 250 gram spekreepjes
- ½ stuks ui
- 150 gram Gruyere kaas geraspt
- 3 stuks eieren
- 350 gram slagroom 35% vet
- 1 theelepel Dijon mosterd
- zout en peper
Instructies
De bodem
- Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat
- Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
- Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.
De vulling
- Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.
- Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.
- Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.
Voedingswaarden
Tips
Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.
Wat is een traditionele quiche Lorraine?
Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.
Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.
De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.
Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!
Is deze hartige taart gezond?
Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!
Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!
Wat serveer je bij je quiche Lorraine?
Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;
- Frisse salade
- Gegrilde groene aspergesof gegrilde courgette
- Knapperige patatjes van zoete aardappelof groente friet
- Broodje + Franse uiendip of bietenspreadof wortel-gember beleg.
Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Heerlijk! Ik had zo mn twijfels bij de hoeveelheid room, kaas, spek en eieren. Maar juist deze combinatie maakt dat het geheel romig blijft als de taart gebakken is. Op advies van een eerdere reactie hier naast de ui ook een preitje meegebakken. Ik had aan een kwart punt ruim voldoende voor een avondmaaltijd! Deze gaat vaker op tafel komen!
Vanavond gemaakt (nog wel wat prei meegebakken), wat een heerlijk recept!
Het was heerlijk , vooral voor mijn diabetes perfect
Het aantal calorieën is dit per portie of voor het hele gerecht? De recepten zien er echt zo lekker uit.
Alle voedingswaarden zijn per portie uitgerekend. Zo zie je dat je met één puntje al een goed vullende maaltijd te pakken hebt! Laat je van je horen hoe hij gesmaakt heeft?
Heerlijk, dank voor het delen
Graag gedaan, Mick! Blij dat Lorraine in de smaak gevallen is 🙂