Spinazietaart met geitenkaas
- Diner
-
4 personen
- 3g koolhydraten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Als de spinazie goed geslonken is, pureer je deze fijn.
- Pers de knoflook uit.
- Neem een andere pan en doe hierin een klein beetje olijfolie. Voeg de pijnboompitten en knoflook toe.
- Klop de eieren los.
- Doe het pittenmengsel en de spinazie bij de eieren en roer goed door. Voeg ten slotte de geitenkaasblokjes toe.
- Vet een springvorm (22 cm) in met een beetje olijfolie en schenk hier het spinaziemengsel in.
- Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Tips
Recept spinazietaart
Spinazie is misschien wel onze favoriete groente. Je kunt het in veel recepten verwerken. Daarnaast kan je spinazie elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, avondeten of als toetje in een smoothie. Ideaal dus!
Spinazie is een supergroente en bevat veel goede voedingsstoffen. Zo zit er in spinazie veel ijzer wat helpt met het aanmaken van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. Ook bevat spinazie goede voedingsvezels, zink, jodium, selenium en koper. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bevat spinazie ook veel vitamine K.
Spinazietaart met geitenkaas
Niet iedereen vindt spinazie even geweldig. Vooral kinderen vinden het al snel te glibberig, te groen of te bitter. Verwerk het daarom in een lekker recept. Spinazie verpakt in de vorm van een taart ziet er al een stuk interessanter uit! De stukjes geitenkaas in deze spinazietaart maken het gerecht helemaal af.
Heb jij speciaal voor dit recept geitenkaas gekocht, e weet je niet wat je met de rest moet? Maak dan ook deze recepten met geitenkaas eens:

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
50.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
ik heb precies het recept gevolgd maar mijn taart is echt niet zo hoog als op het plaatje… het was meer een bodem. Nu had ik hem niet in een ronde springvorm. Waar zou het aan kunnen liggen.
Lekkere taart, ik vond m lekker.
Nu weet ik dat niet altijd alles lijkt op de foto die erbij wordt geplaatst.
maar mijn ‘taart’ was meer een dikke omelet.
hoe krijg ik m wat dikker?
ik had een vorm van 22 cm gebruikt en 1 extra ei toegevoegd.
Het gaat in dit recept om verse spinazie – is 300 g voor 4 personen niet weinig? Het slinkt erg waardoor je vocht verliest.
Waarom de spinazie geheel fijn pureren? Is toch zonde van deze mooie groente? Dan kan je toch ook gebruik maken van diepvriesspinazie? Hoeveel gebruik je daar dan van?
En bij de geitenkaas – is dit harde geitenkaas of zachte geitenkaas?
Je kunt gerust wat meer spinazie nemen. En je hoeft het ook niet te pureren. Maak het zoals jij het lekker vindt! 🙂
Het gaat om zachte geitenkaas, heerlijk die rolletjes van de AH bijvoorbeeld!
Kan je het een uurtje vantevoren maken .
Ja zeker, zelfs een dag van te voren! 🙂