9

Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 10 punten
  • 7g koolhydraten

Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat
  • Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
  • Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  • Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.
  • Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.
  • Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Amount Per Serving
Calorieën 507 Calorieën uit vet 423
% Daily Value*
Vet 47g67%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht.

Wat is een traditionele quiche Lorraine?

Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.

Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.

De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.

Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!

Is deze hartige taart gezond?

Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!

Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!

Wat serveer je bij je quiche Lorraine?

Een punt harte taart is een prima lunch gerecht. Wil je er een complete maaltijd van maken, zet dan een van deze gerechten ernaast;

Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

 

Recept voor een koolhydraatarme quiche Lorraine
4.78 van 9 stemmen
Print

Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.

Gang Diner, Lunch
Keuken Frans
Keyword ei, hartige taart, koolhydraatarme quiche
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 10 punten
Caloriën 507 kcal

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat

  2. Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.

  3. Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  1. Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.

  2. Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.

  3. Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.

Nutrition Facts
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Amount Per Serving
Calorieën 507 Calorieën uit vet 423
% Daily Value*
Vet 47g67%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Martine

    Ik had m met en zonder kaas gemaakt.
    Met recht vet lekker.
    Had zelf meel gemaakt van pinda’s en amandel. Omdat de combi wat meer los budget is. Geloof dat dit íets minder gezond zou zijn, maar ik vond het knap creatief van mijzelf. Ik heb er 12 punten van gemaakt. Ik heb er nu 2 op met nog een sperzieboonsalade en ik zit echt bommetjevol. Rest in diepvries gedaan, alvast in stukjes, kan ik er af en toe één uitpakken. Eén stukje is meer dan voldoende bij een frisse salade en nog een Grieks kwarkje met bosbessen na Bedankt voor het recept.

  • Elena

    Ik heb maar een woord voor dit recept: heerlijk!

  • Cona

    Heerlijk! Ik had zo mn twijfels bij de hoeveelheid room, kaas, spek en eieren. Maar juist deze combinatie maakt dat het geheel romig blijft als de taart gebakken is. Op advies van een eerdere reactie hier naast de ui ook een preitje meegebakken. Ik had aan een kwart punt ruim voldoende voor een avondmaaltijd! Deze gaat vaker op tafel komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info