Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Asperges ingepakt met rauwe ham en geitenkaas
- Tussendoortjes
-
4
- 5g koolhydraten
Perfecte amuse; knapperige asperges gewikkeld in Parmaham met gesmolten kaas.
Ingrediënten
- 450 g groene asperges
- 3 plakken geitenkaas
- 70 g Parmaham
- 1 el olijfolie
- 1 snuf peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Was de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant af.
- Halveer de plakken geitenkaas en verdeel de parmaham in 12 gelijke plakken.
- Wikkel de asperges per drie stuks in een plak geitenkaas en 2 plakken parmaham.
- Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en (gemalen) peper.
- Bak circa 15 minuten in de oven tot de parmaham goudbruin kleurt.
- Serveer als lekker voorgerechtje. Eet smakelijk!
In de donkere dagen voor kerst, smaakt dit voorgerecht van asperges op z’n best. Als je het jezelf nou nog eenvoudiger wilt maken tijdens het diner, bereid je de rolletjes overdag voor. Dan hoef je ze ’s avond alleen nog maar in de oven te schuiven.
Voorgerecht van asperges met ham is gezond
De feestdagen draaien vooral om lekker eten. En laat het nou zo zijn dat lekker ook heel gezond kan zijn. Vooral een voorgerecht van asperges brengt de nodige gezonde voedingsstoffen aan tafel:
- Het is lekker eiwitrijk dankzij de combi van Parmaham en geitenkaas
- Dit voorgerecht is rijk aan mineralen, waaronder: fosfor, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, selenium en zink
- Asperges bevatten diverse B-vitamines, zoals B1 en B11 (foliumzuur)
- In groene asperges vind je antioxidanten, zoals glutathion. Dit gaat onder andere ouderdomsverschijnselen tegen (bron).
Dit voorafje van asperges met ham kan je dus met een goed geweten op tafel zetten (in deze post lees je trouwens alles over asperges.) Maar hoe zit het met geitenkaas?
Hapje met geitenkaas gezond?
Een voorgerechtje met geitenkaas bevat, in vergelijking met kaas van koemelk, meer B-vitamines. Zo bevat deze kaas van geitenmelk vitamine B1, B2, B6, B11 en B12. En extra pluspunten door aanwezigheid van vitamine A en vitamine D!
Daarnaast is geitenkaas licht verteerbaar, dus perfect voor een smakelijk voorgerecht.
Hoe maak je groene asperges klaar?
- Wassen
- Snijd de harde stukjes aan de onderkant af
- Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat
- Besprenkel met olijfolie en je favoriete kruiden
- Bak circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.
Asperges met ham zijn dus super eenvoudig om te maken en toch oogt het restaurantwaardig!
Verder is het een kwestie van mooie rolletjes maken. Hoe beter je de rauwe ham om de geitenkaas wikkelt, hoe minder kaas er uit je amuse kan lopen.
Groene asperges koken
Een super snelle manier om een lekker voorgerecht van asperges op tafel te toveren. Er zijn twee opties, afhankelijk van je smaak.
- Kook in 2-3 minuten beetgaar
- Kook in 6 minuten boterzacht.
Beste groene asperges met parmaham combi
Dit leuke receptje werkt niet alleen goed als opzichzelfstaand voorgerecht. Ham en asperges smaken namelijk ook erg lekker in combinatie met:
- Simpele courgette pasta en Parmezaanse kaas
- Biefstuk en knolselderij
- Hollandaise saus met een vers mootje zalm bijvoorbeeld!
Eet smakelijk en geniet!
Ga na de feestdagen met een tevreden gevoel en vol positieve energie weer aan de slag met het Koolhydraatarm 50 Dagen programma. You got this! Klik hier.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.