8

Spinazietaart met geitenkaas

Wil jij eens wat anders doen met spinazie? Maak deze spinazietaart! Koolhydraatarm en snel klaar! :D
  • Diner
  • 4 personen
  • 3g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 200 gram geitenkaas in blokjes
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Als de spinazie goed geslonken is, pureer je deze fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Neem een andere pan en doe hierin een klein beetje olijfolie. Voeg de pijnboompitten en knoflook toe.
  • Klop de eieren los.
  • Doe het pittenmengsel en de spinazie bij de eieren en roer goed door. Voeg ten slotte de geitenkaasblokjes toe.
  • Vet een springvorm (22 cm) in met een beetje olijfolie en schenk hier het spinaziemengsel in.
  • Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Spinazietaart met geitenkaas
Amount Per Serving
Calorieën 200 Calorieën uit vet 126
% Daily Value*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 290mg13%
Potassium 477mg14%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Eiwit 15g30%
Vitamine A 7730IU351%
Vitamine C 21mg28%
Calcium 163mg16%
IJzer 3.6mg23%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Recept spinazietaart

Spinazie is misschien wel onze favoriete groente. Je kunt het in veel recepten verwerken. Daarnaast kan je spinazie elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, avondeten of als toetje in een smoothie. Ideaal dus!

Spinazie is een supergroente en bevat veel goede voedingsstoffen. Zo zit er in spinazie veel ijzer wat helpt met het aanmaken van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. Ook bevat spinazie goede voedingsvezel, zink, jodium, selenium en koper. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bevat spinazie ook veel vitamine K.

Spinazietaart met geitenkaas

Niet iedereen vindt spinazie even geweldig. Vooral kinderen vinden het al snel te glibberig, te groen of te bitter. Verwerk het daarom in een lekker recept. Spinazie verpakt in de vorm van een taart ziet er al een stuk interessanter uit! De stukjes geitenkaas in deze spinazietaart maken het gerecht helemaal af.

Heb jij speciaal voor dit recept geitenkaas gekocht, e weet je niet wat je met de rest moet? Maak dan ook deze recepten met geitenkaas eens:

 

spinazietaart met geitenkaas
3.38 van 8 stemmen
Print

Spinazietaart met geitenkaas

Wil jij eens wat anders doen met spinazie? Maak deze spinazietaart! Koolhydraatarm en snel klaar! 😀
Gang Diner, Lunch
Keuken Westers
Keyword hartige taart, koolhydraatarm, ovengerecht
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Caloriën 200 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 200 gram geitenkaas in blokjes
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe een beetje olijfolie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Als de spinazie goed geslonken is, pureer je deze fijn.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Neem een andere pan en doe hierin een klein beetje olijfolie. Voeg de pijnboompitten en knoflook toe.
  5. Klop de eieren los.
  6. Doe het pittenmengsel en de spinazie bij de eieren en roer goed door. Voeg ten slotte de geitenkaasblokjes toe.
  7. Vet een springvorm (22 cm) in met een beetje olijfolie en schenk hier het spinaziemengsel in.
  8. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven.

Notities

Nutrition Facts
Spinazietaart met geitenkaas
Amount Per Serving
Calorieën 200 Calorieën uit vet 126
% Daily Value*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 8g40%
Sodium 290mg13%
Potassium 477mg14%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Eiwit 15g30%
Vitamine A 7730IU351%
Vitamine C 21mg28%
Calcium 163mg16%
IJzer 3.6mg23%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Arina

    Lekkere taart, ik vond m lekker.
    Nu weet ik dat niet altijd alles lijkt op de foto die erbij wordt geplaatst.
    maar mijn ‘taart’ was meer een dikke omelet.
    hoe krijg ik m wat dikker?
    ik had een vorm van 22 cm gebruikt en 1 extra ei toegevoegd.

  • Martine

    Het gaat in dit recept om verse spinazie – is 300 g voor 4 personen niet weinig? Het slinkt erg waardoor je vocht verliest.
    Waarom de spinazie geheel fijn pureren? Is toch zonde van deze mooie groente? Dan kan je toch ook gebruik maken van diepvriesspinazie? Hoeveel gebruik je daar dan van?
    En bij de geitenkaas – is dit harde geitenkaas of zachte geitenkaas?

    • Ma

      Je kunt gerust wat meer spinazie nemen. En je hoeft het ook niet te pureren. Maak het zoals jij het lekker vindt! 🙂
      Het gaat om zachte geitenkaas, heerlijk die rolletjes van de AH bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1